Doorgaan naar hoofdcontent

1999


Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...

Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 

2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !

Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 

Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 

De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na deze jurk. Een dunne gebroken witte viscose van Marie Mero lag al een paar jaar op een patroon voor een blouse te wachten. De Elsa zou het worden, maar bij het overlocken (en uiteraard was ik aan het babbelen) sneed ik nu toch wel in de stof  ... Een oplossing was snel gevonden, aangezien letterlijk overal patches opdoken !

Enkele weken later stond de kraag eraan, maar toen stikte ik de mouw in de manchet, was het Kerstvakantie, belandde ik onderaan een Zwitserse berg, een week later in een Belgisch ziekenhuis en de blouse ergens onderaan een stapel onafgewerkte projecten. 

Vele hashtags #tibiaplateaufracture, #recovery en #knittersofinstagram later, kreeg ik terug naaigoesting, maar de zin om de blouse af te werken, die liet nog wat op zich wachten. 
  
In een vlaag van zinsverbijstering maakte ik me begin december een paillettenrok uit 50cm stof (3 jaar geleden gekocht bij het gestopte Samira te Ledeberg). Ik nam het patroon van de Kirstyrok over (La Maison Victor editie 6/2015) en een uurtje en twee gebroken naalden later had ik een glimmende kokerrok. Instant gratification for my inner princess :-) 

Tijdens het kerstshoppen zocht ik me suf naar een witte blouse uit viscose, die in mijn hoofd perfect zou passen op de rok als outfit voor Oudejaarsavond ... maar vond mijn goesting niet en toen dacht ik aan die onafgewerkte Elsa blouse ! 

Gisteren raapte ik de moed bijeen om de mouw los te tornen uit de manchet, knoopsgaten te maken en knopen aan te naaien ... et voilà, mijn outfit voor deze avond is er !

Mijn oudste dochter was bereid om eventjes foto's te nemen en een allerlaatste blogpost van 2017 kon gemaakt worden !Proost ! Maak er een leuke avond van, hou het veilig en tot volgend jaar ! 

"May all your troubles last as long as your New Year's resolutions"  - Joey Adams

1999 - Prince (1982)

Reacties

 1. Waw, you'll rock tonight!

  Jij bezit blijkbaar toch een talent hoor, een gat maken juist op die plaats waar patches gewoonlijk terecht komen ... It was your lucky day ...

  Fijn eindejaar!!
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jawadde. Speciale outfit maar HET staat je goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…

Vinde Gij Mijn Gat (niet te dik in deze rok) ?

Don't worry, ik verwacht geen eerlijk antwoord op deze vraag van CPX *proest* Het is natuurlijk DE levensvraag van elke vrouw aan haar partner ... Telkens ik een rok voor mezelf heb gemaakt, wordt de vraag aan Dieter gesteld, waarna je de paniek in zijn ogen al ziet opborrelen ... De midirok Dolores uit de nieuwe LMV sprong er onmiddellijk uit en na een bezoek aan De Stoffenkamer had ik de ideale stof gevonden, maar de knipstress sloeg genadeloos toe en na nog een bezoek aan Gent vond ik in De Strek (Au Plus Bas) een katoenen stofje aan 6 EUR/meter om het model eens uit te testen. De teststof bleek te matchen met de knopen die ik uit De Stoffenkamer meehad. De rok was vorige vrijdagavond af, zaterdagochtend deed ik hem aan met een donkerblauw t-shirt.
De vraag hierboven werd gesteld en door de dochters met een dikke 'NEE' beantwoord en ook Dieter zei zonder angst in de ogen 'no way'. De truc is -denk ik- de rok hoog genoeg (en strak genoeg) in de taille te dragen …