Doorgaan naar hoofdcontent

De lichtjes van de Schelde

Deze post had ook 'Zot van A' kunnen heten, maar de gelijknamige film van Jan Verheyen heb ik nog niet gezien (misschien iets voor een luie zondagnamiddag met de meisjes), terwijl de song van Bobbejaan Schoepen mij, niet van 't Stad zijnde (wij wonen ver op de Parking *proest*), ook in de versie van Daan, steeds kippenvel bezorgt.

Een aantal jaar geleden brachten we een succesvol bezoek aan het MAS, maar het was tijd om iets anders te doen. Intussen hebben de twee oudste Antwerpen met school bezocht, dus het was al zoeken om iets te doen wat ze nog niet hadden ontdekt.


Aangezien we Antwerpen niet zomaar konden bezoeken, zonder ook eens in de winkelstraten te duiken, werd het bezoek in drie delen opgesplitst: ontbijt, shoppen en cultuur.

Het ontbijt werd genomen bij Maurice. Een hippe koffie, pancakes, een boke, huisgemaakte limonade en de mogelijkheid om de breister live aan het werk te zien ... het ideale recept om met tieners de ochtend te beginnen. Het concept slaat duidelijk aan want bijna alle tafeltjes onderin de Boerentoren waren bezet en de  serveersters hadden nauwelijks de tijd om af te ruimen (de barrista's maken immers alleen koffie). 
Foto: Ella Neirinck
Bij het ontbijt hadden we een Tupperware waterfles laten staan. Na de shopping ronde sprongen we nog eens met z'n allen binnen om een kleine boodschap achter te laten in de toiletten van de Boerentoren en zo hadden de dames de kans om een selfie te maken met hun idool, die ondanks het feit dat ze druk in de weer was, efkes tijd maakte voor hen. De Tupperwarefles stond netjes te wachten achter de bar: fles terug met selfie als bonus ! Mama content en dochters tevreden, dus ook papa in zijn nopjes.

Foto: Ella Neirinck
De shopping beperkte zich tot de Meir: er was te weinig tijd om de Kammenstraat en Nationaalstraat af te dweilen en de trendy shops te ontdekken, maar de Juttu op de Meir maakte veel goed: supervriendelijk en efficiënt personeel, ruim assortiment ... Kan niet wachten tot ook Gent aan de beurt is voor deze winkel ! De webshop is er natuurlijk ook nog, met gratis verzending vanaf 30 EUR !

Met tieners (binnen 1 week is de oudste officieel en onmiskenbaar er eentje, sweet Lord) in huis ontsnap je niet aan een bezoek in de Pull n' Bear. Lange, onoverzichtelijke winkel, maar het paradijs voor tienermeisjes, die verliefd zijn op korte truitjes.

Sinds Berlijn (citytrip van de vriendinnen van maart 2016) stond een bezoek aan Uniqlo hoog op het verlanglijstje. Het werd af gechecked, maar wellicht zal een volgende shopping via de webshop gebeuren, tenzij er een winkel in Gent of Brugge op de planning staat van de keten. Personeel opnieuw super vriendelijk en erg behulpzaam: steeds bereid om de stock te checken als je jouw maat niet vindt, maar erg druk en bovendien waren de meisjes op dat ogenblik al aan een (plas)pauze toe.

De tijd vliegt echter en voor we het wisten (en na de tweede stop bij Maurice) was het tijd voor cultuur: om 14.30 uur werden we met z'n allen verwacht in het Red Star Line Museum voor de familierondleiding met gids.

Deze rondleiding gaat door op elke eerste woensdag of derde zondag van de maand en kost je 5 EUR per persoon. De tickets reserveer je best op voorhand via deze site. Hier vind je ook meer info over andere mogelijkheden om het museum (al dan niet met kinderen) te bezoeken (tarieven, formules).


Het museum vertelt het verhaal over de 2 miljoen landverhuizers die met hebben en houden op zoek gingen naar het geluk in Amerika en daarvoor de boot namen in Antwerpen, vaak na al een lange reis over het vasteland. Een thema dat op vandaag brandend actueel is ... 

Het gebouw is een oase van licht en is erg verzorgd. De gids wist haar publiek te boeien met de verhalen van de verschillende immigranten en aan de hand van allerlei kleine opdrachtjes ging de hele groep zelf op reis: we maakte onze bagage, lieten ze ontsmetten, kochten een treinticket, gingen op hotel in Antwerpen, namen een douche, scheepten in en kwamen uiteindelijk aan in Ellis Island.


onze reiskoffer voor de namiddag

We hebben de reis overleefd !
Een echte aanrader !

Misschien nog één bedenking/tip voor het museum: hang een poster met de (oude) skyline van New York op het einde van de tour en laat de mensen daarvoor poseren, maakt het allemaal nog wat echter.

Het museum ligt vlak aan de Schelde en bij het buitenkomen genoten we dan ook nog eventjes van 'De Lichtjes van de Schelde'.

Na het museumbezoek werd de hongerige maag gestild bij het moederschip van Ellis Gourmet Burger op 't Eilandje.Op wandelafstand vind je trouwens ook 'De Burgerij', waar je dezelfde lekkernij (de 'betere' hamburger) kan proeven.

Vlakbij het museum is er een betaalparking (parking Rijnkaai) waar je de hele dag kan parkeren voor de luttele som van 3,80 EUR. De werken voor de tram naar het centrum zijn nog volop aan de gang, maar met een stevig paar wandelbenen sta je op nog geen 20 minuutjes voor Brabo !
 
Wie van jullie durft het aan om naar Antwerpen te gaan ? (vrij naar de Plopsa reclame voor de Halloweennocturnes en waarvoor een bezoek in deze herfstvakantie blijkbaar  vooraf ging met een stevig stukje file)  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…