Doorgaan naar hoofdcontent

Vorrei ma non posto

De vakantie voor mij zit er op: drie weken niemand anders om voor te zorgen dan mijn 'posse': één week 'staycation': koken, naaien, wat langer slapen, wat langen opblijven, vrienden ontvangen en uitgenodigd worden ... en twee weken 'on the road'.

Soms klopt het plaatje !
Het plan was wat naaisels te maken voor de meisjes en mezelf en dan schitterende foto's te maken in dolce Italia ... maar plannen zijn er om aan te passen: er werd genaaid de eerste week, dat wel, maar de meisjes hadden geen zin om model te spelen in Italië en eigenlijk kan ik ze dit niet kwalijk nemen, ik had namelijk geen zin om fotograaf te spelen en enkel en alleen in functie van de blog foto's te nemen en de bijhorende teksten te schrijven.

Het naaisel voor mezelf bleef zelfs helemaal onaangeroerd aka ik begon er nog niet aan, aangezien het boekje waar het patroon instond verdwenen was en ik het pas na de vakantie terugvond tussen een stapel weg te gooien tijdschriften.

Tijdens de 'staycation' stond er ook heel wat op het programma, waaronder een dagje Brussel met een bezoek aan het Muziekinstrumentenmuseum en het Stripmuseum. Beide musea liggen op wandelafstand van elkaar, zijn prachtige gebouwen en echte aanraders met kinderen !

Enkele foto's:

Instrumentenmuseum MIM
Zelfs bij bewolkt weer, prachtig zicht op Brussel vanuit het restaurant op de 10de verdieping !
Muziekinstrumentenmuseum - Tour door het museum met gratis audioguide !

Stripmuseum
Jozefien in het Smurfendorp
Strips lezen in Brasserie Horta
Roos haar short maakte ik zelf de avond voor onze uitstap. Het patroon vond ik hier, de stof is jeansblauw linnen van Christine Clarysse en de elastiek komt van de Veritas. Het bloesje (Bellerose) vond ik tijdens de solden bij haar.
Het shortje is hetzelfde als eentje dat ik in mei maakte voor Ella uit een couponnetje beige gestreept linnen van 5 EUR (Perfecta Deinze), maar de blog niet haalde. Intussen maakte ik er voor haar nog eentje, opnieuw uit een couponnetje van 5 EUR, maar dit keer in jeansblauw. Ze wou ook niet met deze short op de foto :-)

Het patroontje is volgens de meisjes perfect en heeft leuke zakken.

De staycation werd op vrijdag afgesloten met een onverwachte uitnodiging op de Nacht van Het Zoute bij Twin-set door Belmodo en daar kon ik en mijn plus-one (Roos kreeg wat mumtime) kennismaken met Tiany Kirilov herself ! Ik keerde huiswaarts met een handtas rijker (gewonnen !),  een tevreden dochter en natuurlijk een paar selfies met Tiany :-)


Het 'on the road' gedeelte van de vakantie begon op maandag in Duitsland, Phantasialand, waar de snelste rollercoaster ter wereld staat. De Taron geeft wat hij belooft: een ongelooflijke sensatie van snelheid !

Het park zelf is eveneens een aanrader: meer attracties en minder lange wachtrijen dan Disneyland Parijs. De meisjes willen zeker en vast nog eens terug. Note: echt wel geschikt voor elke leeftijd, ook de kleinere medemens komt volop aan bod, met rustiger avontuur !
Normaal gezien gingen we dit koppelen aan een stadsbezoek aan Keulen, maar omdat we nog geen hotelkamer geboekt hadden en het weer niet fantastisch zou zijn (en de bagage al in de wagen zat) reden we in één ruk door tot in Brescia (Noord-Italië), waar we dus anderhalve dag voor ons vertrek nog een hotelletje voor één nacht hadden gevonden. Voor sommigen living on the edge, maar ik had vertrouwen in mijn reisleider, de heer Dieter Neirinck.

In zijn valies stak één zelfgemaakt item dat de blog nog niet haalde: een Billie T-shirt met zakje in de meest zachte bamboe jersey van Bambiblauw.

Patroon: Billie for men van Zonen09  - Stof: bamboo jersey van Bambiblauw
Ik merkte ook dat ik wel al mijn patronen voor hem zal moeten aanpassen want die sessies met de Coach beginnen serieus effect te hebben op zijn lichaam.
aan-foto met Victorinox bankkaart/zakmes, uiterst handig ding !
Nog wat impressies van Brescia: Een avondje en (lange, Italiaanse) winkelvoormiddag Brescia later, tuften we verder naar de omgeving van het Gardameer, waar we drie dagen zouden doorbrengen. Het werden drie dagen vol zwembad, ongelooflijk mooie landschappen, onvergetelijke ervaringen ...

Aangezien er geen naaimachine meer paste in onze wagen, had ik mijn breispullen mee. 'Knitting by the pool' heet dat dan. Nog geen afgewerkte producten te tonen, das voor de komende weken.

Patroon uit Boven de Wolken - Julija's shop To be continued ...
Sorelli Neirinck Lago di Garda

Op woensdag, na een boottochtje op het Gardameer, hadden we een afspraak met 'Carmen' (neen, niet deze van Fc De Kampioenen), deze van Georges Bizet. Bij een vorig bezoek aan Verona (in 2014) hadden we immers de Arena niet kunnen bezoeken aangezien er in juli en augustus steeds het Operafestival plaatsvindt ...
Arena di Verona
Omdat het leven voor de durvers (proest) is, boekte ik voor het hele gezin tickets op de trappen van de Arena voor de voorstelling van 'Carmen'. Dit leek mij voor een eerste opera-ervaring voor de meisjes het meest toegankelijke qua verhaal. De meisjes doorstonden met glans de 4 uur durende voorstelling (tussen de vier bedrijven was er telkens een pauze van 20 minuten, hetgeen er ook bij mij niet in was gerekend toen ik hen vertelde dat het 'lang' ging duren) en hun (vermoeide) blik was er toch meestal ene van ver- en bewondering.
fantastisch zicht, fantastische akoestiek !

Akte 4 ging beginnen, het was kwart voor  middernacht ! The crowd was going 'wild'.
Ik boekte de tickets op voorhand: ik zou dat -ondanks de hoge reserveringskosten- opnieuw doen indien ik weer voor de goedkoopste plaatsen (30 EUR) een zitje zou willen reserveren, want deze plaatsen waren quasi volzet, terwijl de dure zitplaatsen (100 à 200 EUR) veel gaten vertoonden. Voorzie zeker een warme trui met mouwen (of een dekentje) want rond middernacht kan het wat frisser zijn :-) 

Een late night gelato en de keuze van het programma van de volgende dag, waren hun beloning.

Hun keuze was gevallen op het waterpark Caneva in de beurt van het Gardameer: een ervaring op zich: in bikini of badpak de wachtrijen van de (water)attracties trotseren. Waar de dochters en ikzelf in Phantasialand de sneakers van de anderen in de wachtrij aan het 'checken' waren, konden we nu hetzelfde doen met de beachbody's van de andere wachtenden *proest*...

En toen was het tijd om richting onze eindbestemming te trekken: Il Collaccio, al vijf jaar op rij onze bestemming (en het mailtje voor een zesde keer is al vertrokken :-)).

Wat stond er hier op het programma: genieten van het uitzicht, een ijsje op tijd en stond, kennismaken met een leuke familie uit Oudenaarde, een Aperol Spritz, een avondwandeling met ezeltjes in de Sibillijnse bergen, een avondwandeling in de heuvels van Preci, een kookcursus met een echte Italiaanse Mamma, een ijsje, een Aperol, pasta, paragliding met de twee oudste meisjes in Castellucchio, één loopje, een ijsje, een Aperol, pizza, genieten van het uitzicht .... Kortom 'dolce far niente' voor gevorderden !

Asinelli
Pranza con le Neirinckskes
corso di cucina con Ida Baldoni
zelfgemaakte strozzapretti met pesto ! De fotograaf kwam bijna te laat ...
scuolo di volo Prodelta Castelluccio
Vliegen over de Piana Grande ...
Er werd dus vooral genoten van elkaars gezelschap, zonder al te veel Instagram (alhoewel ik toch ongeveer 30 foto's postte, oeps), Facebook en blogupdates. 

Het nieuws van de aardbeving in Umbrië, waarvan het epicentrum op zowat 40 km van de campingsite lag, (die zelf gelukkig geen schade ondervond of gewonden telde) stemde ons wat triest en weemoedig, want het is echt een prachtige streek vol ongerepte natuur, prachtige bergdorpjes en super vriendelijke mensen.

Un abbraccio forte a tutti: siamo con voi !

En tenslotte: de titel van deze post verwijst naar de Zomerhit 2016 in Italië ! Het is een echte oorwurm en hekelt op een ludieke wijze de sociale media :-) De titel is een woordspeling en betekent 'ik wil wel (leven), maar ik kan niet/ik ben iets aan het posten ...' Iets waar ook ik me maar al te vaak aan bezondig, maar er zijn alvast goede voornemens gemaakt: minder TV, minder GSM, meer lezen ...

Un baccio a tutti e alla prossima volta !

Reacties

  1. Genoten van je verslag! Ja, eens je in Italië bent geweest is het moeilijk om je zinnen nog ergens anders op te zetten. Wij zijn intussen ook al onze volgende zomervakantie aan het plannen. Wij denken eraan om de hak (puglia) eens te gaan verkennen. Grappig... Wij hebben deze zomer ook een tussenstop gemaakt aan het gardameer en hebben ongeveer dezelfde foto op het bootje (maar dan met 2 meisjes erop ;-))... Ik voeg bij deze snel je blogje toe aan mijn overzichtslijstje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…