Doorgaan naar hoofdcontent

Lily was here

We zijn hier thuis allemaal een beetje triest, want iemand die we erg appreciëren en aardig vinden, zal binnenkort niet meer wekelijks haar vrolijke koppie bij ons binnen steken ...

Ik heb het over Dominika, onze poetshulp. Een Poolse jongedame van 26 met een hardwerkende Poolse vriend en dochtertje van 2, Liliana, ofwel Lily.

In de bijna 13 jaar dat ik nu beroep doe op een poetshulp in het huishouden, hadden we met niemand zo'n leuke band als met Dominika. Drie jaar geleden was het begin nochtans wat aarzelend: ze verving Heidi die na 6 maand in zwangerschapverlof ging en Dominika moest na enkele maanden vertellen dat ze ook 12 weken zwanger was (ook haar vervangster vertelde dat ze 12 weken zwanger was, op haar eerste dag, ik dacht dat ik een attackske kreeg en heel even was de man des huizes verdacht *proest*) en dus wellicht niet heel lang zou kunnen komen ... Maar intussen was de band er: ze is de eerste die met de glimlach binnenkomt 's ochtends om 8 uur, die werk ziet, die geïnteresseerd aan de kinderen vraagt hoe het met hun gaat, vertelt honderduit over haar Nederlandse lessen en het huwelijk van haar broer in Polen, prachtige foto's toont, die ze zelf nam ... Ook al zijn er dingen die voor verbetering vatbaar zijn (wat je zelf doet, doe je beter, hum hum),  toch is het telkens een verademing om 's middags in een net huis te komen lunchen.

Nog belangrijker dan het werk dat ze doet, is het feit dat ze 100% betrouwbaar is.

Haar vervangster was een nachtmerrie (en zwanger) en gelukkig klopte haar vertrek met het herbeginnen met werken van Dominika. 

De meisjes en ik waren intussen ook eens op babybezoek geweest bij Domenika en konden kennismaken met Lily, een vinnige baby, intussen schattige peuter van 2. 

Dominika is ook diegene die mijn naaitafel opruimt, enfin, er dingen (scharen, latten, zoommetertjes, massa's kopspelden ...) bijlegt, die ik over het gehele huis laat rondslingeren (quilty as charged). Zij ziet dan ook meestal als eerste buitenstaander wat er op het naaiprogramma staat en met bewonderende blik staat ze te kijken naar de half afgewerkte en afgewerkte stukken. 

Er gaan hier dus traantjes gelaten worden eind augustus, want Domenika verhuist naar een andere provincie, waardoor ze niet meer zal komen poetsen.  

Een jurk voor Lily, dat wordt haar afscheidskado !

De stofkeuze was snel gemaakt: het mooie korenbloem paneel van Bambiblauw. De restjes van drie panelen waren voldoende voor een Gracejurk zonder franjes. De voering (enkel bovenlijfje) is een ecru katoentje van de Stoffenkamer.


Knoopjes: Veritas
Streepjes op het rechterachterpand zijn restanten van de potlood markeringen toen ik deze jurk maakte
Kochana Dominika, niech ci się dobrze wiedzie! Będzie nam ciebie brakowało. Życzymy wam dużo szczęścia!

(Lieve Domenika, het ga jullie goed ! We zullen jullie missen en wensen jullie veel geluk toe !- Met dank aan mijn lieve schoonzus voor de vertaling naar het Pools)Reacties

  1. Heel mooi, een prachtig afscheidscadeau! En een goede poetshulp, het is een zegen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh zo jammer dat de geliefde poetshulp verhuist. Ze boft alvast met dit prachtige kleedje voor haar dochtertje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…