Doorgaan naar hoofdcontent

Lily was here

We zijn hier thuis allemaal een beetje triest, want iemand die we erg appreciëren en aardig vinden, zal binnenkort niet meer wekelijks haar vrolijke koppie bij ons binnen steken ...

Ik heb het over Dominika, onze poetshulp. Een Poolse jongedame van 26 met een hardwerkende Poolse vriend en dochtertje van 2, Liliana, ofwel Lily.

In de bijna 13 jaar dat ik nu beroep doe op een poetshulp in het huishouden, hadden we met niemand zo'n leuke band als met Dominika. Drie jaar geleden was het begin nochtans wat aarzelend: ze verving Heidi die na 6 maand in zwangerschapverlof ging en Dominika moest na enkele maanden vertellen dat ze ook 12 weken zwanger was (ook haar vervangster vertelde dat ze 12 weken zwanger was, op haar eerste dag, ik dacht dat ik een attackske kreeg en heel even was de man des huizes verdacht *proest*) en dus wellicht niet heel lang zou kunnen komen ... Maar intussen was de band er: ze is de eerste die met de glimlach binnenkomt 's ochtends om 8 uur, die werk ziet, die geïnteresseerd aan de kinderen vraagt hoe het met hun gaat, vertelt honderduit over haar Nederlandse lessen en het huwelijk van haar broer in Polen, prachtige foto's toont, die ze zelf nam ... Ook al zijn er dingen die voor verbetering vatbaar zijn (wat je zelf doet, doe je beter, hum hum),  toch is het telkens een verademing om 's middags in een net huis te komen lunchen.

Nog belangrijker dan het werk dat ze doet, is het feit dat ze 100% betrouwbaar is.

Haar vervangster was een nachtmerrie (en zwanger) en gelukkig klopte haar vertrek met het herbeginnen met werken van Dominika. 

De meisjes en ik waren intussen ook eens op babybezoek geweest bij Domenika en konden kennismaken met Lily, een vinnige baby, intussen schattige peuter van 2. 

Dominika is ook diegene die mijn naaitafel opruimt, enfin, er dingen (scharen, latten, zoommetertjes, massa's kopspelden ...) bijlegt, die ik over het gehele huis laat rondslingeren (quilty as charged). Zij ziet dan ook meestal als eerste buitenstaander wat er op het naaiprogramma staat en met bewonderende blik staat ze te kijken naar de half afgewerkte en afgewerkte stukken. 

Er gaan hier dus traantjes gelaten worden eind augustus, want Domenika verhuist naar een andere provincie, waardoor ze niet meer zal komen poetsen.  

Een jurk voor Lily, dat wordt haar afscheidskado !

De stofkeuze was snel gemaakt: het mooie korenbloem paneel van Bambiblauw. De restjes van drie panelen waren voldoende voor een Gracejurk zonder franjes. De voering (enkel bovenlijfje) is een ecru katoentje van de Stoffenkamer.


Knoopjes: Veritas
Streepjes op het rechterachterpand zijn restanten van de potlood markeringen toen ik deze jurk maakte
Kochana Dominika, niech ci się dobrze wiedzie! Będzie nam ciebie brakowało. Życzymy wam dużo szczęścia!

(Lieve Domenika, het ga jullie goed ! We zullen jullie missen en wensen jullie veel geluk toe !- Met dank aan mijn lieve schoonzus voor de vertaling naar het Pools)Reacties

  1. Heel mooi, een prachtig afscheidscadeau! En een goede poetshulp, het is een zegen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh zo jammer dat de geliefde poetshulp verhuist. Ze boft alvast met dit prachtige kleedje voor haar dochtertje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…