Doorgaan naar hoofdcontent

La Mer

Streepjes zijn 'in', enfin, streepjes zijn nog nooit 'uit' geweest. 
Naast de jurken, rokken, T-shirts ...met streepjes ben ik wel fan van een gebreid streepjes truitje. 

Niks moeilijks aan, gewoon af en toe de twee draden uit elkaar halen, maar anders een naald rechts en een naald averechts en terug wisselen van kleur. Als je houdt van dikkere streepje, doe je dit gewoon tweemaal (naalden 1r, 1av, 1r, 1av en wisselen van kleur)
Een truitje voor Vik, het jongste zoontje van mijn schoonbroer en schoonzus en broertje van Lenka, stond al een tijdje op het programma. De grootste knuffelbeer en deugniet van de familie: stoer en lief tegelijk dus, dat zocht ik !
'Boven de Wolken 5' bracht soelaas: het truitje Bliksem, met walvisjes erop gemaasd.
Het truitje is gebreid in 'Apilou' van Atelier Veritas. De knoopjes vond ik vorig jaar bij Zeeman.
Eén bol donkergrijs en één bol ecru en je hebt een schattig, maar stoer truitje in maat 4 jaar. Elke avond een mouw en het voor- en rugpand op vier avonden, in elkaar zetten en mazen op zaterdag (tussen de was door en tijdens de film 's avonds), knoopjes aanzetten tijdens het verjaardagsfeest van Jozefien en het truitje was klaar ...
Eenmaal de naalden tikken, ben ik ook moeilijk te stoppen ...
Ik had eigenlijk ook nog een derde van de bol ecru over en wat doe je dan ...
De kinesiste is al de hele tijd erg enthousiast over mijn breiwerkjes, die ze in het begin bij de huisbezoeken overal zag rondslingeren. Ze heeft ook een dochtertje van 18 maand ... Bon, maat 2 jaar gaat dus nog sneller om te breien *proest* Een kleine 'dank u wel' voor de prettige samenwerking tijdens mijn revalidatie.
Omdat ik niet hetzelfde truitje wou breien, haalde ik nog een bol Apilou navy blauw in huis en besliste om bootjes op het truitje te mazen ... Het patroontje vond ik in hetzelfde boekje !
Een stapeltje zacht breiwerk, om aan te trekken na een dagje zee of op een frissere zomerdag ! Lily was alvast gelukkig met haar truitje !

La Mer, n'est pas ?
Mijn abonnement op 'Boven de Wolken' werd alvast verlengd ! Ook liggen de breinaalden (en wol) alvast klaar om mee te nemen op vakantie !

Reacties

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…