Herfstvakantie: naast enkele familie uitstapjes of het moment om warmere oorden op te zoeken, ook de ideale tijd om eens lekker gezellig thuis te blijven en te brunchen.
Nog een receptje en snel dessertje nodig voor een gezellige brunch ? Of een (relatief) gezond tussendoortje ? De banaan havermoutpoffertjes die ik deze middag maakte waren alvast een schot in de roos !
Gezond ? Bahja, als je niet te veel bijzoet
Snel klaar ? Ingrediënten afwegen en mixen op nog geen vijf minuten en bakken op minder dan tien minuten, dus jazeker !
Hier komt het:
- een blender
Nog een receptje en snel dessertje nodig voor een gezellige brunch ? Of een (relatief) gezond tussendoortje ? De banaan havermoutpoffertjes die ik deze middag maakte waren alvast een schot in de roos !
Gezond ? Bahja, als je niet te veel bijzoet
Snel klaar ? Ingrediënten afwegen en mixen op nog geen vijf minuten en bakken op minder dan tien minuten, dus jazeker !
Hier komt het:
Wat heb je nodig voor ongeveer 15 poffertjes ?
- een blender
- een poffertjespan (tenzij je gewoon pancakes maakt van het beslag) -
-1 rijpe banaan (er mogen wat bruine 'plekken' in zijn *schaterlach*)
-2 eieren
-50gr havermout
-2 eetlepels kokosolie (of kokosboter)
- als versiering : rood fruit, groen fruit, oranje fruit, noten, bloemsuiker, ahornsiroop, ...
Alles (behalve de versiering) in de blender en klaar is kees !
Poffertjes pan invetten met kokosolie en bakken maar !
Een beetje bloemsuiker, honing of ahornsiroop, fruit naar smaak en kleur, gehakte noten en serveren !
Hipsterfood in a blink of an eye 😉
Smakelijk !
Bron: 'Easy Peasy Lunchbox' van Claire Van den Heuvel en Vera Van Haren, gekocht bij Jüttu
Opgeslagen! Dat gaan we eens uitproberen!
BeantwoordenVerwijderen