Doorgaan naar hoofdcontent

1999


Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...

Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 

2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !

Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 

Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 

De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na deze jurk. Een dunne gebroken witte viscose van Marie Mero lag al een paar jaar op een patroon voor een blouse te wachten. De Elsa zou het worden, maar bij het overlocken (en uiteraard was ik aan het babbelen) sneed ik nu toch wel in de stof  ... Een oplossing was snel gevonden, aangezien letterlijk overal patches opdoken !

Enkele weken later stond de kraag eraan, maar toen stikte ik de mouw in de manchet, was het Kerstvakantie, belandde ik onderaan een Zwitserse berg, een week later in een Belgisch ziekenhuis en de blouse ergens onderaan een stapel onafgewerkte projecten. 

Vele hashtags #tibiaplateaufracture, #recovery en #knittersofinstagram later, kreeg ik terug naaigoesting, maar de zin om de blouse af te werken, die liet nog wat op zich wachten. 
  
In een vlaag van zinsverbijstering maakte ik me begin december een paillettenrok uit 50cm stof (3 jaar geleden gekocht bij het gestopte Samira te Ledeberg). Ik nam het patroon van de Kirstyrok over (La Maison Victor editie 6/2015) en een uurtje en twee gebroken naalden later had ik een glimmende kokerrok. Instant gratification for my inner princess :-) 

Tijdens het kerstshoppen zocht ik me suf naar een witte blouse uit viscose, die in mijn hoofd perfect zou passen op de rok als outfit voor Oudejaarsavond ... maar vond mijn goesting niet en toen dacht ik aan die onafgewerkte Elsa blouse ! 

Gisteren raapte ik de moed bijeen om de mouw los te tornen uit de manchet, knoopsgaten te maken en knopen aan te naaien ... et voilà, mijn outfit voor deze avond is er !

Mijn oudste dochter was bereid om eventjes foto's te nemen en een allerlaatste blogpost van 2017 kon gemaakt worden !Proost ! Maak er een leuke avond van, hou het veilig en tot volgend jaar ! 

"May all your troubles last as long as your New Year's resolutions"  - Joey Adams

1999 - Prince (1982)

Reacties

 1. Waw, you'll rock tonight!

  Jij bezit blijkbaar toch een talent hoor, een gat maken juist op die plaats waar patches gewoonlijk terecht komen ... It was your lucky day ...

  Fijn eindejaar!!
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jawadde. Speciale outfit maar HET staat je goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…