Doorgaan naar hoofdcontent

Hollaback Girl


Zij schreef ooit dat Valerie Boone een genie is ... Ik kan dat alleen maar bevestigen. Amen. 

Ik verklaar me nader ...

Mijn oudste dochter is onmiskenbaar een tiener geworden, met bijhorende gedragingen, en al *proest* Rondslingerend ondergoed, kousen, schoolgerief ... The works ! 

Ze wordt meer en meer expert in het rollen met de ogen (waar zou ze dat gezien hebben ?) en het optrekken van de wenkbrauwen (again, van wie leerde ze dat ?), het niet zo stil sluiten van deuren, liefst zonder gebruik te maken van de deurklink, het verspreiden van theatraal taalgebruik met bijhorende bodylanguage ...

Ook haar kledijkeuze kent een grote ommekeer: felle kleurtjes worden ingeruild voor somberdere tinten, prints voor effen stoffen. 

De beide sweaterstoffen van Chatchocolat, die ik kocht bij De Stoffenkamer, werden genadeloos afgekeurd, met de mededeling 'te kleurijk', 'te druk' of 'You've gotta be kidding' en 'dat draag ik nie, zu'... 'Zucht' Enfin, des te meer stof voor mij, want ik vind ze prachtig ...

Gelukkig lag er nog een grote lap effen donkerblauwe summersweat (ook uit De Stoffenkamer) in mijn kast, die werd gecombineerd met glinsterende boordstof (jaja, ook De Stoffenkamer). 

De 'Don't i look cool'-sweater uit Remi en Cossete for Teens zou het worden en ondanks de uitroep 'maar mama, wie draagt er nu een sweater met zakken !???' hield ik voet bij stuk.

Het ontwerp past haar als gegoten en heeft dat beetje 'edge' dat kleding voor tieners nodig heeft ! Ze paste hem tussentijds en er verscheen -weliswaar een voorzichtige- glimlach op haar gezicht. 

Je ziet, Valerie Boone, je bent wel degelijk een genie !

En ons Ella ? Dat valt eigenlijk voorlopig geweldig mee, dat puberen. Laten we het houden op dat ze allesbehalve 'a Hollaback Girl' is, maar gewoon weet wat ze wil en niet bang is om ervoor uit te komen ! My kinda girl, al geeft dat soms vuurwerk (dit gaat zo als een boomerang in mijn gezicht terugkomen :-))!

Geniet mee van de foto's die ik nam tussen de buien door op een regenachtige woensdagnamiddag aan de Kraenepoel te Aalter !
Patroonweetjes: 
Er werd niets aangepast, it was a perfect fit ! Alleen versmalde ik het halsboordje wat aangezien het patroondeel eigenlijk bedoeld is voor de versie met het opstaande kraagje ...
Het ineen naaien van de sweater is een droom: de puzzelstukjes passen perfect.  Het patroon is ideaal om met verschillende stoffen (of texturen) te werken, maar ook met effen stoffen komt de belijning mooi uit en krijg je een uniek stuk met dat tikkeltje meer.
Enkel de figuurnaden in de mouwen kreeg ik niet helemaal goed, maar een volgende trui komt er zeker en vast ! 
Eentje in maat 42, Valerie ?  

 
Hollaback Girl -Gwen Stefani (2009)

Reacties

  1. Die laatste foto is de max!
    En jouw omschrijving van die beginnende gedragingen ben ik hier ondertussen al een beetje beu aan het geraken ... En ware proef voor mama's en ik denk dat ik er nog meerdere jaren zoet mee ben ... pffff. Maar het lukt wel!
    Deze sweater zou de oudste ook wel kunnen bekoren (en de jongste ook, want die doet nu aan prépuberen)!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …

De Zji

De kop van het school- en gerechtelijk jaar is eraf, de triathlon van Keulen staat afgevinkt op Dieters Bucket List en dat in een tijd onder de 12 uur (om exact te zijn 11 uur, 43 minuten en 42 seconden, hetgeen een 51ste plaats in het algemeen klassement en een 8ste plaats in zijn leeftijdscategorie opleverde) en ook mijn eerste tourtocht met de koersfiets (het Grootste Vrouwenpeleton) is achter de kiezen.  Wat uitwaaien en familietijd was dan ook aan de orde ! Alhoewel we dichter bij Knokke-Heist wonen, kiezen we meestal voor Nieuwpoort als bestemming aan zee. Die 'meestal' moet je wel met een stevige korrel zout nemen, want meer dan één keer per zomer geraken we er meestal niet, aan onze Noordzee.  Op het programma stond een brunch in een charmant eethuisje 'Jeanne' in het centrum van Nieuwpoort. We werden er niet alleen erg hartelijk ontvangen, maar ook super verwend met allerlei lekkers !  Na de brunch trokken we met z'n allen langs de Vismijn en de talrijke …