Doorgaan naar hoofdcontent

Hollaback Girl


Zij schreef ooit dat Valerie Boone een genie is ... Ik kan dat alleen maar bevestigen. Amen. 

Ik verklaar me nader ...

Mijn oudste dochter is onmiskenbaar een tiener geworden, met bijhorende gedragingen, en al *proest* Rondslingerend ondergoed, kousen, schoolgerief ... The works ! 

Ze wordt meer en meer expert in het rollen met de ogen (waar zou ze dat gezien hebben ?) en het optrekken van de wenkbrauwen (again, van wie leerde ze dat ?), het niet zo stil sluiten van deuren, liefst zonder gebruik te maken van de deurklink, het verspreiden van theatraal taalgebruik met bijhorende bodylanguage ...

Ook haar kledijkeuze kent een grote ommekeer: felle kleurtjes worden ingeruild voor somberdere tinten, prints voor effen stoffen. 

De beide sweaterstoffen van Chatchocolat, die ik kocht bij De Stoffenkamer, werden genadeloos afgekeurd, met de mededeling 'te kleurijk', 'te druk' of 'You've gotta be kidding' en 'dat draag ik nie, zu'... 'Zucht' Enfin, des te meer stof voor mij, want ik vind ze prachtig ...

Gelukkig lag er nog een grote lap effen donkerblauwe summersweat (ook uit De Stoffenkamer) in mijn kast, die werd gecombineerd met glinsterende boordstof (jaja, ook De Stoffenkamer). 

De 'Don't i look cool'-sweater uit Remi en Cossete for Teens zou het worden en ondanks de uitroep 'maar mama, wie draagt er nu een sweater met zakken !???' hield ik voet bij stuk.

Het ontwerp past haar als gegoten en heeft dat beetje 'edge' dat kleding voor tieners nodig heeft ! Ze paste hem tussentijds en er verscheen -weliswaar een voorzichtige- glimlach op haar gezicht. 

Je ziet, Valerie Boone, je bent wel degelijk een genie !

En ons Ella ? Dat valt eigenlijk voorlopig geweldig mee, dat puberen. Laten we het houden op dat ze allesbehalve 'a Hollaback Girl' is, maar gewoon weet wat ze wil en niet bang is om ervoor uit te komen ! My kinda girl, al geeft dat soms vuurwerk (dit gaat zo als een boomerang in mijn gezicht terugkomen :-))!

Geniet mee van de foto's die ik nam tussen de buien door op een regenachtige woensdagnamiddag aan de Kraenepoel te Aalter !
Patroonweetjes: 
Er werd niets aangepast, it was a perfect fit ! Alleen versmalde ik het halsboordje wat aangezien het patroondeel eigenlijk bedoeld is voor de versie met het opstaande kraagje ...
Het ineen naaien van de sweater is een droom: de puzzelstukjes passen perfect.  Het patroon is ideaal om met verschillende stoffen (of texturen) te werken, maar ook met effen stoffen komt de belijning mooi uit en krijg je een uniek stuk met dat tikkeltje meer.
Enkel de figuurnaden in de mouwen kreeg ik niet helemaal goed, maar een volgende trui komt er zeker en vast ! 
Eentje in maat 42, Valerie ?  

 
Hollaback Girl -Gwen Stefani (2009)

Reacties

  1. Die laatste foto is de max!
    En jouw omschrijving van die beginnende gedragingen ben ik hier ondertussen al een beetje beu aan het geraken ... En ware proef voor mama's en ik denk dat ik er nog meerdere jaren zoet mee ben ... pffff. Maar het lukt wel!
    Deze sweater zou de oudste ook wel kunnen bekoren (en de jongste ook, want die doet nu aan prépuberen)!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…