Doorgaan naar hoofdcontent

Hello World


Hello World, this is Me ...ODILLE !

We hebben er een nieuw nichtje bij sinds 11 april 2018.
Een rond bolletje, geurend naar melk en honing (yeah right :-D) 

Dat ik regelmatig in Gent eens binnenloop bij Wolhuis Wolder is geen geheim meer. Lien is dan altijd wel bezig met een projectje en toen ze bezig was aan Olive's Jumpsuit, schafte ik me onmiddellijk de zachtste merinowol aan van Knitting For Olive om dezelfde jumpsuit te breien.

Knitting for Olive is een Deens wolmerk, met superleuke patroontje voor baby's en kinderen van 3 maand tot 10 jaar, gekenmerkt door mooie pastels en leuke designs. Ook hun Instagramaccount is een bezoekje waard !

Een aantal van de ontwerpen zou ook worden uitgewerkt voor dames, spannend ... Nog niet alle patronen zijn beschikbaar in het Engels, maar ook daar wordt aan gewerkt.

De jumpsuit lijkt een uitdaging, maar valt best wel mee van moeilijkheidsgraad. De jumpsuit wordt in het rond gebreid (enkel de beentjes en de mouwen worden heen en weer gebreid) en de uitleg (in het Engels) is vrij duidelijk. 

Het enige wat me niet onmiddellijk duidelijk was, waren het aantal minderingen aan de romp ... Een mailtje naar Knitting for Olive loste dit snel op. Binnen de twee dagen kwam er een vriendelijk mailtje met hulp !

Enne ... als je echt een extreem wolgeval hebt, kan je altijd terecht bij Lien voor haar workshop 'Eerste Hulp bij Wolgevallen'.


Voor Isaura had ik een Skopje-pakje gebreid, maar mijn zus vond de knoopjes op het voorpand niet zo handig bij het verschonen van de baby. 
Ik koos daarom dit keer voor een jumpsuit met knoopjes tussen de beentjes. 
Het patroon voorziet ook verkorte toeren op het achterpand, om de jumpsuit wat ruimer te maken voor de luier. Maar dan kreeg je een dikkere streep wit en die vond ik echt niet zo mooi. Bovendien schreef de ontwerpster in de beschrijving zelf dat je deze verkorte toeren gerust achterwege kon laten.
Zeker in de allerkleinste maat (ik breide maatje 3 maand) is de luier nog niet zo gigantisch en de jumpsuit lijkt mij zonder de verkorte toeren ook voldoende ruim te zijn !


Eén minpuntje: wellicht zal Odille de jumpsuit minder lang kunnen dragen dan de tijd die het vergt om hem te maken ... Volgens Ravelry begon ik er aan op 20 februari 2018 en was hij klaar op 11 april 2018. Eigenlijk was ik eind maart al klaar, maar toen moest ik uiteraard in spanning afwachten op de naam van het meisje ! Ik borduurde de naam met een restje rode dunne merino van Lamana.

Griet bracht me enkele weken geleden per toeval op het spoor van de naam: naast A en I, leek me het een goede gok dat mijn zus en haar man voor de derde dochter een naam gekozen hadden die begon met O ... en toen mijn zus op 1 april de Franse naam liet vallen van de baby van haar vriendin (Romée, waarop ik zoiets had van 'OMG' en 'ik hou niet zo van Franse namen') en zij zich luidop afvroeg of we hun gekozen naam dan wel mooi gingen vinden (maw het ging een Franse naam zijn-'le pied dans le plat', zoals ze het in Voltaires taal zeggen *proest*), bleven er voor mij niet veel mogelijkheden meer over ...

Wees gerust, ik vind de naam mooi en de baby nog mooier !

zes op één rij ! #girlgang

Welkom in de familie, Odille !

Hello World - Belle Perez (2000)

Reacties

  1. Vlug even komen lezen voor het antwoord .. Ondertussen alweer nieuwe namen die helemaal in zijn. En ja, I'm in... Mooie naam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een über snoezig pakje <3
    Mijn bewondering voor breiende medemensen is torenhoog!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…