Doorgaan naar hoofdcontent

Hollaback Girl


Zij schreef ooit dat Valerie Boone een genie is ... Ik kan dat alleen maar bevestigen. Amen. 

Ik verklaar me nader ...

Mijn oudste dochter is onmiskenbaar een tiener geworden, met bijhorende gedragingen, en al *proest* Rondslingerend ondergoed, kousen, schoolgerief ... The works ! 

Ze wordt meer en meer expert in het rollen met de ogen (waar zou ze dat gezien hebben ?) en het optrekken van de wenkbrauwen (again, van wie leerde ze dat ?), het niet zo stil sluiten van deuren, liefst zonder gebruik te maken van de deurklink, het verspreiden van theatraal taalgebruik met bijhorende bodylanguage ...

Ook haar kledijkeuze kent een grote ommekeer: felle kleurtjes worden ingeruild voor somberdere tinten, prints voor effen stoffen. 

De beide sweaterstoffen van Chatchocolat, die ik kocht bij De Stoffenkamer, werden genadeloos afgekeurd, met de mededeling 'te kleurijk', 'te druk' of 'You've gotta be kidding' en 'dat draag ik nie, zu'... 'Zucht' Enfin, des te meer stof voor mij, want ik vind ze prachtig ...

Gelukkig lag er nog een grote lap effen donkerblauwe summersweat (ook uit De Stoffenkamer) in mijn kast, die werd gecombineerd met glinsterende boordstof (jaja, ook De Stoffenkamer). 

De 'Don't i look cool'-sweater uit Remi en Cossete for Teens zou het worden en ondanks de uitroep 'maar mama, wie draagt er nu een sweater met zakken !???' hield ik voet bij stuk.

Het ontwerp past haar als gegoten en heeft dat beetje 'edge' dat kleding voor tieners nodig heeft ! Ze paste hem tussentijds en er verscheen -weliswaar een voorzichtige- glimlach op haar gezicht. 

Je ziet, Valerie Boone, je bent wel degelijk een genie !

En ons Ella ? Dat valt eigenlijk voorlopig geweldig mee, dat puberen. Laten we het houden op dat ze allesbehalve 'a Hollaback Girl' is, maar gewoon weet wat ze wil en niet bang is om ervoor uit te komen ! My kinda girl, al geeft dat soms vuurwerk (dit gaat zo als een boomerang in mijn gezicht terugkomen :-))!

Geniet mee van de foto's die ik nam tussen de buien door op een regenachtige woensdagnamiddag aan de Kraenepoel te Aalter !
Patroonweetjes: 
Er werd niets aangepast, it was a perfect fit ! Alleen versmalde ik het halsboordje wat aangezien het patroondeel eigenlijk bedoeld is voor de versie met het opstaande kraagje ...
Het ineen naaien van de sweater is een droom: de puzzelstukjes passen perfect.  Het patroon is ideaal om met verschillende stoffen (of texturen) te werken, maar ook met effen stoffen komt de belijning mooi uit en krijg je een uniek stuk met dat tikkeltje meer.
Enkel de figuurnaden in de mouwen kreeg ik niet helemaal goed, maar een volgende trui komt er zeker en vast ! 
Eentje in maat 42, Valerie ?  

 
Hollaback Girl -Gwen Stefani (2009)

Reacties

  1. Die laatste foto is de max!
    En jouw omschrijving van die beginnende gedragingen ben ik hier ondertussen al een beetje beu aan het geraken ... En ware proef voor mama's en ik denk dat ik er nog meerdere jaren zoet mee ben ... pffff. Maar het lukt wel!
    Deze sweater zou de oudste ook wel kunnen bekoren (en de jongste ook, want die doet nu aan prépuberen)!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…