Doorgaan naar hoofdcontent

Paris

Geen naaisel, wel een verslag van een uitstap naar Parijs. 
Ik denk niet dat er iemand iets zelfgemaakts aanhad :-)
Parijs dus ... 
Dagtrippen met z'n allen, dat doen wij graag. Met opgroeiende kinderen moet je meer en meer rekening houden met hun sociale agenda: shoppen met de vriendinnen, gewoon eens chillen, uitslapen tot 's middags ... en dat dus maal drie en dan merk je dat veertien dagen al gauw 'kort' is om uit te nodigen en uitgenodigd te worden bij vrienden en familie. Er is altijd wel een vogel gaan vliegen, maar om naar Parijs te gaan waren ze alledrie maar al te graag van de partij !
Er werd een wandeling uitgestippeld van om en bij de 12 km, startende bij de Notre Dame, langs de wijk Le Marais (supergezellige winkeltjes, cafés, restos ...), waar ook vader zijn goesting vond (Moleskin, Mont Blanc, Le Creuset ...), naar het Louvre.
Vergeet niet het Ecovignet aan te vragen als je met de wagen gaat (zo'n 10 dagen voor de afreis). Een andere oplossing is parkeren buiten de Périphérique (lees: we hadden geen vignet *proest*) en de RER nemen naar het centrum. We parkeerden vlakbij het Stade de France (gratis, ik had wel schrik de wagen terug te vinden met enkele onderdelen minder, maar soit) en voor 22 EUR stonden we met 5 heen en terug in het centrum. Meer dan de kostprijs van het vignet (ongeveer 4 EUR), maar goedkoper dan de boete van 68 EUR.
 De dames namen uitgebreid de tijd om deze foto nog eens over te doen.


Niet het Louvre (heeft u een paar dagen, zeker ook de moeite waard), maar wel het Les Arts Décoratifs stond op het programma.
Na de reportage van het één Journaal stond de tentoonstelling 'Christian Dior, Couturier du Reve' met een cirkel aangeduid om te bezoeken.
Met Roos ging ik in het begin van de vakantie al het MoMu bezoeken, een schot in de ...euh ... roos ! Dit zou een trapje hoger moeten zijn.
Het enthousiasme bij de dames was vooraf matig, Dieter had al eerder beslist om tijdens het bezoek aan het museum op de wijze van Bent Van Looy (al stappend dus) Parijs verder te gaan verkennen.

Lange wachtrij (indien je zoals wij je ticket niet eerder online bestelde), veel volk en warme zalen waren de enige minpunten, maar deze werden allemaal weggeveegd door verbluffend mooie creaties en opstellingen.
Voor kinderen onder de 18 is de tentoonstelling trouwens helemaal gratis ! Hier vind je alle info.
We love Raf Simons !


Een ontwerp uit de jaren 60 van Marc Bohan. 
Galliano en Maria Grazia Chiuri (huidig artistiek directeur van Dior) deden evenzeer de monden openvallen ... De meisjes lieten meer dan één keer vallen dat ze blij waren dat ze mijn activiteit hadden gekozen, los van het feit dat het intussen pijpestelen regende *proest*

Dit ontwerp van Raf Simons viel zowel bij mij als de meisjes het meest in de smaak! En dit is slechts de 'toile'.
"Rood" another level !
Na de tentoonstelling werd de wandeling verder gezet naar het punt met het mooiste zicht op Parijs: La Tour Montparnasse. Het gebouw zelf 'ne vaut pas le détour', het zicht op Parijs des te meer. Want deze toren biedt wat de Eiffeltoren niet heeft, namelijk zicht op de Eiffeltoren !Na een gezellige maaltijd in een van de ontelbare Parijse restaurants, vonden we de auto met vier wielen en velgen terug, oef ...
Au Revoir, Paris !

Paris - The Chainsmokers (2017)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…