Doorgaan naar hoofdcontent

Une belle histoire

We beleven een echte 'été Indien' ... Lekker zomerse temperaturen, ideaal om nog wat uitstapjes te doen met familie en vrienden.

De voorbije jaren gingen we steeds met een vijftal gezinnen erop uit voor weekend in het najaar. Een weekend waar we het werk en de kinderen loslaten, straffe verhalen van 'aan den Unief' nog eens opdiepen, de resterende en grijze haren op de kruinen tellen, te laat opblijven, teveel eten en drinken, ...

Maar met vijf gezinnen en de respectievelijke kinderen de agenda's op elkaar afstemmen, blijkt geen sinecure te zijn en dit jaar was er dan ook geen weekend. Twee van onze vrienden vonden het zonde en organiseerden een heuse picknick voor vrienden en hun respectievelijke familie.

We gaven present vorige zaterdag in Machelen aan de Leie, een prachtig, rustig Oost-Vlaams dorpje met als trekpleister het Roger Raveelmuseum en het Roger Raveel Atelier.

De gids en Mevrouw Raveel stonden ons op te wachten voor een rondleiding in het museum, een prachtig gebouw van architect Stéphane Beel.
De kinderen mochten hun eigen toer doen van het museum aan de hand van een enveloppe puzzelstukjes: na ongeveer acht minuten stond de eerste al terug bij de groep ouders :-)Het meest in het oog springend vond ik de installaties met illusies van Raveel: samen met de kinderen werd er uitgebreid de tijd genomen om deze te ontdekken en foto's te nemen.
Het bewijst hoe visionair Roger Raveel wel is geweest: de kunstwerken werden in alle mogelijke bochten bekeken om de perfecte selfie te nemen, en niet alleen door de kinderen  :-)


Na het museum stond het Atelier op het programma, maar niet zonder eerst eens langs het graf van Roger Raveel te wandelen op het kerkhof te Machelen. De grafsteen is een eigen ontwerp van Raveel, die ook de grafzerk van zijn ouders maakte ...

twintig kinderen onder de indruk - kleine rechtzetting: Roger Raveel had de plaats van zijn zerk gekozen, de zerk zelf is een ontwerp van Marc Felix, waarin een kunstwerk van Roger werd verwerkt (de duif) ...

Daarna dus te voet naar het Atelier: onderweg, langs een prachtige Leie arm, ontmoet je ook nog enkele werken van Raveel.
In het Atelier wachtte ons een echt feestmaal: iedere familie had een eigen gerecht, dessert meegebracht  en dat resulteerde in een prachtige tafel van overvloed ... 


De gids nam de kinderen mee in het atelier, waar ze konden kennismaken met de kunstwerken, verftubes, borstels, ... alsof de kunstenaar zelf elk moment het atelier kon binnenlopen en de borstel zou opnemen.

Na de rondleiding werden ze zelf aan de hand van een 14-tal opdrachtjes aan het werk gezet met papier, wasco's, spiegelpapier, de buttonmachine ... Het ideale moment voor de mama's en de papa's om zelf het atelier te verkennen en aan de lippen van Marleen te hangen wanneer ze over Raveel vertelt ... 
Waar houden jullie van en schrijf het op het karretje ...

C'est un beau roman, c'est une belle histoire, c'est une romance d'aujourd'hui (Michel Fugain -1972, ook bekend in de versie van Ann Christy 'Zoals een mooi verhaal) ... op een warme septemberdag !
ook de lokale ijsje zijn geïnspireerd door Raveel 
Zin gekregen om dit alles zelf eens te gaan bekijken en je te laten betoveren door Raveel (exclusief picknick :-)) ? Grasduin dan zeker eens door de website van het musuem en de site van het Atelier, neem contact op en de mensen van het museum/atelier zullen samen met jullie graag kijken om er een onvergetelijke ervaring van te maken ! Ook scholen zijn van harte welkom !

Volgende keer terug een naaisel, de kleuren van Raveel werkten alvast inspirerend ! 

Reacties

  1. Wat een aanrader! En nu zit ik voor de rest van de dag met dat liedje in mijn hoofd...oooh!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh waw! Bedankt voor de tip! Lijkt me superleuk! Pinnen maar!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…