Doorgaan naar hoofdcontent

Paris

Geen naaisel, wel een verslag van een uitstap naar Parijs. 
Ik denk niet dat er iemand iets zelfgemaakts aanhad :-)
Parijs dus ... 
Dagtrippen met z'n allen, dat doen wij graag. Met opgroeiende kinderen moet je meer en meer rekening houden met hun sociale agenda: shoppen met de vriendinnen, gewoon eens chillen, uitslapen tot 's middags ... en dat dus maal drie en dan merk je dat veertien dagen al gauw 'kort' is om uit te nodigen en uitgenodigd te worden bij vrienden en familie. Er is altijd wel een vogel gaan vliegen, maar om naar Parijs te gaan waren ze alledrie maar al te graag van de partij !
Er werd een wandeling uitgestippeld van om en bij de 12 km, startende bij de Notre Dame, langs de wijk Le Marais (supergezellige winkeltjes, cafés, restos ...), waar ook vader zijn goesting vond (Moleskin, Mont Blanc, Le Creuset ...), naar het Louvre.
Vergeet niet het Ecovignet aan te vragen als je met de wagen gaat (zo'n 10 dagen voor de afreis). Een andere oplossing is parkeren buiten de Périphérique (lees: we hadden geen vignet *proest*) en de RER nemen naar het centrum. We parkeerden vlakbij het Stade de France (gratis, ik had wel schrik de wagen terug te vinden met enkele onderdelen minder, maar soit) en voor 22 EUR stonden we met 5 heen en terug in het centrum. Meer dan de kostprijs van het vignet (ongeveer 4 EUR), maar goedkoper dan de boete van 68 EUR.
 De dames namen uitgebreid de tijd om deze foto nog eens over te doen.


Niet het Louvre (heeft u een paar dagen, zeker ook de moeite waard), maar wel het Les Arts Décoratifs stond op het programma.
Na de reportage van het één Journaal stond de tentoonstelling 'Christian Dior, Couturier du Reve' met een cirkel aangeduid om te bezoeken.
Met Roos ging ik in het begin van de vakantie al het MoMu bezoeken, een schot in de ...euh ... roos ! Dit zou een trapje hoger moeten zijn.
Het enthousiasme bij de dames was vooraf matig, Dieter had al eerder beslist om tijdens het bezoek aan het museum op de wijze van Bent Van Looy (al stappend dus) Parijs verder te gaan verkennen.

Lange wachtrij (indien je zoals wij je ticket niet eerder online bestelde), veel volk en warme zalen waren de enige minpunten, maar deze werden allemaal weggeveegd door verbluffend mooie creaties en opstellingen.
Voor kinderen onder de 18 is de tentoonstelling trouwens helemaal gratis ! Hier vind je alle info.
We love Raf Simons !


Een ontwerp uit de jaren 60 van Marc Bohan. 
Galliano en Maria Grazia Chiuri (huidig artistiek directeur van Dior) deden evenzeer de monden openvallen ... De meisjes lieten meer dan één keer vallen dat ze blij waren dat ze mijn activiteit hadden gekozen, los van het feit dat het intussen pijpestelen regende *proest*

Dit ontwerp van Raf Simons viel zowel bij mij als de meisjes het meest in de smaak! En dit is slechts de 'toile'.
"Rood" another level !
Na de tentoonstelling werd de wandeling verder gezet naar het punt met het mooiste zicht op Parijs: La Tour Montparnasse. Het gebouw zelf 'ne vaut pas le détour', het zicht op Parijs des te meer. Want deze toren biedt wat de Eiffeltoren niet heeft, namelijk zicht op de Eiffeltoren !Na een gezellige maaltijd in een van de ontelbare Parijse restaurants, vonden we de auto met vier wielen en velgen terug, oef ...
Au Revoir, Paris !

Paris - The Chainsmokers (2017)

Reacties

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …