Doorgaan naar hoofdcontent

Heaven is a Place on Earth


Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ? 
Juist, nieuwe plannen maken !
De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië. 
De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C !
Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella. 
Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken. 
Een klein stukje heaven on earth ...Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*
 

 De Mocktail Bar Rage viel in de smaak bij de jongedames ...

De Carriejurk is een wijde shirtjurk, waarvoor je wel wat stof nodig hebt. Gelukkig heb ik thuis wel wat stof liggen *proest*. De streepjesstof kocht ik ooit eens in De Stoffenkamer, 3 meter nog wel, want ik ging er een zomerjurk voor mezelf uitmaken en de strepen schuin knippen ... Tot zover het plan, waar de uitvoering ervan op zich liet wachten en uiteindelijk afgevoerd. 
Er werd wat gedraaid met de streepjes, maar toch vond ik dat er 'iets' miste... Geïnspireerd door de bloezen van Essentiel en de borduurtekening van de Hampton-hemdjurk van Atelier Veritas ging ik aan de slag en dit is het resultaat:
Aangezien de stof vrij licht is, zowel van kleur als kwaliteit, kon ik de tekening (gevonden op google) makkelijk overbrengen op de stof met potlood. Borduren deed ik met DMC-garen en gewoon Gütermann-naaigaren (maar dan drie draden). De basistechnieken van het borduren (ik ben nog van de laatste generatie die handwerkles kreeg op de lagere school) friste ik op via Atelier Veritas. 
De tekeningen voor de kraag nam ik over van de BLOS-stof van Bambiblauw. Het open oogje kreeg nog wat extra paillettes, die ik in een zakje vond aan een t-shirt voor mezelf uit de solden.

Een jurk waarin best wel wat werk kroop, maar de moeite waard was, toen ik de meisjes hun gezicht zag wanneer ze de jurk zagen hangen bij hun terugkeer van KSA-kamp !
Een volgend borduurproject ligt al klaar ...

Heaven is a Place on Earth - Belinda Carlisle -1987

Reacties

 1. Kei hippe jurk! Jij kan echt alles: naaien, breien en zelfs borduren! Ik zou het ook wel willen leren en eens proberen op een breiwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt mooi die geborduurde details! Ben stiekem jaloers op al je talenten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt geweldig mooi! (De borduurringen liggen hier al een tijdje klaar om daar ook eens aan te beginnen...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrouw, knettergek vind ik u, met dat borduren en zo #schaterlach.
  Allé, ik corrigeer mezelf en vertel je dat ik eigenlijk erg jaloers ben!
  Al die talenten van je komen geweldig schoon samen, dat is zeker ♥

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Liefde is Alles

O-oh liefde is alles
Liefde is alles
Wat er blijft wanneer de rest verloren is
Leg je hand in de mijne
Tot we samen verdwijnen
Dan wordt het helder, wordt het simpel
Dan winnen we met vlag en wimpel
En zonder loopt het meestal ergens mis


Liefde voor je partner, kinderen, ouders, schoonouders, (schoon)broers en (schoon)zus, neefjes en nichtjes ...
Liefde voor de vrienden en vriendinnen, collega's ...
Liefde voor de familiehulp, de kine en de hometrainer (al is het met deze laatste eerder een haat-liefde-verhouding)

Zonder al deze liefde stond ik nu al niet met mijn krukken te zwaaien. 3 maand na het ongeval, kan ik korte stukjes stappen zonder krukken (maar met unloaderbrace), kan ik fietsen (op de hometrainer) zonder weerstand en zal ik wellicht volgende week het groen licht van de orthopedist krijgen om te beginnen autorijden, werken en trainen met weerstand. Duimen jullie mee ?

Zoals jullie wellicht opmerken, is de liefde voor eten in de revalidatieperiode ook niet overgegaan en zijn de win…