Doorgaan naar hoofdcontent

The Right Stuff

Mijn kinderen zijn momenteel gek van 'Fuller House' (Netflix) en het nieuwe programma op VTM 'The Band', waar Vlaanderen op zoek gaat naar nieuwe posterboys die ook wat toon kunnen houden  ...

In een aflevering van het tweede seizoen van Fuller House bekent één van de hoofdpersonages, DJ Tanner, een 39-jarige alleenstaande moeder dat nummer één op haar Bucket-list 'Things to do before Forty' front row tickets voor een concert van New Kids on The Block zijn. 

Jawel, de Uber boysband uit eind de jaren tachtig en begin de jaren negentig blijkt nog steeds op te treden, al dan niet in gezelschap van Donnie Whalberg ... De 'Kids' maakten hun opwachting als cameo in de aflevering en deden van 'The Richt Stuff', zowat hun bekendste nummer. Hilariteit alom bij de meisjes (en Dieter) toen bleek dat ik de lyrics van voor naar achter kon meezingen ... 

Na de aflevering werd dan ook nog eens op Youtube gezocht naar de videoclip en werden nog een aantal andere nummers van onder het stof gehaald .... OMG, die outfits, en OMG die danspasjes !

Toen er de volgende dag studievrienden op bezoek waren, bevestigden de dames in het gezelschap dat hun moeder niet de enige was met een fascinatie voor die huppelende kerels *proest*. 

Er werden door de meisjes wel vragen gesteld aan ons, in de stijl van : 'hoe speelden jullie muziek op een fuif ?' en 'Op MTV (nadat we uitgelegd hadden dat die oude videoclips op MTV werden gedraaid), konden jullie dan kiezen wanneer welke videoclip werd gedraaid ?' Zo vertrouwd zijn die meiden dus al met het concept 'on demand' en 'streaming' ... 

Het doet mij in elk geval besluiten dat vroeger niet alles beter was, maar gewoon 'anders' *proest*.

Het programma 'De Klas' (één) toont bovendien aan dat onze tieners wel degelijk begaan zijn met deze wereld en door de juiste personen (hoedje af, mijnheer Scheire) geprikkeld kunnen worden om na te denken over de grote levens- en ethische vraagstukken van deze wereld ... 

Ook in de school van mijn kinderen zie ik heel wat gemotiveerde leerkrachten, die soms niet de nodige waardering hiervoor krijgen. 

Maar een discussie hierover opzetten is echter niet de bedoeling, ik heb nog breisels te tonen. 

Voor tieners breien is even moeilijk als voor tieners naaien: weinig echt leuke patronen, ofwel te volwassen, ofwel te kinderachtig.  Zomaar de kleinste maat nemen van volwassen patronen is niet altijd een oplossing, de grootste kindermaat is bij vele boekjes 10 jaar en dan ook te klein. 

La Maison Victor had in de vorige editie (jan-feb 2017) een kinderversie van de Jennifer trui (zie deze IG-feed voor een prachtige versie): de Malibu trui. Deze gaat tot maat 146/152. Net gepast voor de twee oudste, oef !

Ik breide voor beide meisjes dus de grootste maat: één versie in dezelfde kleuren als in het boekje en één versie met rood en roze. Alle garens zijn van Lang ( Lang alpaca Superlight en Lang Merino 120), gekocht bij Perfecta te Deinze. 

De trui wordt met drie draden gebreid en het kleureffect verkrijg je door de merino te combineren met ofwel twee draden alpaca superlight van dezelfde kleur ofwel van verschillende kleuren.

Ik had wel degelijk het voorgeschreven aantal bolletjes wol nodig. Alleen had ik voor de tweede trui een bolletje donkerblauw en beige over, omdat ik de overschot van de eerste trui kon gebruiken. 

Geniet maar van de foto's, genomen in de traphal. Ondanks het gebrek aan natuurlijk zonlicht, vind ik ze goed gelukt (met dank aan onze architect voor de lichtstraat boven op de traphal-misschien wel nog wat te veel schaduw) ... Maar we blijven proberen en hopen op dat eerste lentezonnetje !

'Sisters are different flowers from the same garden' 

De blauwe versie:De rode versie:
En beide versies samen: 

'The Right Stuff', dat zullen jullie zeker nodig hebben, dames, om deze complexe, nieuwe wereld te kunnen vatten, maar gelukkig zijn er ook nog zekerheden:  boysbands, sitcoms en scoutsfuiven met Bryan Adams ...  en een zachte trui om in weg te dromen !


Reacties

  1. echt heel leuk! zowel de blauwe als de blauw met rode versie! echt een leuk effect om te mengen met de 'achtergrond' kleur

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed gelukt, zowel de truien als de foto's! Ik had die Jennifer trui ook al op het oog voor mezelf!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …