Doorgaan naar hoofdcontent

La Mer

Streepjes zijn 'in', enfin, streepjes zijn nog nooit 'uit' geweest. 
Naast de jurken, rokken, T-shirts ...met streepjes ben ik wel fan van een gebreid streepjes truitje. 

Niks moeilijks aan, gewoon af en toe de twee draden uit elkaar halen, maar anders een naald rechts en een naald averechts en terug wisselen van kleur. Als je houdt van dikkere streepje, doe je dit gewoon tweemaal (naalden 1r, 1av, 1r, 1av en wisselen van kleur)
Een truitje voor Vik, het jongste zoontje van mijn schoonbroer en schoonzus en broertje van Lenka, stond al een tijdje op het programma. De grootste knuffelbeer en deugniet van de familie: stoer en lief tegelijk dus, dat zocht ik !
'Boven de Wolken 5' bracht soelaas: het truitje Bliksem, met walvisjes erop gemaasd.
Het truitje is gebreid in 'Apilou' van Atelier Veritas. De knoopjes vond ik vorig jaar bij Zeeman.
Eén bol donkergrijs en één bol ecru en je hebt een schattig, maar stoer truitje in maat 4 jaar. Elke avond een mouw en het voor- en rugpand op vier avonden, in elkaar zetten en mazen op zaterdag (tussen de was door en tijdens de film 's avonds), knoopjes aanzetten tijdens het verjaardagsfeest van Jozefien en het truitje was klaar ...
Eenmaal de naalden tikken, ben ik ook moeilijk te stoppen ...
Ik had eigenlijk ook nog een derde van de bol ecru over en wat doe je dan ...
De kinesiste is al de hele tijd erg enthousiast over mijn breiwerkjes, die ze in het begin bij de huisbezoeken overal zag rondslingeren. Ze heeft ook een dochtertje van 18 maand ... Bon, maat 2 jaar gaat dus nog sneller om te breien *proest* Een kleine 'dank u wel' voor de prettige samenwerking tijdens mijn revalidatie.
Omdat ik niet hetzelfde truitje wou breien, haalde ik nog een bol Apilou navy blauw in huis en besliste om bootjes op het truitje te mazen ... Het patroontje vond ik in hetzelfde boekje !
Een stapeltje zacht breiwerk, om aan te trekken na een dagje zee of op een frissere zomerdag ! Lily was alvast gelukkig met haar truitje !

La Mer, n'est pas ?
Mijn abonnement op 'Boven de Wolken' werd alvast verlengd ! Ook liggen de breinaalden (en wol) alvast klaar om mee te nemen op vakantie !

Reacties

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …