Doorgaan naar hoofdcontent

Bang !

Yep, opnieuw breisels ... maar goed nieuws, ik voel de naaikriebels terugkomen en de volgende posts zullen naaisels zijn, beloofd (of misschien jammer voor de breifans). 
Maar een klein ongevalletje met mijn koersfiets (bang, op mijn hoofd, godzijdank droeg ik een helm !) dwong het me wat rustiger aan te doen en dan is breien net iets minder intensief op lijf en leden dan naaien.
Net na het middageten en voor ze de studieboeken indoken, nam ik mijn twee oudste dames mee naar het Kasteel van Poeke, in de omgeving gekend als een populaire locatie voor bruidsfotografen. Spijtig genoeg waren de heren van de Rotary (want tja, ondernemende dames worden nog steeds niet uitgenodigd op de vrijdagse lunches van  de lokale afdeling -hello, 21ste eeuw 'roloog X1000') er de boel op stelten aan het zetten voor hun jaarlijkse Kunstbiënnale en werden de foto's van het roze Kasteel ontsierd door een blauwe container. Maar bon, er zijn in de omgeving van het Kasteel genoeg mooie plekjes voor leuke plaatjes. 
De eerste foto's werden in het koetshuis van het Kasteel genomen. 

Ella draagt een superzachte trui, gemaakt uit wol van het Duitse merk Lamana. Er werd gebreid met twee draden, één draad Cusco en één draad Milano., met als resultaat een streelzachte sweater uit merino, cashmere en alpaca wol. Ik had drie bollen van het ene (milano) nodig en vier bolletjes van het andere (cusco) voor maat S. De trui zit haar als gegoten. Het kraagje stond na het breien een beetje recht, maar bij het dragen valt het niet op en ligt het beter plat. 
Het patroon vond ik in Boven de Wolken 4, Maagd. 
Er was eventjes paniek toen ik eind augustus naar Italië vertrok met de wol en breinaalden in mijn bagage, dat ik niet voldoende wol had besteld, maar Julie keek het voor mij na en stelde mij gerust en zie, ik kon met de overschot nog een haarband 'Libel' breien uit Boven de Wolken 3.Tijdens het blocken van de trui verscheen Boven de Wolken 6, met daarin het patroon voor de Knobbelzwijnsweater. Een hartjespatroon in ajour, wat 'fluffyness' en een herfstige kleur, een ideale match voor Roos.
Ik gebruikte voor de trui een iets dikkere dradencombi dan voorgeschreven door Julie, waardoor maat 12 jaar, eerder een maat S is geworden, maar zo zal ze de trui volgend jaar zeker nog kunnen dragen. 
Mijn lievelingsdraad Merino 120 Superwash in oker,  (7 bollen)  gecombineerd met Katia Ingenua (5 bollen) van een iets donkere tint oker, geeft een prachtige kleur. De 7de en 5de bol had ik enkel nodig om de linkermouwboord en de halsboord te breien, waardoor ik nog voldoende wol overhad voor een ... jawel, haarband Libel !   
Nog wat foto's van mijn dames samen:


Bang ! deed mijn hart bij het zien en kiezen van de foto's !


Bang ! - The Van Jets (2017)

Reacties

  1. Helemaal fan van die prachtige okere trui! Jaloers dat ik niet kan breien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het aan mij ligt, dan mag je ons ook nog verder verwennen met dit soort breisels! Ik zou het ook nog wel eens willen doen ... Alleen al maar omdat je dan zo'n mooie kleuren kan kiezen.
    En ja, de foto's zijn super!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …

De Zji

De kop van het school- en gerechtelijk jaar is eraf, de triathlon van Keulen staat afgevinkt op Dieters Bucket List en dat in een tijd onder de 12 uur (om exact te zijn 11 uur, 43 minuten en 42 seconden, hetgeen een 51ste plaats in het algemeen klassement en een 8ste plaats in zijn leeftijdscategorie opleverde) en ook mijn eerste tourtocht met de koersfiets (het Grootste Vrouwenpeleton) is achter de kiezen.  Wat uitwaaien en familietijd was dan ook aan de orde ! Alhoewel we dichter bij Knokke-Heist wonen, kiezen we meestal voor Nieuwpoort als bestemming aan zee. Die 'meestal' moet je wel met een stevige korrel zout nemen, want meer dan één keer per zomer geraken we er meestal niet, aan onze Noordzee.  Op het programma stond een brunch in een charmant eethuisje 'Jeanne' in het centrum van Nieuwpoort. We werden er niet alleen erg hartelijk ontvangen, maar ook super verwend met allerlei lekkers !  Na de brunch trokken we met z'n allen langs de Vismijn en de talrijke …