Doorgaan naar hoofdcontent

Fuzzy

Fuzzy...

We schrijven 1993 en Grant Lee Buffalo bracht hun debuutalbum uit met dezelfde naam en titeltrack. Instant crush, liefde op het eerste gehoor, de CD werd grijsgedraaid en maakte elk weekend de verplaatsing tussen Kortrijk en Gent in mijn 1ste jaar aan de Universiteit te Gent.

Toen we in hetzelfde jaar een naam mochten kiezen voor onze nieuwe hond, stond 'Fuzzy' bovenaan het lijstje. Helaas hadden mijn familieleden mij verkeerd begrepen en werd de hond in kwestie aangesproken met 'Fozzy', naar mijn favoriete Muppet, ook goed.

De band bestaat intussen niet meer, Fozzy is naar de eeuwige jachtvelden stokken gaan apporteren, maar de song 'Fuzzy' wordt nog af en toe gedraaid op de radio en zou zeker en vast op de mixtape van mijn 'early twenties' voorkomen ... Come to think of it: wellicht stond het er op ! I'll explain: mijn beste vriend maakte in 1993 een mixtape voor mij, maar die heb ik nooit beluisterd omdat ik hem na ontvangst, domweg in Auditorium E van de Blandijnberg heb laten liggen... Mijn beste vriend werd uiteindelijk mijn lief, mijn man en de vader van mijn kinderen, maar wat er op die tape stond, daar heb ik tot op vandaag het raden naar...

Fuzzy (in de betekening van harig) was ook de stof waarmee ik de laatste weken aan de slag was. Met alle breiprojectjes lag het naaien hier wat op zijn (of haar) gat. Het afwerken van mijn cardigan kreeg prioriteit, gelukkig is er nog de naailes op donderdagavond. Nu is het omgekeerd: er wordt weer wat genaaid en de afwerking van de cozy cardigan laat op zich wachten...

Ik maakte de Amber-jas uit de laatste La Maison Victor en vond de stoffen ervoor in mijn eigen stoffenvoorraad. Het blauwzwarte bontje kocht ik bij Mercerie Mertens, de voering van de mouwen komt uit hét winkeltje uit Anzegem en de overige voering is een prachtig stofje van Lucy has a Secret, dat ik van deze madam overkocht, die het zelf aanschafte bij Mon Depot.
De tip om dit satijnachtig (viscose) stofje te gebruiken, kreeg ik van haar, die een keimooi deux-pièceke maakte van de Amber jas en de Rachel rok.

Naaien met nepbont is geen pretje: bij het knippen (gebruik een goede schaar en knip met de punt van de schaar om zo weinig mogelijk pluizen te hebben) lag de hele vloer vol pluizen en was ik aan het niezen gelijk een zot.
Linda, die niet hoort of ziet in de naailes (dat zegt ze zelf), gaf me de tip om alle rechte naden te overlocken vóór het naaien van de stukken (voor de naaidummies of beginners: normaal overlock je nadat je de stukken samen gestikt heb, enfin zo hebben ze het mij toch geleerd) om te vermijden dat er te veel pluizen in je naaimachine terechtkomen. Works like a charm !
Hier vind je ook nog wat tips voor het naaien met nepbont.

Het achterpand van de voering legde op op twee centimeter van de stofvouw verlengde met twee centimeter zoom voor bewegingsruimte. Ook de belegstukken werden enkele centimeters verbreed.

Het jasje zelf is enkele centimeters korter dan de originele versie en dat had alles te maken met het stukje bont dat ik ter beschikking had: er zal nog 1m30cm op de rol, gelukkig ben ik niet van de langste/grootste.

De felblauwe drukknopen vond ik bij Veritas. Je vindt ze in hun plastic buisjes en je kan ze per stuk kopen.

Het resultaat zit zalig !

Een selfie:


De voering: lucy has a secret: 


De drukkknopen (Veritas):


Onderkraag in voering :


Ook de zakken werden in Lucy has a secret uitgevoerd:


Roos nam enkele foto's in de wildernis van opa en oma:
 

Reacties

 1. Super mooi, zou ik ook wel willen ... de voering is zo mooi!
  Bedankt voor de anti-pluis tips. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooo ! Dit lijkt mij ook zo'n zalige amber !!!
  (hihihi, ik moest wel lachen ... was ik ook even content dat ik eindelijk klaar was met het verwerken van mijn fluffy amber en rachel ;-) 't Is toch zo'n "vuiligheid" hé! Gelukkig prachtig eenmaal af !)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij moesten indertijd vd naaijuf alles locken VOOR het ineenzetten. Zo doe ik het nu nog. En bij een stofje als dit zou ik het zonder twijfel ook zo doen. Ik ben ook fan van de voering, schoon schoon! Ik ga me dat jasje ook maken, peins ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh, fuzzy! en Jupiter and teardrop! ja, ochot, waar is de tijd, ook grijs gedraaid hier, mee gekeeld alles er op en er aan, ... memorabele tijden, al was ik waarschijnlijk wel een beetje jonger, 16? gewoon een gokje. Mooi gecombineerd, fuzzy met Lucy

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…