Doorgaan naar hoofdcontent

White room

In a white room, with black curtains ... (Cream -1968)

Of dit had ook de titel van de post kunnen zijn: 'A whiter shade of pale' (Procul Harum-1967)

Allebei songs van 'voor mijnen tijd', maar beiden blijkbaar in mijn muziekgeschiedenis, want beiden kwamen opborrelen bij het aanzien van onze maagdelijk witte muren in huis. Dat we geen zwarte, maar wel taupe gordijnen hebben is een klein detail.

Alle spullen die we uit de leefruimte gooiden net voor de schilderwerken, krijgen beetje bij beetje terug een plaatsje in huis, het containerpark of de kringwinkel. Nog een aantal dozen met naaiboeken en patronen te gaan, verlichting en de hangkast (terug) te plaatsen en ik heb mijn bureau, dat nu fungeert als tijdelijke opslagruimte, opnieuw voor mezelf.

De 'declutter' van de leefruimte lijkt voorlopig geslaagd. 

Een groot aantal boeken vond een nieuwe eigenaar en de rest zal een gulle donatie voor de lokale bibliotheek of kringloopwinkel zijn.
Geen nood, er blijven er voldoende over om de boekenkast te vullen en zo wat kleur en gezelligheid in de leefruimte te brengen.

Ook de rode wand aan het kook(schier)eiland moest eraan geloven. Deze wand was een DIY-projectje van Dieter: wand werd rood geverfd en daarna bekleefd met een vel magnetisch krijtbehang, waar onze wekelijkse agenda op stond. Volgers op Instagram zullen wellicht deze foto's gezien hebben:Maar die rode wand is nu weer maagdelijk wit en ook het krijtbehang is weg. Dit alles werd -op aanraden van onze schilder- vervangen door een whiteboard.

De muur werd eerst afgeschuurd en daarna geschilderd met magnetische verf, vervolgens een laagje primer en daarna de 2-componenten whiteboardverf, in de gekozen ral-kleur. Je kan dus ook een rood, groen, blauw, grijs ... whiteboard hebben, mochten we heimwee hebben naar de gekleurde wand. 

Voor doe-het-zelvers: het is vrij duur spul en volgens de schilders dien je de verf onmiddellijk te gebruiken na openen van de blikken. Je moet de laatste laag verf kunnen leggen op dezelfde dag dat je de blikken opent.

  Een pakje stiften, speciale spray en een zachte doek maakten het pakket compleet.

Het resultaat ziet er wat minder artisanaal uit, maar je hebt tenminste geen last meer van krijtstof tussen de kookpotten. Ook kan je veel meer info kwijt op het bord, want je kan fijner schrijven met de stiften dan met krijt.
De magnetische kracht van het bord valt een beetje tegen, maar dat zou ook aan de magneten kunnen liggen. Enter search voor sterke magneten ! (Suggesties voor leuke (web)shops, ik hoor ze graag)

We gebruiken het bord voornamelijk om de weekagenda op te zetten, zodat iedereen in één oogopslag kan zien waar wie moet zijn en wie hen naar daar brengt. Ook het weekmenu wordt op die manier ingevuld.

Elke zondag proberen we de agenda's naast elkaar te leggen en het bord in te vullen. Een ingevuld bord brengt rust in de chaos. Gisteren werd er aan de hand van het weekmenu een bestelling geplaatst bij Collect en Go.
Het systeem werkt en dat merken we vooral in de weken waarin er geen 15 minuten tijd gemaakt wordt (want zolang duurt het meestal maximaal om die agenda's te overlopen) om het bord in te vullen.

Ik koos bewust voor de centrale plaats in ons huis, zodat echt elk lid van ons gezin de agenda kan zien. Hing het ergens in een hoekje, dan is er weer een excuus om iets niet gezien te hebben.

Is er bezoek, dan wordt het bord soms schoongeveegd en kunnen de meisjes naar hartenlust tekeningen maken of boodschappen voor de gasten erop schrijven. Gasten mogen ook steeds een berichtje nalaten...

Het is ook de ideale plaats om lieve woordjes na te laten (ja, melig, i know).Reacties

  1. Heel netjes zo! Ja, weekmenu's, dat werkt hier ook het best. Hobby's vallen gelukkig nogal mee so far.... Ik zou ook zo geen fan zijn van krijt in mijn eten, hoewel het de saus wel goed bindt, of niet??

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…