Doorgaan naar hoofdcontent

Hollaback Girl


Zij schreef ooit dat Valerie Boone een genie is ... Ik kan dat alleen maar bevestigen. Amen. 

Ik verklaar me nader ...

Mijn oudste dochter is onmiskenbaar een tiener geworden, met bijhorende gedragingen, en al *proest* Rondslingerend ondergoed, kousen, schoolgerief ... The works ! 

Ze wordt meer en meer expert in het rollen met de ogen (waar zou ze dat gezien hebben ?) en het optrekken van de wenkbrauwen (again, van wie leerde ze dat ?), het niet zo stil sluiten van deuren, liefst zonder gebruik te maken van de deurklink, het verspreiden van theatraal taalgebruik met bijhorende bodylanguage ...

Ook haar kledijkeuze kent een grote ommekeer: felle kleurtjes worden ingeruild voor somberdere tinten, prints voor effen stoffen. 

De beide sweaterstoffen van Chatchocolat, die ik kocht bij De Stoffenkamer, werden genadeloos afgekeurd, met de mededeling 'te kleurijk', 'te druk' of 'You've gotta be kidding' en 'dat draag ik nie, zu'... 'Zucht' Enfin, des te meer stof voor mij, want ik vind ze prachtig ...

Gelukkig lag er nog een grote lap effen donkerblauwe summersweat (ook uit De Stoffenkamer) in mijn kast, die werd gecombineerd met glinsterende boordstof (jaja, ook De Stoffenkamer). 

De 'Don't i look cool'-sweater uit Remi en Cossete for Teens zou het worden en ondanks de uitroep 'maar mama, wie draagt er nu een sweater met zakken !???' hield ik voet bij stuk.

Het ontwerp past haar als gegoten en heeft dat beetje 'edge' dat kleding voor tieners nodig heeft ! Ze paste hem tussentijds en er verscheen -weliswaar een voorzichtige- glimlach op haar gezicht. 

Je ziet, Valerie Boone, je bent wel degelijk een genie !

En ons Ella ? Dat valt eigenlijk voorlopig geweldig mee, dat puberen. Laten we het houden op dat ze allesbehalve 'a Hollaback Girl' is, maar gewoon weet wat ze wil en niet bang is om ervoor uit te komen ! My kinda girl, al geeft dat soms vuurwerk (dit gaat zo als een boomerang in mijn gezicht terugkomen :-))!

Geniet mee van de foto's die ik nam tussen de buien door op een regenachtige woensdagnamiddag aan de Kraenepoel te Aalter !
Patroonweetjes: 
Er werd niets aangepast, it was a perfect fit ! Alleen versmalde ik het halsboordje wat aangezien het patroondeel eigenlijk bedoeld is voor de versie met het opstaande kraagje ...
Het ineen naaien van de sweater is een droom: de puzzelstukjes passen perfect.  Het patroon is ideaal om met verschillende stoffen (of texturen) te werken, maar ook met effen stoffen komt de belijning mooi uit en krijg je een uniek stuk met dat tikkeltje meer.
Enkel de figuurnaden in de mouwen kreeg ik niet helemaal goed, maar een volgende trui komt er zeker en vast ! 
Eentje in maat 42, Valerie ?  

 
Hollaback Girl -Gwen Stefani (2009)

Reacties

  1. Die laatste foto is de max!
    En jouw omschrijving van die beginnende gedragingen ben ik hier ondertussen al een beetje beu aan het geraken ... En ware proef voor mama's en ik denk dat ik er nog meerdere jaren zoet mee ben ... pffff. Maar het lukt wel!
    Deze sweater zou de oudste ook wel kunnen bekoren (en de jongste ook, want die doet nu aan prépuberen)!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Summer in the City

It's getting hot in here ...  Neen, das ander nummer, maar je voelt het in de lucht: de zomer hangt er in !  De rokjes en jurkjes worden korter, de panty's kunnen eindelijk in de kast blijven liggen, sandalen worden opgeblonken, de barbecue uitgerold ...  Een heerlijke tijd om wasgoed te drogen, een ramptijd voor hooikoortspatiënten (waarvan ik er helaas eentje ben), een zalige tijd om te genieten op een terras tot in de kleine uurtjes ... Catch my drift ?

In de nieuwste editie van Fibre Mood #5 staan er opnieuw enkele leuke designs om jouw zomergarderobe aan te vullen.  Ik kreeg de kans om het patroon Rosalie te maken.  Alhoewel dit de ideale tienerjurk is, besloot ik om deze voor mezelf te maken. De eerste foto's toonden deze jurk namelijk ook op een 'voller' model en ik was verkocht !
De tencel jeans die ik bij Pieke Wieke kocht om een Taylor jurk (uit Fibre Mood #4) te maken, kreeg een andere bestemming en ik een nieuwe lievelings zomerjurk.De jurk zit op één…

'Tis Autumn

Het was hier stil in oktober ...
Normaal gezien is dat anders: niet alleen is oktober de maand waarin ik jarig ben (hello, 44), het is ook de maand waarin alles op zijn plooi valt, na een drukke septembermaand ... Normaalgezien, want dit jaar bleef de septemberblues een beetje hangen, hetgeen resulteerde in geen zin om te naaien.  Er werd gebreid, maar dat resultaat krijg je in de komende weken wel eens te zien.  Maar naaien, neen, daar had ik geen zin in ... komt erbij dat mijn naaimachine bijna onzichtbaar geworden was onder de lappen stof, die wel nog werden aangekocht.  Enkele dagen voor mijn verjaardag volgde ik de Lederworkshop bij De Stoffenkamer. Alhoewel er bij het maken van de handtas (of heuptasje) geen naaimachine aan te pas kwam, deed het mij deugd om weer wat gelijkgestemde zielen tegen te komen, die net zoals ik een naaidip ondergingen ... Gedeelde smart is nog steeds halve smart.  Aangezien mijn tongspieren geen dip ondergingen, moest ik rekenen op de hulp van zij, met…

(It's Not Easy ) Bein' Green

Een groene maxijurk, een groen Pola, dat had ik mijn hoofd na het verschijnen van Fibremood #3.  Ik maakte eerst een testversie van de jurk, omdat er nogal veel stof in kruipt en je voor een leuke viscose toch al snel meer dan 15,00 EUR per meter betaalt ... Met net 3 meter teststof kon ik er een midiversie uitkrijgen, die je hier kan terugvinden. Ik volgde haar aanwijzingen om de jurk wat korter te maken en liet ook de manchetten en zakken vallen. Maar de definitieve jurk zou dus groen zijn en lang ! Toen we half april in Milaan waren, werd er geen stof geshopt en ook in de webwinkels vond ik geen groene viscose die beantwoordde aan mijn wensen ... het moest echt fel groen zijn en boho-stijl uitstralen.  Half mei was ik op een maandag voor het werk in Kortrijk en wie Kortrijk zegt, zegt Harelbeke en wie Harelbeke zegt, zegt In Den Beer !  De dames van In Den Beer zitten sinds het begin van dit jaar in een nagelnieuwe winkel, maar leveren nog steeds dezelfde geweldige service: een ru…