Doorgaan naar hoofdcontent

Geloof

'Niets telt, niets werkt, niet doet
wat het moet doen, zonder geloof'

Thé Lau zong het en het zou voor veel mensen een mantra kunnen zijn: soms heb je dat sprankeltje geloof, geloof in jezelf nodig om  belangrijke stappen vooruit te zetten ...

Het is hier wat stil op de blog: er wordt nog genaaid en gebreid, maar door mijn drukkere professionele activiteiten, vind ik precies de tijd niet om leuke foto's te nemen van mijn naai-en breiprojecten ...

Want er werden belangrijke stappen gezet op weg naar een manier om ook effectief de vruchten te kunnen plukken van de investeringen die ik de voorbije jaren heb gedaan in mijn eigen advocatenpraktijk ... 'Geloven in jezelf' is echt het hoofdingrediënt van de mix om die sprongen te kunnen maken !

Maar genoeg gepraat, tijd voor foto's !

Je zag ze al beiden op mijn Instagram-account, de fluffy sjaal en fluffy muts in theegroene Mohair by Canard.
Aan de sjaal breide ik anderhalve week: de drie bolletjes mohair by canard van Wolhuis Wolder verdwenen in een mum van tijd ... Wat bedoeld was als een zomerproject was af voor de zomer goed en wel begon. 

Maar op die manier kon de sjaal al mee op onze roadtrip door California. De eerste week verbleven we immers in San Fransisco en Monterey (de stad, waar de serie 'Big Little Lies' zich afspeelt, maar dat wist ik pas achteraf ), waar het erg frisjes kan zijn ! 

Maar nu de Herfst zijn intrede heeft gedaan, kan ik ook de fluffy muts erg goed gebruiken ! Het breien van de muts deed ik op rondbreinaalden en was klaar op twee avonden, pompon aannaaien inbegrepen.
Een mini-break met de hele familie zorgde voor foto-gelegenheid.
Dieter en ik trokken -tot groot ongeloof van onze familieleden- om 07.00 uur onze wandelschoenen aan en trokken door het Ardeens landschap.



Patroon Fluffy muts en wol Mohair By Canard (kleur theegroen): Wolhuis Wolder
Patroon Fluffy sjaal en wol Mohair By Canard (kleur theegroen) : Wolhuis Wolder
Beide kan je via hoger geplaatste link in pakket kopen, nu alleen nog kiezen welke kleur je wil ...

Beiden waren ook onderdeel van een geheim project, waarvan je hier al een kleine smaakmaker ziet ... Stay tuned ! 





Geloof - The Scene (1990)

Reacties

  1. Ziet er een keitoffe muts uit! Prikt die? Zou ook zin hebben om ze te maken.....maar als het prikt, mij niet gezien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaan voelen aan de wol ! Voor de ene prikt de wol, voor mij is ze superzacht !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Groot gelijk dat je gelooft in jezelf, fijn te horen dat alle moeite van de voorbije jaren begint op te brengen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…