Doorgaan naar hoofdcontent

Paris

Geen naaisel, wel een verslag van een uitstap naar Parijs. 
Ik denk niet dat er iemand iets zelfgemaakts aanhad :-)
Parijs dus ... 
Dagtrippen met z'n allen, dat doen wij graag. Met opgroeiende kinderen moet je meer en meer rekening houden met hun sociale agenda: shoppen met de vriendinnen, gewoon eens chillen, uitslapen tot 's middags ... en dat dus maal drie en dan merk je dat veertien dagen al gauw 'kort' is om uit te nodigen en uitgenodigd te worden bij vrienden en familie. Er is altijd wel een vogel gaan vliegen, maar om naar Parijs te gaan waren ze alledrie maar al te graag van de partij !
Er werd een wandeling uitgestippeld van om en bij de 12 km, startende bij de Notre Dame, langs de wijk Le Marais (supergezellige winkeltjes, cafés, restos ...), waar ook vader zijn goesting vond (Moleskin, Mont Blanc, Le Creuset ...), naar het Louvre.
Vergeet niet het Ecovignet aan te vragen als je met de wagen gaat (zo'n 10 dagen voor de afreis). Een andere oplossing is parkeren buiten de Périphérique (lees: we hadden geen vignet *proest*) en de RER nemen naar het centrum. We parkeerden vlakbij het Stade de France (gratis, ik had wel schrik de wagen terug te vinden met enkele onderdelen minder, maar soit) en voor 22 EUR stonden we met 5 heen en terug in het centrum. Meer dan de kostprijs van het vignet (ongeveer 4 EUR), maar goedkoper dan de boete van 68 EUR.
 De dames namen uitgebreid de tijd om deze foto nog eens over te doen.


Niet het Louvre (heeft u een paar dagen, zeker ook de moeite waard), maar wel het Les Arts Décoratifs stond op het programma.
Na de reportage van het één Journaal stond de tentoonstelling 'Christian Dior, Couturier du Reve' met een cirkel aangeduid om te bezoeken.
Met Roos ging ik in het begin van de vakantie al het MoMu bezoeken, een schot in de ...euh ... roos ! Dit zou een trapje hoger moeten zijn.
Het enthousiasme bij de dames was vooraf matig, Dieter had al eerder beslist om tijdens het bezoek aan het museum op de wijze van Bent Van Looy (al stappend dus) Parijs verder te gaan verkennen.

Lange wachtrij (indien je zoals wij je ticket niet eerder online bestelde), veel volk en warme zalen waren de enige minpunten, maar deze werden allemaal weggeveegd door verbluffend mooie creaties en opstellingen.
Voor kinderen onder de 18 is de tentoonstelling trouwens helemaal gratis ! Hier vind je alle info.
We love Raf Simons !


Een ontwerp uit de jaren 60 van Marc Bohan. 
Galliano en Maria Grazia Chiuri (huidig artistiek directeur van Dior) deden evenzeer de monden openvallen ... De meisjes lieten meer dan één keer vallen dat ze blij waren dat ze mijn activiteit hadden gekozen, los van het feit dat het intussen pijpestelen regende *proest*

Dit ontwerp van Raf Simons viel zowel bij mij als de meisjes het meest in de smaak! En dit is slechts de 'toile'.
"Rood" another level !
Na de tentoonstelling werd de wandeling verder gezet naar het punt met het mooiste zicht op Parijs: La Tour Montparnasse. Het gebouw zelf 'ne vaut pas le détour', het zicht op Parijs des te meer. Want deze toren biedt wat de Eiffeltoren niet heeft, namelijk zicht op de Eiffeltoren !Na een gezellige maaltijd in een van de ontelbare Parijse restaurants, vonden we de auto met vier wielen en velgen terug, oef ...
Au Revoir, Paris !

Paris - The Chainsmokers (2017)

Reacties

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…