Doorgaan naar hoofdcontent

Oh La La La'Oh La la la ... C'est Magnifique !'

Dat was het dat door mijn hoofd flitste toen ik met een couponnetje van 40cm van deze stof in mijn handen stond bij een blitzbezoek aan de Soldeur in Kortrijk, op zoek naar paspel voor dit project. Mijn man en kinderen zaten in de wagen te wachten, dus tijd om op zoek te gaan naar de bijhorende rol stof was er niet ... Enkele dagen later vertrok er een Messenger bericht naar Wild van Stof en enkele uren later was de stof besteld. Er was nog maar 1m30 voorradig, maar dit moest genoeg zijn voor rok of bloesje voor mezelf in deze prachtige stof. 

Het werd de Suzy rok uit de La Maison Victor van september-oktober 2017 (waar ook de Imani jurk in staat). 

De patroondelen van de rok werden netjes aan elkaar getekend, maar ik behield de rits in het achterpand. Ook de lengte van het oorspronkelijke patroon kon worden behouden. Enkel voor de tailleband diende ik wat knip- en plakwerk uit te voeren, aangezien ik stof te weinig had om deze uit één stuk te maken.Het t-shirt dat ik erbij draag is een simpel wit t-shirtje uit Decathlon, dat werd gepimpt met de aanhef van de beroemde song van TC Matic ! De kettingsteek en de rijgsteek werden afgestoft met deze uitleg. 

De foto's werden genomen op het provinciaal domein Bulskampveld te Beernem (West-Vlaanderen), waar we getuige waren van de recordpoging 'Hoeve-ijs eten', als afsluiter van 'Week van de Korte Keten'. De organisatoren waren wat overrompeld door het grote succes, want in een mum van tijd waren alle nodige 3.500 deelnemers (nodig om het record van Antwerpen scherper te zetten) verzameld. 

De lokale KVLV en allerlei hoeves stelden er hun werking en producten voor, om ervoor te zorgen dat onze volgende generatie weet dat melk van een koe komt en zo in de winkel terecht komt, maar dat je ook je producten meestal rechtstreeks bij de lokale boeren zelf kan kopen aan een faire prijs. 

Zelf hebben we nu al een tweetal jaar een veertiendaags groenten- en fruitabonnement bij De Wassende Maan, koop ik enkel aardbeien in het seizoen bij de lokale aardbeienteler en is er in de buurt ook een goede hoeveslager.

Ik heb me dit weekend ook gewaagd aan het maken van vlierbloesemsiroop, volgens dit recept. Ik ben dus goed op weg om mijn geitenwollen sokken te verdienen *schaterlach* 

Alle gekheid op een stokje: alle beetjes helpen om deze plek nog leefbaar te houden voor de volgende generatie !

Oh la la la - TC Matic (1981)

Reacties

  1. Ja, ja, heel goed gedaan!
    En ook een dikke duim voor jullie inspanningen om jullie voetafdruk te verminderen!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …

De Zji

De kop van het school- en gerechtelijk jaar is eraf, de triathlon van Keulen staat afgevinkt op Dieters Bucket List en dat in een tijd onder de 12 uur (om exact te zijn 11 uur, 43 minuten en 42 seconden, hetgeen een 51ste plaats in het algemeen klassement en een 8ste plaats in zijn leeftijdscategorie opleverde) en ook mijn eerste tourtocht met de koersfiets (het Grootste Vrouwenpeleton) is achter de kiezen.  Wat uitwaaien en familietijd was dan ook aan de orde ! Alhoewel we dichter bij Knokke-Heist wonen, kiezen we meestal voor Nieuwpoort als bestemming aan zee. Die 'meestal' moet je wel met een stevige korrel zout nemen, want meer dan één keer per zomer geraken we er meestal niet, aan onze Noordzee.  Op het programma stond een brunch in een charmant eethuisje 'Jeanne' in het centrum van Nieuwpoort. We werden er niet alleen erg hartelijk ontvangen, maar ook super verwend met allerlei lekkers !  Na de brunch trokken we met z'n allen langs de Vismijn en de talrijke …