Doorgaan naar hoofdcontent

Hollaback Girl


Zij schreef ooit dat Valerie Boone een genie is ... Ik kan dat alleen maar bevestigen. Amen. 

Ik verklaar me nader ...

Mijn oudste dochter is onmiskenbaar een tiener geworden, met bijhorende gedragingen, en al *proest* Rondslingerend ondergoed, kousen, schoolgerief ... The works ! 

Ze wordt meer en meer expert in het rollen met de ogen (waar zou ze dat gezien hebben ?) en het optrekken van de wenkbrauwen (again, van wie leerde ze dat ?), het niet zo stil sluiten van deuren, liefst zonder gebruik te maken van de deurklink, het verspreiden van theatraal taalgebruik met bijhorende bodylanguage ...

Ook haar kledijkeuze kent een grote ommekeer: felle kleurtjes worden ingeruild voor somberdere tinten, prints voor effen stoffen. 

De beide sweaterstoffen van Chatchocolat, die ik kocht bij De Stoffenkamer, werden genadeloos afgekeurd, met de mededeling 'te kleurijk', 'te druk' of 'You've gotta be kidding' en 'dat draag ik nie, zu'... 'Zucht' Enfin, des te meer stof voor mij, want ik vind ze prachtig ...

Gelukkig lag er nog een grote lap effen donkerblauwe summersweat (ook uit De Stoffenkamer) in mijn kast, die werd gecombineerd met glinsterende boordstof (jaja, ook De Stoffenkamer). 

De 'Don't i look cool'-sweater uit Remi en Cossete for Teens zou het worden en ondanks de uitroep 'maar mama, wie draagt er nu een sweater met zakken !???' hield ik voet bij stuk.

Het ontwerp past haar als gegoten en heeft dat beetje 'edge' dat kleding voor tieners nodig heeft ! Ze paste hem tussentijds en er verscheen -weliswaar een voorzichtige- glimlach op haar gezicht. 

Je ziet, Valerie Boone, je bent wel degelijk een genie !

En ons Ella ? Dat valt eigenlijk voorlopig geweldig mee, dat puberen. Laten we het houden op dat ze allesbehalve 'a Hollaback Girl' is, maar gewoon weet wat ze wil en niet bang is om ervoor uit te komen ! My kinda girl, al geeft dat soms vuurwerk (dit gaat zo als een boomerang in mijn gezicht terugkomen :-))!

Geniet mee van de foto's die ik nam tussen de buien door op een regenachtige woensdagnamiddag aan de Kraenepoel te Aalter !
Patroonweetjes: 
Er werd niets aangepast, it was a perfect fit ! Alleen versmalde ik het halsboordje wat aangezien het patroondeel eigenlijk bedoeld is voor de versie met het opstaande kraagje ...
Het ineen naaien van de sweater is een droom: de puzzelstukjes passen perfect.  Het patroon is ideaal om met verschillende stoffen (of texturen) te werken, maar ook met effen stoffen komt de belijning mooi uit en krijg je een uniek stuk met dat tikkeltje meer.
Enkel de figuurnaden in de mouwen kreeg ik niet helemaal goed, maar een volgende trui komt er zeker en vast ! 
Eentje in maat 42, Valerie ?  

 
Hollaback Girl -Gwen Stefani (2009)

Reacties

  1. Die laatste foto is de max!
    En jouw omschrijving van die beginnende gedragingen ben ik hier ondertussen al een beetje beu aan het geraken ... En ware proef voor mama's en ik denk dat ik er nog meerdere jaren zoet mee ben ... pffff. Maar het lukt wel!
    Deze sweater zou de oudste ook wel kunnen bekoren (en de jongste ook, want die doet nu aan prépuberen)!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…

Vinde Gij Mijn Gat (niet te dik in deze rok) ?

Don't worry, ik verwacht geen eerlijk antwoord op deze vraag van CPX *proest* Het is natuurlijk DE levensvraag van elke vrouw aan haar partner ... Telkens ik een rok voor mezelf heb gemaakt, wordt de vraag aan Dieter gesteld, waarna je de paniek in zijn ogen al ziet opborrelen ... De midirok Dolores uit de nieuwe LMV sprong er onmiddellijk uit en na een bezoek aan De Stoffenkamer had ik de ideale stof gevonden, maar de knipstress sloeg genadeloos toe en na nog een bezoek aan Gent vond ik in De Strek (Au Plus Bas) een katoenen stofje aan 6 EUR/meter om het model eens uit te testen. De teststof bleek te matchen met de knopen die ik uit De Stoffenkamer meehad. De rok was vorige vrijdagavond af, zaterdagochtend deed ik hem aan met een donkerblauw t-shirt.
De vraag hierboven werd gesteld en door de dochters met een dikke 'NEE' beantwoord en ook Dieter zei zonder angst in de ogen 'no way'. De truc is -denk ik- de rok hoog genoeg (en strak genoeg) in de taille te dragen …