Doorgaan naar hoofdcontent

White room

In a white room, with black curtains ... (Cream -1968)

Of dit had ook de titel van de post kunnen zijn: 'A whiter shade of pale' (Procul Harum-1967)

Allebei songs van 'voor mijnen tijd', maar beiden blijkbaar in mijn muziekgeschiedenis, want beiden kwamen opborrelen bij het aanzien van onze maagdelijk witte muren in huis. Dat we geen zwarte, maar wel taupe gordijnen hebben is een klein detail.

Alle spullen die we uit de leefruimte gooiden net voor de schilderwerken, krijgen beetje bij beetje terug een plaatsje in huis, het containerpark of de kringwinkel. Nog een aantal dozen met naaiboeken en patronen te gaan, verlichting en de hangkast (terug) te plaatsen en ik heb mijn bureau, dat nu fungeert als tijdelijke opslagruimte, opnieuw voor mezelf.

De 'declutter' van de leefruimte lijkt voorlopig geslaagd. 

Een groot aantal boeken vond een nieuwe eigenaar en de rest zal een gulle donatie voor de lokale bibliotheek of kringloopwinkel zijn.
Geen nood, er blijven er voldoende over om de boekenkast te vullen en zo wat kleur en gezelligheid in de leefruimte te brengen.

Ook de rode wand aan het kook(schier)eiland moest eraan geloven. Deze wand was een DIY-projectje van Dieter: wand werd rood geverfd en daarna bekleefd met een vel magnetisch krijtbehang, waar onze wekelijkse agenda op stond. Volgers op Instagram zullen wellicht deze foto's gezien hebben:Maar die rode wand is nu weer maagdelijk wit en ook het krijtbehang is weg. Dit alles werd -op aanraden van onze schilder- vervangen door een whiteboard.

De muur werd eerst afgeschuurd en daarna geschilderd met magnetische verf, vervolgens een laagje primer en daarna de 2-componenten whiteboardverf, in de gekozen ral-kleur. Je kan dus ook een rood, groen, blauw, grijs ... whiteboard hebben, mochten we heimwee hebben naar de gekleurde wand. 

Voor doe-het-zelvers: het is vrij duur spul en volgens de schilders dien je de verf onmiddellijk te gebruiken na openen van de blikken. Je moet de laatste laag verf kunnen leggen op dezelfde dag dat je de blikken opent.

  Een pakje stiften, speciale spray en een zachte doek maakten het pakket compleet.

Het resultaat ziet er wat minder artisanaal uit, maar je hebt tenminste geen last meer van krijtstof tussen de kookpotten. Ook kan je veel meer info kwijt op het bord, want je kan fijner schrijven met de stiften dan met krijt.
De magnetische kracht van het bord valt een beetje tegen, maar dat zou ook aan de magneten kunnen liggen. Enter search voor sterke magneten ! (Suggesties voor leuke (web)shops, ik hoor ze graag)

We gebruiken het bord voornamelijk om de weekagenda op te zetten, zodat iedereen in één oogopslag kan zien waar wie moet zijn en wie hen naar daar brengt. Ook het weekmenu wordt op die manier ingevuld.

Elke zondag proberen we de agenda's naast elkaar te leggen en het bord in te vullen. Een ingevuld bord brengt rust in de chaos. Gisteren werd er aan de hand van het weekmenu een bestelling geplaatst bij Collect en Go.
Het systeem werkt en dat merken we vooral in de weken waarin er geen 15 minuten tijd gemaakt wordt (want zolang duurt het meestal maximaal om die agenda's te overlopen) om het bord in te vullen.

Ik koos bewust voor de centrale plaats in ons huis, zodat echt elk lid van ons gezin de agenda kan zien. Hing het ergens in een hoekje, dan is er weer een excuus om iets niet gezien te hebben.

Is er bezoek, dan wordt het bord soms schoongeveegd en kunnen de meisjes naar hartenlust tekeningen maken of boodschappen voor de gasten erop schrijven. Gasten mogen ook steeds een berichtje nalaten...

Het is ook de ideale plaats om lieve woordjes na te laten (ja, melig, i know).Reacties

  1. Heel netjes zo! Ja, weekmenu's, dat werkt hier ook het best. Hobby's vallen gelukkig nogal mee so far.... Ik zou ook zo geen fan zijn van krijt in mijn eten, hoewel het de saus wel goed bindt, of niet??

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…