Doorgaan naar hoofdcontent

Bang !

Yep, opnieuw breisels ... maar goed nieuws, ik voel de naaikriebels terugkomen en de volgende posts zullen naaisels zijn, beloofd (of misschien jammer voor de breifans). 
Maar een klein ongevalletje met mijn koersfiets (bang, op mijn hoofd, godzijdank droeg ik een helm !) dwong het me wat rustiger aan te doen en dan is breien net iets minder intensief op lijf en leden dan naaien.
Net na het middageten en voor ze de studieboeken indoken, nam ik mijn twee oudste dames mee naar het Kasteel van Poeke, in de omgeving gekend als een populaire locatie voor bruidsfotografen. Spijtig genoeg waren de heren van de Rotary (want tja, ondernemende dames worden nog steeds niet uitgenodigd op de vrijdagse lunches van  de lokale afdeling -hello, 21ste eeuw 'roloog X1000') er de boel op stelten aan het zetten voor hun jaarlijkse Kunstbiënnale en werden de foto's van het roze Kasteel ontsierd door een blauwe container. Maar bon, er zijn in de omgeving van het Kasteel genoeg mooie plekjes voor leuke plaatjes. 
De eerste foto's werden in het koetshuis van het Kasteel genomen. 

Ella draagt een superzachte trui, gemaakt uit wol van het Duitse merk Lamana. Er werd gebreid met twee draden, één draad Cusco en één draad Milano., met als resultaat een streelzachte sweater uit merino, cashmere en alpaca wol. Ik had drie bollen van het ene (milano) nodig en vier bolletjes van het andere (cusco) voor maat S. De trui zit haar als gegoten. Het kraagje stond na het breien een beetje recht, maar bij het dragen valt het niet op en ligt het beter plat. 
Het patroon vond ik in Boven de Wolken 4, Maagd. 
Er was eventjes paniek toen ik eind augustus naar Italië vertrok met de wol en breinaalden in mijn bagage, dat ik niet voldoende wol had besteld, maar Julie keek het voor mij na en stelde mij gerust en zie, ik kon met de overschot nog een haarband 'Libel' breien uit Boven de Wolken 3.Tijdens het blocken van de trui verscheen Boven de Wolken 6, met daarin het patroon voor de Knobbelzwijnsweater. Een hartjespatroon in ajour, wat 'fluffyness' en een herfstige kleur, een ideale match voor Roos.
Ik gebruikte voor de trui een iets dikkere dradencombi dan voorgeschreven door Julie, waardoor maat 12 jaar, eerder een maat S is geworden, maar zo zal ze de trui volgend jaar zeker nog kunnen dragen. 
Mijn lievelingsdraad Merino 120 Superwash in oker,  (7 bollen)  gecombineerd met Katia Ingenua (5 bollen) van een iets donkere tint oker, geeft een prachtige kleur. De 7de en 5de bol had ik enkel nodig om de linkermouwboord en de halsboord te breien, waardoor ik nog voldoende wol overhad voor een ... jawel, haarband Libel !   
Nog wat foto's van mijn dames samen:


Bang ! deed mijn hart bij het zien en kiezen van de foto's !


Bang ! - The Van Jets (2017)

Reacties

  1. Helemaal fan van die prachtige okere trui! Jaloers dat ik niet kan breien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het aan mij ligt, dan mag je ons ook nog verder verwennen met dit soort breisels! Ik zou het ook nog wel eens willen doen ... Alleen al maar omdat je dan zo'n mooie kleuren kan kiezen.
    En ja, de foto's zijn super!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…