Doorgaan naar hoofdcontent

Heaven is a Place on Earth


Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ? 
Juist, nieuwe plannen maken !
De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië. 
De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C !
Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella. 
Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken. 
Een klein stukje heaven on earth ...Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*
 

 De Mocktail Bar Rage viel in de smaak bij de jongedames ...

De Carriejurk is een wijde shirtjurk, waarvoor je wel wat stof nodig hebt. Gelukkig heb ik thuis wel wat stof liggen *proest*. De streepjesstof kocht ik ooit eens in De Stoffenkamer, 3 meter nog wel, want ik ging er een zomerjurk voor mezelf uitmaken en de strepen schuin knippen ... Tot zover het plan, waar de uitvoering ervan op zich liet wachten en uiteindelijk afgevoerd. 
Er werd wat gedraaid met de streepjes, maar toch vond ik dat er 'iets' miste... Geïnspireerd door de bloezen van Essentiel en de borduurtekening van de Hampton-hemdjurk van Atelier Veritas ging ik aan de slag en dit is het resultaat:
Aangezien de stof vrij licht is, zowel van kleur als kwaliteit, kon ik de tekening (gevonden op google) makkelijk overbrengen op de stof met potlood. Borduren deed ik met DMC-garen en gewoon Gütermann-naaigaren (maar dan drie draden). De basistechnieken van het borduren (ik ben nog van de laatste generatie die handwerkles kreeg op de lagere school) friste ik op via Atelier Veritas. 
De tekeningen voor de kraag nam ik over van de BLOS-stof van Bambiblauw. Het open oogje kreeg nog wat extra paillettes, die ik in een zakje vond aan een t-shirt voor mezelf uit de solden.

Een jurk waarin best wel wat werk kroop, maar de moeite waard was, toen ik de meisjes hun gezicht zag wanneer ze de jurk zagen hangen bij hun terugkeer van KSA-kamp !
Een volgend borduurproject ligt al klaar ...

Heaven is a Place on Earth - Belinda Carlisle -1987

Reacties

 1. Kei hippe jurk! Jij kan echt alles: naaien, breien en zelfs borduren! Ik zou het ook wel willen leren en eens proberen op een breiwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt mooi die geborduurde details! Ben stiekem jaloers op al je talenten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt geweldig mooi! (De borduurringen liggen hier al een tijdje klaar om daar ook eens aan te beginnen...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrouw, knettergek vind ik u, met dat borduren en zo #schaterlach.
  Allé, ik corrigeer mezelf en vertel je dat ik eigenlijk erg jaloers ben!
  Al die talenten van je komen geweldig schoon samen, dat is zeker ♥

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Vinde Gij Mijn Gat (niet te dik in deze rok) ?

Don't worry, ik verwacht geen eerlijk antwoord op deze vraag van CPX *proest* Het is natuurlijk DE levensvraag van elke vrouw aan haar partner ... Telkens ik een rok voor mezelf heb gemaakt, wordt de vraag aan Dieter gesteld, waarna je de paniek in zijn ogen al ziet opborrelen ... De midirok Dolores uit de nieuwe LMV sprong er onmiddellijk uit en na een bezoek aan De Stoffenkamer had ik de ideale stof gevonden, maar de knipstress sloeg genadeloos toe en na nog een bezoek aan Gent vond ik in De Strek (Au Plus Bas) een katoenen stofje aan 6 EUR/meter om het model eens uit te testen. De teststof bleek te matchen met de knopen die ik uit De Stoffenkamer meehad. De rok was vorige vrijdagavond af, zaterdagochtend deed ik hem aan met een donkerblauw t-shirt.
De vraag hierboven werd gesteld en door de dochters met een dikke 'NEE' beantwoord en ook Dieter zei zonder angst in de ogen 'no way'. De truc is -denk ik- de rok hoog genoeg (en strak genoeg) in de taille te dragen …