Doorgaan naar hoofdcontent

De lichtjes van de Schelde

Deze post had ook 'Zot van A' kunnen heten, maar de gelijknamige film van Jan Verheyen heb ik nog niet gezien (misschien iets voor een luie zondagnamiddag met de meisjes), terwijl de song van Bobbejaan Schoepen mij, niet van 't Stad zijnde (wij wonen ver op de Parking *proest*), ook in de versie van Daan, steeds kippenvel bezorgt.

Een aantal jaar geleden brachten we een succesvol bezoek aan het MAS, maar het was tijd om iets anders te doen. Intussen hebben de twee oudste Antwerpen met school bezocht, dus het was al zoeken om iets te doen wat ze nog niet hadden ontdekt.


Aangezien we Antwerpen niet zomaar konden bezoeken, zonder ook eens in de winkelstraten te duiken, werd het bezoek in drie delen opgesplitst: ontbijt, shoppen en cultuur.

Het ontbijt werd genomen bij Maurice. Een hippe koffie, pancakes, een boke, huisgemaakte limonade en de mogelijkheid om de breister live aan het werk te zien ... het ideale recept om met tieners de ochtend te beginnen. Het concept slaat duidelijk aan want bijna alle tafeltjes onderin de Boerentoren waren bezet en de  serveersters hadden nauwelijks de tijd om af te ruimen (de barrista's maken immers alleen koffie). 
Foto: Ella Neirinck
Bij het ontbijt hadden we een Tupperware waterfles laten staan. Na de shopping ronde sprongen we nog eens met z'n allen binnen om een kleine boodschap achter te laten in de toiletten van de Boerentoren en zo hadden de dames de kans om een selfie te maken met hun idool, die ondanks het feit dat ze druk in de weer was, efkes tijd maakte voor hen. De Tupperwarefles stond netjes te wachten achter de bar: fles terug met selfie als bonus ! Mama content en dochters tevreden, dus ook papa in zijn nopjes.

Foto: Ella Neirinck
De shopping beperkte zich tot de Meir: er was te weinig tijd om de Kammenstraat en Nationaalstraat af te dweilen en de trendy shops te ontdekken, maar de Juttu op de Meir maakte veel goed: supervriendelijk en efficiënt personeel, ruim assortiment ... Kan niet wachten tot ook Gent aan de beurt is voor deze winkel ! De webshop is er natuurlijk ook nog, met gratis verzending vanaf 30 EUR !

Met tieners (binnen 1 week is de oudste officieel en onmiskenbaar er eentje, sweet Lord) in huis ontsnap je niet aan een bezoek in de Pull n' Bear. Lange, onoverzichtelijke winkel, maar het paradijs voor tienermeisjes, die verliefd zijn op korte truitjes.

Sinds Berlijn (citytrip van de vriendinnen van maart 2016) stond een bezoek aan Uniqlo hoog op het verlanglijstje. Het werd af gechecked, maar wellicht zal een volgende shopping via de webshop gebeuren, tenzij er een winkel in Gent of Brugge op de planning staat van de keten. Personeel opnieuw super vriendelijk en erg behulpzaam: steeds bereid om de stock te checken als je jouw maat niet vindt, maar erg druk en bovendien waren de meisjes op dat ogenblik al aan een (plas)pauze toe.

De tijd vliegt echter en voor we het wisten (en na de tweede stop bij Maurice) was het tijd voor cultuur: om 14.30 uur werden we met z'n allen verwacht in het Red Star Line Museum voor de familierondleiding met gids.

Deze rondleiding gaat door op elke eerste woensdag of derde zondag van de maand en kost je 5 EUR per persoon. De tickets reserveer je best op voorhand via deze site. Hier vind je ook meer info over andere mogelijkheden om het museum (al dan niet met kinderen) te bezoeken (tarieven, formules).


Het museum vertelt het verhaal over de 2 miljoen landverhuizers die met hebben en houden op zoek gingen naar het geluk in Amerika en daarvoor de boot namen in Antwerpen, vaak na al een lange reis over het vasteland. Een thema dat op vandaag brandend actueel is ... 

Het gebouw is een oase van licht en is erg verzorgd. De gids wist haar publiek te boeien met de verhalen van de verschillende immigranten en aan de hand van allerlei kleine opdrachtjes ging de hele groep zelf op reis: we maakte onze bagage, lieten ze ontsmetten, kochten een treinticket, gingen op hotel in Antwerpen, namen een douche, scheepten in en kwamen uiteindelijk aan in Ellis Island.


onze reiskoffer voor de namiddag

We hebben de reis overleefd !
Een echte aanrader !

Misschien nog één bedenking/tip voor het museum: hang een poster met de (oude) skyline van New York op het einde van de tour en laat de mensen daarvoor poseren, maakt het allemaal nog wat echter.

Het museum ligt vlak aan de Schelde en bij het buitenkomen genoten we dan ook nog eventjes van 'De Lichtjes van de Schelde'.

Na het museumbezoek werd de hongerige maag gestild bij het moederschip van Ellis Gourmet Burger op 't Eilandje.Op wandelafstand vind je trouwens ook 'De Burgerij', waar je dezelfde lekkernij (de 'betere' hamburger) kan proeven.

Vlakbij het museum is er een betaalparking (parking Rijnkaai) waar je de hele dag kan parkeren voor de luttele som van 3,80 EUR. De werken voor de tram naar het centrum zijn nog volop aan de gang, maar met een stevig paar wandelbenen sta je op nog geen 20 minuutjes voor Brabo !
 
Wie van jullie durft het aan om naar Antwerpen te gaan ? (vrij naar de Plopsa reclame voor de Halloweennocturnes en waarvoor een bezoek in deze herfstvakantie blijkbaar  vooraf ging met een stevig stukje file)  

Reacties

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…