Doorgaan naar hoofdcontent

The Right Stuff

Mijn kinderen zijn momenteel gek van 'Fuller House' (Netflix) en het nieuwe programma op VTM 'The Band', waar Vlaanderen op zoek gaat naar nieuwe posterboys die ook wat toon kunnen houden  ...

In een aflevering van het tweede seizoen van Fuller House bekent één van de hoofdpersonages, DJ Tanner, een 39-jarige alleenstaande moeder dat nummer één op haar Bucket-list 'Things to do before Forty' front row tickets voor een concert van New Kids on The Block zijn. 

Jawel, de Uber boysband uit eind de jaren tachtig en begin de jaren negentig blijkt nog steeds op te treden, al dan niet in gezelschap van Donnie Whalberg ... De 'Kids' maakten hun opwachting als cameo in de aflevering en deden van 'The Richt Stuff', zowat hun bekendste nummer. Hilariteit alom bij de meisjes (en Dieter) toen bleek dat ik de lyrics van voor naar achter kon meezingen ... 

Na de aflevering werd dan ook nog eens op Youtube gezocht naar de videoclip en werden nog een aantal andere nummers van onder het stof gehaald .... OMG, die outfits, en OMG die danspasjes !

Toen er de volgende dag studievrienden op bezoek waren, bevestigden de dames in het gezelschap dat hun moeder niet de enige was met een fascinatie voor die huppelende kerels *proest*. 

Er werden door de meisjes wel vragen gesteld aan ons, in de stijl van : 'hoe speelden jullie muziek op een fuif ?' en 'Op MTV (nadat we uitgelegd hadden dat die oude videoclips op MTV werden gedraaid), konden jullie dan kiezen wanneer welke videoclip werd gedraaid ?' Zo vertrouwd zijn die meiden dus al met het concept 'on demand' en 'streaming' ... 

Het doet mij in elk geval besluiten dat vroeger niet alles beter was, maar gewoon 'anders' *proest*.

Het programma 'De Klas' (één) toont bovendien aan dat onze tieners wel degelijk begaan zijn met deze wereld en door de juiste personen (hoedje af, mijnheer Scheire) geprikkeld kunnen worden om na te denken over de grote levens- en ethische vraagstukken van deze wereld ... 

Ook in de school van mijn kinderen zie ik heel wat gemotiveerde leerkrachten, die soms niet de nodige waardering hiervoor krijgen. 

Maar een discussie hierover opzetten is echter niet de bedoeling, ik heb nog breisels te tonen. 

Voor tieners breien is even moeilijk als voor tieners naaien: weinig echt leuke patronen, ofwel te volwassen, ofwel te kinderachtig.  Zomaar de kleinste maat nemen van volwassen patronen is niet altijd een oplossing, de grootste kindermaat is bij vele boekjes 10 jaar en dan ook te klein. 

La Maison Victor had in de vorige editie (jan-feb 2017) een kinderversie van de Jennifer trui (zie deze IG-feed voor een prachtige versie): de Malibu trui. Deze gaat tot maat 146/152. Net gepast voor de twee oudste, oef !

Ik breide voor beide meisjes dus de grootste maat: één versie in dezelfde kleuren als in het boekje en één versie met rood en roze. Alle garens zijn van Lang ( Lang alpaca Superlight en Lang Merino 120), gekocht bij Perfecta te Deinze. 

De trui wordt met drie draden gebreid en het kleureffect verkrijg je door de merino te combineren met ofwel twee draden alpaca superlight van dezelfde kleur ofwel van verschillende kleuren.

Ik had wel degelijk het voorgeschreven aantal bolletjes wol nodig. Alleen had ik voor de tweede trui een bolletje donkerblauw en beige over, omdat ik de overschot van de eerste trui kon gebruiken. 

Geniet maar van de foto's, genomen in de traphal. Ondanks het gebrek aan natuurlijk zonlicht, vind ik ze goed gelukt (met dank aan onze architect voor de lichtstraat boven op de traphal-misschien wel nog wat te veel schaduw) ... Maar we blijven proberen en hopen op dat eerste lentezonnetje !

'Sisters are different flowers from the same garden' 

De blauwe versie:De rode versie:
En beide versies samen: 

'The Right Stuff', dat zullen jullie zeker nodig hebben, dames, om deze complexe, nieuwe wereld te kunnen vatten, maar gelukkig zijn er ook nog zekerheden:  boysbands, sitcoms en scoutsfuiven met Bryan Adams ...  en een zachte trui om in weg te dromen !


Reacties

  1. echt heel leuk! zowel de blauwe als de blauw met rode versie! echt een leuk effect om te mengen met de 'achtergrond' kleur

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed gelukt, zowel de truien als de foto's! Ik had die Jennifer trui ook al op het oog voor mezelf!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…