Doorgaan naar hoofdcontent

Novocaïne for the soul

Soms heeft de ziel wat zalving nodig ... Op het einde van een drukke, maar zonnige septembermaand bijvoorbeeld.

Een septembermaand waarin eigenlijk alles wel weer op wieltjes loopt, maar de ziel het soms nog lastig heeft met het voorbij vliegen van de tijd.

Wat is er dan een balsem voor de onrustige ziel ? Juist, een naaisel voor een mensje dat pas begint aan die hectische, maar boeiende tocht door het leven !

Er lagen hier nog wat restjes van deze en deze trui. Te klein om iets voor mijn meisjes te maken en dus ging ik aan de slag met het patroon 'One to Hug' van Mind the Whale. Leuke patronen met dat tikje meer creativiteit ! Riet is ook de helft van het duo achter Zo Geknipt 1, waarin dit patroontje oorspronkelijk in verscheen in maat 74. Perfect voor Isaura, ons jongste nichtje.


Genieten jullie mee van haar snoetje  ?


Met de trotse mama !
Ik had net stof te kort om ook de mouwtjes uit Eva's Paardjes te maken. 

Een bomberjack in gedachten, nam ik de zachtste borg uit mijn stoffenkast (De Stoffenkamer) om de mouwen ermee te maken. Ook de voering is in borg, behalve de mouwen, die ik uit witte zomersweat (stoffenverkoop Marie Mero) maakte, met een randje Eva's Paardjes. De bronzen paspel komt uit De Stoffenkamer. De bronzen drukknopen uit de Veritas.

Tip: verstevig de plaats voor de drukknopen op beide stoffen (indien tricot of sweater) met plakkatoen ! Een eerste poging met gewone versteviging liep bijna uit op een familiedrama :-)

Maar omdat ééntje, geen is en er nog een geboortekaartje op de kast stond, zonder bijhorend kadootje, maakte ik nog een jasje.


Hiervoor gebruikte ik Eva's Flamingo's en een vuilroze fleece voering (In den Beer). De witte paspel en de zilveren drukknopen (Veritas) maakten het geheel af.


Lieve Lara, het jasje komt zo snel mogelijk jouw richting uit ! Misschien zal het voor jou nog een beetje te groot zijn, maar je groeit er wel in !

De nieuwe Eva Mouton-stofjes liggen hier ook, maar voorlopig ontbreek ik wat herfst/winter inspiratie om ermee aan de slag te gaan. Bovendien zijn de meisjes nog niet uit hun vorig sweaters gegroeid en lijkt het mij zonde om deze nu al naar de achterkant van de kleerkast te verbannen.

Foto's van schattigheid is altijd een beetje 'novocaïne for the soul' !

Groetjes,

Katrien

Reacties

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…