Doorgaan naar hoofdcontent

White room

In a white room, with black curtains ... (Cream -1968)

Of dit had ook de titel van de post kunnen zijn: 'A whiter shade of pale' (Procul Harum-1967)

Allebei songs van 'voor mijnen tijd', maar beiden blijkbaar in mijn muziekgeschiedenis, want beiden kwamen opborrelen bij het aanzien van onze maagdelijk witte muren in huis. Dat we geen zwarte, maar wel taupe gordijnen hebben is een klein detail.

Alle spullen die we uit de leefruimte gooiden net voor de schilderwerken, krijgen beetje bij beetje terug een plaatsje in huis, het containerpark of de kringwinkel. Nog een aantal dozen met naaiboeken en patronen te gaan, verlichting en de hangkast (terug) te plaatsen en ik heb mijn bureau, dat nu fungeert als tijdelijke opslagruimte, opnieuw voor mezelf.

De 'declutter' van de leefruimte lijkt voorlopig geslaagd. 

Een groot aantal boeken vond een nieuwe eigenaar en de rest zal een gulle donatie voor de lokale bibliotheek of kringloopwinkel zijn.
Geen nood, er blijven er voldoende over om de boekenkast te vullen en zo wat kleur en gezelligheid in de leefruimte te brengen.

Ook de rode wand aan het kook(schier)eiland moest eraan geloven. Deze wand was een DIY-projectje van Dieter: wand werd rood geverfd en daarna bekleefd met een vel magnetisch krijtbehang, waar onze wekelijkse agenda op stond. Volgers op Instagram zullen wellicht deze foto's gezien hebben:Maar die rode wand is nu weer maagdelijk wit en ook het krijtbehang is weg. Dit alles werd -op aanraden van onze schilder- vervangen door een whiteboard.

De muur werd eerst afgeschuurd en daarna geschilderd met magnetische verf, vervolgens een laagje primer en daarna de 2-componenten whiteboardverf, in de gekozen ral-kleur. Je kan dus ook een rood, groen, blauw, grijs ... whiteboard hebben, mochten we heimwee hebben naar de gekleurde wand. 

Voor doe-het-zelvers: het is vrij duur spul en volgens de schilders dien je de verf onmiddellijk te gebruiken na openen van de blikken. Je moet de laatste laag verf kunnen leggen op dezelfde dag dat je de blikken opent.

  Een pakje stiften, speciale spray en een zachte doek maakten het pakket compleet.

Het resultaat ziet er wat minder artisanaal uit, maar je hebt tenminste geen last meer van krijtstof tussen de kookpotten. Ook kan je veel meer info kwijt op het bord, want je kan fijner schrijven met de stiften dan met krijt.
De magnetische kracht van het bord valt een beetje tegen, maar dat zou ook aan de magneten kunnen liggen. Enter search voor sterke magneten ! (Suggesties voor leuke (web)shops, ik hoor ze graag)

We gebruiken het bord voornamelijk om de weekagenda op te zetten, zodat iedereen in één oogopslag kan zien waar wie moet zijn en wie hen naar daar brengt. Ook het weekmenu wordt op die manier ingevuld.

Elke zondag proberen we de agenda's naast elkaar te leggen en het bord in te vullen. Een ingevuld bord brengt rust in de chaos. Gisteren werd er aan de hand van het weekmenu een bestelling geplaatst bij Collect en Go.
Het systeem werkt en dat merken we vooral in de weken waarin er geen 15 minuten tijd gemaakt wordt (want zolang duurt het meestal maximaal om die agenda's te overlopen) om het bord in te vullen.

Ik koos bewust voor de centrale plaats in ons huis, zodat echt elk lid van ons gezin de agenda kan zien. Hing het ergens in een hoekje, dan is er weer een excuus om iets niet gezien te hebben.

Is er bezoek, dan wordt het bord soms schoongeveegd en kunnen de meisjes naar hartenlust tekeningen maken of boodschappen voor de gasten erop schrijven. Gasten mogen ook steeds een berichtje nalaten...

Het is ook de ideale plaats om lieve woordjes na te laten (ja, melig, i know).Reacties

  1. Heel netjes zo! Ja, weekmenu's, dat werkt hier ook het best. Hobby's vallen gelukkig nogal mee so far.... Ik zou ook zo geen fan zijn van krijt in mijn eten, hoewel het de saus wel goed bindt, of niet??

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …