Doorgaan naar hoofdcontent

To blog or not to blog ... To blog zekers !Die in de rode jurk, dat ben ik !

Ik dat is Katrien, gebeten door mijn gezin, recht, bakken, naaien ...

Op instagram ben ik Sterrenstofbykatrien en daar deel ik de foto's van mijn gezin en hobby. Met recht ga ik jullie niet vervelen, alhoewel ik er het meeste van mijn tijd mee bezig ben.

Die in het blauwe pak is Dieter, mijn alles, knap, slim, grappig, soms tenenkrullend ambetant (meestal wanneer ikzelf vervelend doe ). Als hij niet werkt, of klusjes opknapt thuis, is hij de beste coureur ter wereld !

De juffrouw met de bril ? Dat is Ella, geboren op 10 november 2003. Gevoelig, slim, geestig, en nog zoveel meer.

Roos is geboren op 11 oktober 2005 en is de dame met de strik in het haar. Fashionista is spe, gevoelig, dromer en creatief.

Onze kleinste heet Jozefien en is geboren op 27 juni 2008. Ze is de kleinste, maar de luidste in het gezin. Zelfzeker en met lichte tred stapt ze door het leven.

Ongeveer een viertal jaar geleden zocht en vond ik een hobby, waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. De naaihype was aan het aanwaaien en ik liet me meevoeren ... Er werd een machien in huis gehaald en ik heb me ingeschreven in het CVO KISP te Gent. De les is een manier om eens met gelijkgestemden uit de dagelijkse sleur te zijn, inspiratie doe ik op in de winkels of op het internet.

Ik hou van korte teksten en veel foto's in blogs, dus wellicht zal je dat hier ook vinden ... 

De foto is genomen op het Vormsel van Ella. De jurken van de meisjes maakte ik zelf.

Ella:
Patroon: De februari-jurk uit Little Miss Y's Homemade Wardrobe
Stof: Witte Katoen piqué uit In den Beer-Harelbeke - Mitsi van Liberty voor het kraagje 


Roos:
Patroon: een beetje emmaenmona.blogspot.be, een beetje www.morleyforkids.be en de mouwtjes van een bloesje/kleedje uit Knippie


Jozefien: 


met fiere peter FrankPatroon: vertrokken van de Birdie-jurk van La Maison Victor (Editie 3-Herfst 2014), gemixt met een beetje http://www.morleyforkids.be/home
Stof: Bye Bye Birdie van http://atelierbrunette.com, gekocht bij http://www.julijasshop.be
   
Voila de kop is er af ! Nu nog wat werken aan de lay-out en dat bloggen komt in orde !


Reacties

 1. Proficiat met je blog! Je zal zien, je zal daar veel plezier aan beleven! Ik kijk al uit naar je volgende posts!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je met een blog gestart bent!
  Gratienne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vroeg me onlangs af of je blogde.... Je moet het gevoeld hebben dat ik dat dacht! Succes! Owja en nu herken ik je zeker in Zinal!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …