Doorgaan naar hoofdcontent

To blog or not to blog ... To blog zekers !Die in de rode jurk, dat ben ik !

Ik dat is Katrien, gebeten door mijn gezin, recht, bakken, naaien ...

Op instagram ben ik Sterrenstofbykatrien en daar deel ik de foto's van mijn gezin en hobby. Met recht ga ik jullie niet vervelen, alhoewel ik er het meeste van mijn tijd mee bezig ben.

Die in het blauwe pak is Dieter, mijn alles, knap, slim, grappig, soms tenenkrullend ambetant (meestal wanneer ikzelf vervelend doe ). Als hij niet werkt, of klusjes opknapt thuis, is hij de beste coureur ter wereld !

De juffrouw met de bril ? Dat is Ella, geboren op 10 november 2003. Gevoelig, slim, geestig, en nog zoveel meer.

Roos is geboren op 11 oktober 2005 en is de dame met de strik in het haar. Fashionista is spe, gevoelig, dromer en creatief.

Onze kleinste heet Jozefien en is geboren op 27 juni 2008. Ze is de kleinste, maar de luidste in het gezin. Zelfzeker en met lichte tred stapt ze door het leven.

Ongeveer een viertal jaar geleden zocht en vond ik een hobby, waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. De naaihype was aan het aanwaaien en ik liet me meevoeren ... Er werd een machien in huis gehaald en ik heb me ingeschreven in het CVO KISP te Gent. De les is een manier om eens met gelijkgestemden uit de dagelijkse sleur te zijn, inspiratie doe ik op in de winkels of op het internet.

Ik hou van korte teksten en veel foto's in blogs, dus wellicht zal je dat hier ook vinden ... 

De foto is genomen op het Vormsel van Ella. De jurken van de meisjes maakte ik zelf.

Ella:
Patroon: De februari-jurk uit Little Miss Y's Homemade Wardrobe
Stof: Witte Katoen piqué uit In den Beer-Harelbeke - Mitsi van Liberty voor het kraagje 


Roos:
Patroon: een beetje emmaenmona.blogspot.be, een beetje www.morleyforkids.be en de mouwtjes van een bloesje/kleedje uit Knippie


Jozefien: 


met fiere peter FrankPatroon: vertrokken van de Birdie-jurk van La Maison Victor (Editie 3-Herfst 2014), gemixt met een beetje http://www.morleyforkids.be/home
Stof: Bye Bye Birdie van http://atelierbrunette.com, gekocht bij http://www.julijasshop.be
   
Voila de kop is er af ! Nu nog wat werken aan de lay-out en dat bloggen komt in orde !


Reacties

 1. Proficiat met je blog! Je zal zien, je zal daar veel plezier aan beleven! Ik kijk al uit naar je volgende posts!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je met een blog gestart bent!
  Gratienne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vroeg me onlangs af of je blogde.... Je moet het gevoeld hebben dat ik dat dacht! Succes! Owja en nu herken ik je zeker in Zinal!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…