Doorgaan naar hoofdcontent

Vorrei ma non posto

De vakantie voor mij zit er op: drie weken niemand anders om voor te zorgen dan mijn 'posse': één week 'staycation': koken, naaien, wat langer slapen, wat langen opblijven, vrienden ontvangen en uitgenodigd worden ... en twee weken 'on the road'.

Soms klopt het plaatje !
Het plan was wat naaisels te maken voor de meisjes en mezelf en dan schitterende foto's te maken in dolce Italia ... maar plannen zijn er om aan te passen: er werd genaaid de eerste week, dat wel, maar de meisjes hadden geen zin om model te spelen in Italië en eigenlijk kan ik ze dit niet kwalijk nemen, ik had namelijk geen zin om fotograaf te spelen en enkel en alleen in functie van de blog foto's te nemen en de bijhorende teksten te schrijven.

Het naaisel voor mezelf bleef zelfs helemaal onaangeroerd aka ik begon er nog niet aan, aangezien het boekje waar het patroon instond verdwenen was en ik het pas na de vakantie terugvond tussen een stapel weg te gooien tijdschriften.

Tijdens de 'staycation' stond er ook heel wat op het programma, waaronder een dagje Brussel met een bezoek aan het Muziekinstrumentenmuseum en het Stripmuseum. Beide musea liggen op wandelafstand van elkaar, zijn prachtige gebouwen en echte aanraders met kinderen !

Enkele foto's:

Instrumentenmuseum MIM
Zelfs bij bewolkt weer, prachtig zicht op Brussel vanuit het restaurant op de 10de verdieping !
Muziekinstrumentenmuseum - Tour door het museum met gratis audioguide !

Stripmuseum
Jozefien in het Smurfendorp
Strips lezen in Brasserie Horta
Roos haar short maakte ik zelf de avond voor onze uitstap. Het patroon vond ik hier, de stof is jeansblauw linnen van Christine Clarysse en de elastiek komt van de Veritas. Het bloesje (Bellerose) vond ik tijdens de solden bij haar.
Het shortje is hetzelfde als eentje dat ik in mei maakte voor Ella uit een couponnetje beige gestreept linnen van 5 EUR (Perfecta Deinze), maar de blog niet haalde. Intussen maakte ik er voor haar nog eentje, opnieuw uit een couponnetje van 5 EUR, maar dit keer in jeansblauw. Ze wou ook niet met deze short op de foto :-)

Het patroontje is volgens de meisjes perfect en heeft leuke zakken.

De staycation werd op vrijdag afgesloten met een onverwachte uitnodiging op de Nacht van Het Zoute bij Twin-set door Belmodo en daar kon ik en mijn plus-one (Roos kreeg wat mumtime) kennismaken met Tiany Kirilov herself ! Ik keerde huiswaarts met een handtas rijker (gewonnen !),  een tevreden dochter en natuurlijk een paar selfies met Tiany :-)


Het 'on the road' gedeelte van de vakantie begon op maandag in Duitsland, Phantasialand, waar de snelste rollercoaster ter wereld staat. De Taron geeft wat hij belooft: een ongelooflijke sensatie van snelheid !

Het park zelf is eveneens een aanrader: meer attracties en minder lange wachtrijen dan Disneyland Parijs. De meisjes willen zeker en vast nog eens terug. Note: echt wel geschikt voor elke leeftijd, ook de kleinere medemens komt volop aan bod, met rustiger avontuur !
Normaal gezien gingen we dit koppelen aan een stadsbezoek aan Keulen, maar omdat we nog geen hotelkamer geboekt hadden en het weer niet fantastisch zou zijn (en de bagage al in de wagen zat) reden we in één ruk door tot in Brescia (Noord-Italië), waar we dus anderhalve dag voor ons vertrek nog een hotelletje voor één nacht hadden gevonden. Voor sommigen living on the edge, maar ik had vertrouwen in mijn reisleider, de heer Dieter Neirinck.

In zijn valies stak één zelfgemaakt item dat de blog nog niet haalde: een Billie T-shirt met zakje in de meest zachte bamboe jersey van Bambiblauw.

Patroon: Billie for men van Zonen09  - Stof: bamboo jersey van Bambiblauw
Ik merkte ook dat ik wel al mijn patronen voor hem zal moeten aanpassen want die sessies met de Coach beginnen serieus effect te hebben op zijn lichaam.
aan-foto met Victorinox bankkaart/zakmes, uiterst handig ding !
Nog wat impressies van Brescia: Een avondje en (lange, Italiaanse) winkelvoormiddag Brescia later, tuften we verder naar de omgeving van het Gardameer, waar we drie dagen zouden doorbrengen. Het werden drie dagen vol zwembad, ongelooflijk mooie landschappen, onvergetelijke ervaringen ...

Aangezien er geen naaimachine meer paste in onze wagen, had ik mijn breispullen mee. 'Knitting by the pool' heet dat dan. Nog geen afgewerkte producten te tonen, das voor de komende weken.

Patroon uit Boven de Wolken - Julija's shop To be continued ...
Sorelli Neirinck Lago di Garda

Op woensdag, na een boottochtje op het Gardameer, hadden we een afspraak met 'Carmen' (neen, niet deze van Fc De Kampioenen), deze van Georges Bizet. Bij een vorig bezoek aan Verona (in 2014) hadden we immers de Arena niet kunnen bezoeken aangezien er in juli en augustus steeds het Operafestival plaatsvindt ...
Arena di Verona
Omdat het leven voor de durvers (proest) is, boekte ik voor het hele gezin tickets op de trappen van de Arena voor de voorstelling van 'Carmen'. Dit leek mij voor een eerste opera-ervaring voor de meisjes het meest toegankelijke qua verhaal. De meisjes doorstonden met glans de 4 uur durende voorstelling (tussen de vier bedrijven was er telkens een pauze van 20 minuten, hetgeen er ook bij mij niet in was gerekend toen ik hen vertelde dat het 'lang' ging duren) en hun (vermoeide) blik was er toch meestal ene van ver- en bewondering.
fantastisch zicht, fantastische akoestiek !

Akte 4 ging beginnen, het was kwart voor  middernacht ! The crowd was going 'wild'.
Ik boekte de tickets op voorhand: ik zou dat -ondanks de hoge reserveringskosten- opnieuw doen indien ik weer voor de goedkoopste plaatsen (30 EUR) een zitje zou willen reserveren, want deze plaatsen waren quasi volzet, terwijl de dure zitplaatsen (100 à 200 EUR) veel gaten vertoonden. Voorzie zeker een warme trui met mouwen (of een dekentje) want rond middernacht kan het wat frisser zijn :-) 

Een late night gelato en de keuze van het programma van de volgende dag, waren hun beloning.

Hun keuze was gevallen op het waterpark Caneva in de beurt van het Gardameer: een ervaring op zich: in bikini of badpak de wachtrijen van de (water)attracties trotseren. Waar de dochters en ikzelf in Phantasialand de sneakers van de anderen in de wachtrij aan het 'checken' waren, konden we nu hetzelfde doen met de beachbody's van de andere wachtenden *proest*...

En toen was het tijd om richting onze eindbestemming te trekken: Il Collaccio, al vijf jaar op rij onze bestemming (en het mailtje voor een zesde keer is al vertrokken :-)).

Wat stond er hier op het programma: genieten van het uitzicht, een ijsje op tijd en stond, kennismaken met een leuke familie uit Oudenaarde, een Aperol Spritz, een avondwandeling met ezeltjes in de Sibillijnse bergen, een avondwandeling in de heuvels van Preci, een kookcursus met een echte Italiaanse Mamma, een ijsje, een Aperol, pasta, paragliding met de twee oudste meisjes in Castellucchio, één loopje, een ijsje, een Aperol, pizza, genieten van het uitzicht .... Kortom 'dolce far niente' voor gevorderden !

Asinelli
Pranza con le Neirinckskes
corso di cucina con Ida Baldoni
zelfgemaakte strozzapretti met pesto ! De fotograaf kwam bijna te laat ...
scuolo di volo Prodelta Castelluccio
Vliegen over de Piana Grande ...
Er werd dus vooral genoten van elkaars gezelschap, zonder al te veel Instagram (alhoewel ik toch ongeveer 30 foto's postte, oeps), Facebook en blogupdates. 

Het nieuws van de aardbeving in Umbrië, waarvan het epicentrum op zowat 40 km van de campingsite lag, (die zelf gelukkig geen schade ondervond of gewonden telde) stemde ons wat triest en weemoedig, want het is echt een prachtige streek vol ongerepte natuur, prachtige bergdorpjes en super vriendelijke mensen.

Un abbraccio forte a tutti: siamo con voi !

En tenslotte: de titel van deze post verwijst naar de Zomerhit 2016 in Italië ! Het is een echte oorwurm en hekelt op een ludieke wijze de sociale media :-) De titel is een woordspeling en betekent 'ik wil wel (leven), maar ik kan niet/ik ben iets aan het posten ...' Iets waar ook ik me maar al te vaak aan bezondig, maar er zijn alvast goede voornemens gemaakt: minder TV, minder GSM, meer lezen ...

Un baccio a tutti e alla prossima volta !

Reacties

  1. Genoten van je verslag! Ja, eens je in Italië bent geweest is het moeilijk om je zinnen nog ergens anders op te zetten. Wij zijn intussen ook al onze volgende zomervakantie aan het plannen. Wij denken eraan om de hak (puglia) eens te gaan verkennen. Grappig... Wij hebben deze zomer ook een tussenstop gemaakt aan het gardameer en hebben ongeveer dezelfde foto op het bootje (maar dan met 2 meisjes erop ;-))... Ik voeg bij deze snel je blogje toe aan mijn overzichtslijstje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…