Doorgaan naar hoofdcontent

Novocaïne for the soul

Soms heeft de ziel wat zalving nodig ... Op het einde van een drukke, maar zonnige septembermaand bijvoorbeeld.

Een septembermaand waarin eigenlijk alles wel weer op wieltjes loopt, maar de ziel het soms nog lastig heeft met het voorbij vliegen van de tijd.

Wat is er dan een balsem voor de onrustige ziel ? Juist, een naaisel voor een mensje dat pas begint aan die hectische, maar boeiende tocht door het leven !

Er lagen hier nog wat restjes van deze en deze trui. Te klein om iets voor mijn meisjes te maken en dus ging ik aan de slag met het patroon 'One to Hug' van Mind the Whale. Leuke patronen met dat tikje meer creativiteit ! Riet is ook de helft van het duo achter Zo Geknipt 1, waarin dit patroontje oorspronkelijk in verscheen in maat 74. Perfect voor Isaura, ons jongste nichtje.


Genieten jullie mee van haar snoetje  ?


Met de trotse mama !
Ik had net stof te kort om ook de mouwtjes uit Eva's Paardjes te maken. 

Een bomberjack in gedachten, nam ik de zachtste borg uit mijn stoffenkast (De Stoffenkamer) om de mouwen ermee te maken. Ook de voering is in borg, behalve de mouwen, die ik uit witte zomersweat (stoffenverkoop Marie Mero) maakte, met een randje Eva's Paardjes. De bronzen paspel komt uit De Stoffenkamer. De bronzen drukknopen uit de Veritas.

Tip: verstevig de plaats voor de drukknopen op beide stoffen (indien tricot of sweater) met plakkatoen ! Een eerste poging met gewone versteviging liep bijna uit op een familiedrama :-)

Maar omdat ééntje, geen is en er nog een geboortekaartje op de kast stond, zonder bijhorend kadootje, maakte ik nog een jasje.


Hiervoor gebruikte ik Eva's Flamingo's en een vuilroze fleece voering (In den Beer). De witte paspel en de zilveren drukknopen (Veritas) maakten het geheel af.


Lieve Lara, het jasje komt zo snel mogelijk jouw richting uit ! Misschien zal het voor jou nog een beetje te groot zijn, maar je groeit er wel in !

De nieuwe Eva Mouton-stofjes liggen hier ook, maar voorlopig ontbreek ik wat herfst/winter inspiratie om ermee aan de slag te gaan. Bovendien zijn de meisjes nog niet uit hun vorig sweaters gegroeid en lijkt het mij zonde om deze nu al naar de achterkant van de kleerkast te verbannen.

Foto's van schattigheid is altijd een beetje 'novocaïne for the soul' !

Groetjes,

Katrien

Reacties

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…