Doorgaan naar hoofdcontent

Moonstone


Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden. 
Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een mens in elkaar kan zitten !
En hopelijk vind ik dan ook de energie om mijn metekind Arianne te laten komen logeren, zoals ik al maanden heb beloofd aan de vierjarige spring-in-het-veld !
Arianne is het oudste dochtertje van mijn zus, die opnieuw zwanger is. Net zoals ik zal ze mama worden van drie meisjes en zal de speelgoedvrachtwagen in het bureau van mijn papa geen speelkameraadje krijgen ... Tja, ik zou hier een betoog kunnen aanvatten over genderequality, maar 'sometimes you have to pick your battle' en mijn allerliefste brak reeds hiervoor een lans. Read it and spread the word !
De jurk op de foto is de Imanijurk van de La Maison Victor van september-oktober 2017 in Moonstone Blue van Atelier Brunette, gekocht bij De Stoffenkamer. 
Bij de eerste levering was ik net te laat om de stof te bestellen en toen ik bij een blitzbezoek de stof zag liggen aarzelde ik niet. Mijn stoffenhart brak echter wel toen bleek dat ik maar liefst 2m30cm nodig had om de jurk te maken en dat het legplan aantoonde dat ik een lange strook stof zou overhebben, waar ik eigenlijk niet veel meer mee zou kunnen doen. Maar de stof is zo zacht dat dit al gauw vergeten was !

Ik trok met mijn oudste broer, mijn zus en Arianne naar het Albertpark te Kortrijk om wat leuke foto's te maken. Arianne stal de show en ik ben superblij met de mooie foto's, ook al is het dringend tijd dat de kapper iets doet aan die grijze haren ! 
Maar is alles niet relatief als een vierjarige aan nonkel Tom vraagt om een knuffel- en kusfoto te maken ? 

The making of (de jurk):
Ik nam -zoals altijd bij de patronen van La Maison Victor- maat 42, zonder aanpassingen, maar met voldoende naadwaarde om eventueel plaatsgebrek te compenseren. Dit bleek niet nodig te zijn. Ook voorzag ik een zoom van 6cm, waarbij er maar 2cm werd omgezoomd. De riemlussen liet ik achterwege, omdat ik de jurk ook zonder riem wil dragen. Dan valt de jurk wat langer en is ze ideaal voor een businessmeeting (met pump). Voor een wat sportievere look komen de witte sneakers dan weer uit de kast. 

De keuze van de song was deze keer een moeilijke bevalling: normaal gezien komt het wel spontaan, maar nu had ik wat hulp van Google nodig om uiteindelijk bij 'Moonstone' van de Barenaked Ladies uit te komen ... Een song die ik niet kende, maar de moeite is om eens te beluisteren. Het gaat over loslaten en doorgaan, hetgeen wel toepasselijk is op het begin van mijn blogpost !

Moonstone - Barenaked Ladies (2010)

Reacties

 1. Tof! Ge gaat zien, dat komt allemaal wel goed met dat werk van je! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. chapeau... Ik denk dat alle mama's met hetzelfde probleem worstelen: die balletjes in de lucht houden.
  Ik ben fan van jouw kleed, die stof is er voor gemaakt!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi. Ik ben fan. Inspirerend want heb de stof ook al van bij het begin in mijn geheugen opgeslagen maar zag nog niet wat ik er van kon maken. Je hebt een hele strook over. Zou je met 2 meter toegekomen zijn ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had wel degelijk 2m 30 nodig voor maat 42... voor-en achterpand en belegdelen ad stofvouw (belegdelen zouden er ev naast kunnen of in de andere richting) het zal nipt zijn, als je wat wil verlengen !

   Verwijderen
 4. Amaai, jij bent een dame van vele talenten. Fijn om je weer wat beter te leren kennen ... Veel succes met je nieuwe impuls op werkvlak, zoiets hebben we allen wel eens nodig.
  Supermooie jurk trouwens, mijn vingers kriebelden ook al om dit stofje te kopen. En eerlijk, de jurk trok me niet onmiddellijk aan in LMV, maar nu zag ik hem al twee keer op een blog ... en dacht ik al voor de tweede keer 'toch een mooi model!'

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig. Ik heb dezelfde stof hier liggen. Die Imani is er ideaal voor. Misschien kopieer ik je gewoon schaamteloos. Al heb ik wel maar 2 m.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige jurk! Deze stof lijkt wel gemaakt voor het patroon en staat jou fantastisch! ik ben helemaal fan!! Het patroon stond al mijn to-do lijstje, nu heb ik er nog meer zin in!

  Zo knap hoe jij alles weet te combineren! En ik wens je alvast heel veel succes met dat examen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Hello

Wel hello again ...  Het is lang geleden dat hier nog iets is verschenen. Een hele lente, zomer en herfst gingen voorbij zonder bloggen. De zin was er niet, noch om foto's te nemen van werkstukken, noch om teksten te schrijven over het maakproces.  Langzaam merk ik dat blogs uitdoven en overgenomen worden door Instagramposts. Een beetje jammer voor de lezer die geïnteresseerd is in het wel en wee van een naaister, breister, bakster ...  Maar een blog onderhouden, daar kruipt tijd in, maar ook veel 'goesting', om het met de woorden van Gwendolyn Rutten te zeggen. En dat laatste ontbrak dus vaak... De wintermaanden zijn traditioneel breimaanden bij mij. Hygge, heet dat tegenwoordig ...  Naast twee truien voor Dieter, een nieuwe No Frills trui voor Roos, een Stockholmslipover (een debardeur) en een bijpassende haarband, breide ik sinds september 2020 ook een zalige trui voor mezelf: de Woodwardia pullover uit Pom Pom Quarterly nr 28 (The Botanical Issue).  Ik leerde Pom Pom Qu

Blauw, blauw, blauw ...

Blauw is, naast rood en groen, mijn kleur en is voor mij het nieuwe zwart ... Ik draag graag zwart, maar blauw is toch nog wat zachter. Blijkbaar zit in mijn blauwe periode, zie mijn vorige blogposten. Met de herfst in aankomst en de 'bernadette-hype' in volle storm, haalde ik de breipennen boven en na een week was de cardigan af !  Het model is oversized en dat geeft bij mij als resultaat dat de kilo's die er de voorbije weken af zijn gegaan (-3, dikke duim voor mezelf) er in één wip terug ... In combinatie met een strakke zwarte (of donkerblauwe) jurk of donkere jeans, zal de cardigan wel gedragen worden ! Kwaliteit van de wol is superzacht (100% mohair), niet goedkoop, maar zeker niet de prijs die je in de winkel voor een (echte) Bernadette betaalt. Het patroon kreeg ik bij aankoop van de wol. Rita van Lana Exclusieve in Aalter stond klaar met tips en tricks en de bolletjes op overschot nam ze terug over ! De breifiles: - bamboe naalden nr

Straight Up

Een rechttoe -rechtaan project, dat is de Fibremoodbliss uit de Fibremood #7. Een sjaal in boordsteek 2/2 (2 rechts, 2 averechts) en dat in één kleur of verschillende kleurtjes. Verder geen patroon. Hoeveel kleurwissels en na hoeveel naalden of centimeter je dat doet, bepaal je helemaal zelf ... Tijdens het breien lette ik er dan ook op dat er geen patroon ontstond, want een mens is blijkbaar van nature geneigd om in alles een patroon te zien ...  De inspiratie voor de kleurenkeuze vond ik op een stockverkoop van Nathalie Vleeschouwer.  In de overvolle pasruimte stond een dame een terra cotta corduroy broek te passen. Haar felroze truitje vond ik er wonderwel bij passen.  Ik herinnerde mij deze combinatie toen ik een bijna volledige streng Terra Cotta Wolder Pelikaan van deze trui terugvond in mijn restjestas. Mijn hart maakte dan ook een vreugdesprongetje toen bleek dat Lien van Wolhuis Wolder een roze in haar voorraad had, dat voldeed aan hetgeen ik in mijn hoofd had. 

Doo-Wop (That Thing)

Een all-round naaisel in één van de meest zalige stofjes die ik al vastnam ? Dat is de Lauren top van Fibre Mood (editie #3) in tencel tricot in bordeaux uit de Stoffenkamer. Ondanks het feit dat Helena en ik dachten dat we er met 1m30cm wel gingen geraken, moest ik het rugpand uit twee delen maken. Eén franse naad verder, was het euvel opgelost ! Het resultaat is een soepelvallende top, die ik al vaak uit mijn kast haalde. Het enige nadeel is dat de stof nogal vetgevoelig is en dat de top er precies snel wat smoezelig eruit ziet ... Maar ook hier niets wat de wasmachine kan oplossen ! De stof is kleurvast en ook de kwaliteit is super. Ik combineerde de top al met mijn Jutta, maar ook met jeans of een losse broek is het een topstuk. Maar hoe krijg je dat op foto ? Ik experimenteerde wat met mijn fototoestel en mijn trap ... Eerst gaf het dit : Toen Béyoncé de radio teisterde gaf het dit: Maar uiteindelijk slaagde ik er in om enkele leuke foto's te nemen, na heel