Doorgaan naar hoofdcontent

Lily was here

We zijn hier thuis allemaal een beetje triest, want iemand die we erg appreciëren en aardig vinden, zal binnenkort niet meer wekelijks haar vrolijke koppie bij ons binnen steken ...

Ik heb het over Dominika, onze poetshulp. Een Poolse jongedame van 26 met een hardwerkende Poolse vriend en dochtertje van 2, Liliana, ofwel Lily.

In de bijna 13 jaar dat ik nu beroep doe op een poetshulp in het huishouden, hadden we met niemand zo'n leuke band als met Dominika. Drie jaar geleden was het begin nochtans wat aarzelend: ze verving Heidi die na 6 maand in zwangerschapverlof ging en Dominika moest na enkele maanden vertellen dat ze ook 12 weken zwanger was (ook haar vervangster vertelde dat ze 12 weken zwanger was, op haar eerste dag, ik dacht dat ik een attackske kreeg en heel even was de man des huizes verdacht *proest*) en dus wellicht niet heel lang zou kunnen komen ... Maar intussen was de band er: ze is de eerste die met de glimlach binnenkomt 's ochtends om 8 uur, die werk ziet, die geïnteresseerd aan de kinderen vraagt hoe het met hun gaat, vertelt honderduit over haar Nederlandse lessen en het huwelijk van haar broer in Polen, prachtige foto's toont, die ze zelf nam ... Ook al zijn er dingen die voor verbetering vatbaar zijn (wat je zelf doet, doe je beter, hum hum),  toch is het telkens een verademing om 's middags in een net huis te komen lunchen.

Nog belangrijker dan het werk dat ze doet, is het feit dat ze 100% betrouwbaar is.

Haar vervangster was een nachtmerrie (en zwanger) en gelukkig klopte haar vertrek met het herbeginnen met werken van Dominika. 

De meisjes en ik waren intussen ook eens op babybezoek geweest bij Domenika en konden kennismaken met Lily, een vinnige baby, intussen schattige peuter van 2. 

Dominika is ook diegene die mijn naaitafel opruimt, enfin, er dingen (scharen, latten, zoommetertjes, massa's kopspelden ...) bijlegt, die ik over het gehele huis laat rondslingeren (quilty as charged). Zij ziet dan ook meestal als eerste buitenstaander wat er op het naaiprogramma staat en met bewonderende blik staat ze te kijken naar de half afgewerkte en afgewerkte stukken. 

Er gaan hier dus traantjes gelaten worden eind augustus, want Domenika verhuist naar een andere provincie, waardoor ze niet meer zal komen poetsen.  

Een jurk voor Lily, dat wordt haar afscheidskado !

De stofkeuze was snel gemaakt: het mooie korenbloem paneel van Bambiblauw. De restjes van drie panelen waren voldoende voor een Gracejurk zonder franjes. De voering (enkel bovenlijfje) is een ecru katoentje van de Stoffenkamer.


Knoopjes: Veritas
Streepjes op het rechterachterpand zijn restanten van de potlood markeringen toen ik deze jurk maakte
Kochana Dominika, niech ci się dobrze wiedzie! Będzie nam ciebie brakowało. Życzymy wam dużo szczęścia!

(Lieve Domenika, het ga jullie goed ! We zullen jullie missen en wensen jullie veel geluk toe !- Met dank aan mijn lieve schoonzus voor de vertaling naar het Pools)Reacties

  1. Heel mooi, een prachtig afscheidscadeau! En een goede poetshulp, het is een zegen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh zo jammer dat de geliefde poetshulp verhuist. Ze boft alvast met dit prachtige kleedje voor haar dochtertje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Liefde is Alles

O-oh liefde is alles
Liefde is alles
Wat er blijft wanneer de rest verloren is
Leg je hand in de mijne
Tot we samen verdwijnen
Dan wordt het helder, wordt het simpel
Dan winnen we met vlag en wimpel
En zonder loopt het meestal ergens mis


Liefde voor je partner, kinderen, ouders, schoonouders, (schoon)broers en (schoon)zus, neefjes en nichtjes ...
Liefde voor de vrienden en vriendinnen, collega's ...
Liefde voor de familiehulp, de kine en de hometrainer (al is het met deze laatste eerder een haat-liefde-verhouding)

Zonder al deze liefde stond ik nu al niet met mijn krukken te zwaaien. 3 maand na het ongeval, kan ik korte stukjes stappen zonder krukken (maar met unloaderbrace), kan ik fietsen (op de hometrainer) zonder weerstand en zal ik wellicht volgende week het groen licht van de orthopedist krijgen om te beginnen autorijden, werken en trainen met weerstand. Duimen jullie mee ?

Zoals jullie wellicht opmerken, is de liefde voor eten in de revalidatieperiode ook niet overgegaan en zijn de win…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…