Doorgaan naar hoofdcontent

Moonstone


Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden. 
Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een mens in elkaar kan zitten !
En hopelijk vind ik dan ook de energie om mijn metekind Arianne te laten komen logeren, zoals ik al maanden heb beloofd aan de vierjarige spring-in-het-veld !
Arianne is het oudste dochtertje van mijn zus, die opnieuw zwanger is. Net zoals ik zal ze mama worden van drie meisjes en zal de speelgoedvrachtwagen in het bureau van mijn papa geen speelkameraadje krijgen ... Tja, ik zou hier een betoog kunnen aanvatten over genderequality, maar 'sometimes you have to pick your battle' en mijn allerliefste brak reeds hiervoor een lans. Read it and spread the word !
De jurk op de foto is de Imanijurk van de La Maison Victor van september-oktober 2017 in Moonstone Blue van Atelier Brunette, gekocht bij De Stoffenkamer. 
Bij de eerste levering was ik net te laat om de stof te bestellen en toen ik bij een blitzbezoek de stof zag liggen aarzelde ik niet. Mijn stoffenhart brak echter wel toen bleek dat ik maar liefst 2m30cm nodig had om de jurk te maken en dat het legplan aantoonde dat ik een lange strook stof zou overhebben, waar ik eigenlijk niet veel meer mee zou kunnen doen. Maar de stof is zo zacht dat dit al gauw vergeten was !

Ik trok met mijn oudste broer, mijn zus en Arianne naar het Albertpark te Kortrijk om wat leuke foto's te maken. Arianne stal de show en ik ben superblij met de mooie foto's, ook al is het dringend tijd dat de kapper iets doet aan die grijze haren ! 
Maar is alles niet relatief als een vierjarige aan nonkel Tom vraagt om een knuffel- en kusfoto te maken ? 

The making of (de jurk):
Ik nam -zoals altijd bij de patronen van La Maison Victor- maat 42, zonder aanpassingen, maar met voldoende naadwaarde om eventueel plaatsgebrek te compenseren. Dit bleek niet nodig te zijn. Ook voorzag ik een zoom van 6cm, waarbij er maar 2cm werd omgezoomd. De riemlussen liet ik achterwege, omdat ik de jurk ook zonder riem wil dragen. Dan valt de jurk wat langer en is ze ideaal voor een businessmeeting (met pump). Voor een wat sportievere look komen de witte sneakers dan weer uit de kast. 

De keuze van de song was deze keer een moeilijke bevalling: normaal gezien komt het wel spontaan, maar nu had ik wat hulp van Google nodig om uiteindelijk bij 'Moonstone' van de Barenaked Ladies uit te komen ... Een song die ik niet kende, maar de moeite is om eens te beluisteren. Het gaat over loslaten en doorgaan, hetgeen wel toepasselijk is op het begin van mijn blogpost !

Moonstone - Barenaked Ladies (2010)

Reacties

 1. Tof! Ge gaat zien, dat komt allemaal wel goed met dat werk van je! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. chapeau... Ik denk dat alle mama's met hetzelfde probleem worstelen: die balletjes in de lucht houden.
  Ik ben fan van jouw kleed, die stof is er voor gemaakt!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi. Ik ben fan. Inspirerend want heb de stof ook al van bij het begin in mijn geheugen opgeslagen maar zag nog niet wat ik er van kon maken. Je hebt een hele strook over. Zou je met 2 meter toegekomen zijn ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had wel degelijk 2m 30 nodig voor maat 42... voor-en achterpand en belegdelen ad stofvouw (belegdelen zouden er ev naast kunnen of in de andere richting) het zal nipt zijn, als je wat wil verlengen !

   Verwijderen
 4. Amaai, jij bent een dame van vele talenten. Fijn om je weer wat beter te leren kennen ... Veel succes met je nieuwe impuls op werkvlak, zoiets hebben we allen wel eens nodig.
  Supermooie jurk trouwens, mijn vingers kriebelden ook al om dit stofje te kopen. En eerlijk, de jurk trok me niet onmiddellijk aan in LMV, maar nu zag ik hem al twee keer op een blog ... en dacht ik al voor de tweede keer 'toch een mooi model!'

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig. Ik heb dezelfde stof hier liggen. Die Imani is er ideaal voor. Misschien kopieer ik je gewoon schaamteloos. Al heb ik wel maar 2 m.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige jurk! Deze stof lijkt wel gemaakt voor het patroon en staat jou fantastisch! ik ben helemaal fan!! Het patroon stond al mijn to-do lijstje, nu heb ik er nog meer zin in!

  Zo knap hoe jij alles weet te combineren! En ik wens je alvast heel veel succes met dat examen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…