Doorgaan naar hoofdcontent

Oh La La La'Oh La la la ... C'est Magnifique !'

Dat was het dat door mijn hoofd flitste toen ik met een couponnetje van 40cm van deze stof in mijn handen stond bij een blitzbezoek aan de Soldeur in Kortrijk, op zoek naar paspel voor dit project. Mijn man en kinderen zaten in de wagen te wachten, dus tijd om op zoek te gaan naar de bijhorende rol stof was er niet ... Enkele dagen later vertrok er een Messenger bericht naar Wild van Stof en enkele uren later was de stof besteld. Er was nog maar 1m30 voorradig, maar dit moest genoeg zijn voor rok of bloesje voor mezelf in deze prachtige stof. 

Het werd de Suzy rok uit de La Maison Victor van september-oktober 2017 (waar ook de Imani jurk in staat). 

De patroondelen van de rok werden netjes aan elkaar getekend, maar ik behield de rits in het achterpand. Ook de lengte van het oorspronkelijke patroon kon worden behouden. Enkel voor de tailleband diende ik wat knip- en plakwerk uit te voeren, aangezien ik stof te weinig had om deze uit één stuk te maken.Het t-shirt dat ik erbij draag is een simpel wit t-shirtje uit Decathlon, dat werd gepimpt met de aanhef van de beroemde song van TC Matic ! De kettingsteek en de rijgsteek werden afgestoft met deze uitleg. 

De foto's werden genomen op het provinciaal domein Bulskampveld te Beernem (West-Vlaanderen), waar we getuige waren van de recordpoging 'Hoeve-ijs eten', als afsluiter van 'Week van de Korte Keten'. De organisatoren waren wat overrompeld door het grote succes, want in een mum van tijd waren alle nodige 3.500 deelnemers (nodig om het record van Antwerpen scherper te zetten) verzameld. 

De lokale KVLV en allerlei hoeves stelden er hun werking en producten voor, om ervoor te zorgen dat onze volgende generatie weet dat melk van een koe komt en zo in de winkel terecht komt, maar dat je ook je producten meestal rechtstreeks bij de lokale boeren zelf kan kopen aan een faire prijs. 

Zelf hebben we nu al een tweetal jaar een veertiendaags groenten- en fruitabonnement bij De Wassende Maan, koop ik enkel aardbeien in het seizoen bij de lokale aardbeienteler en is er in de buurt ook een goede hoeveslager.

Ik heb me dit weekend ook gewaagd aan het maken van vlierbloesemsiroop, volgens dit recept. Ik ben dus goed op weg om mijn geitenwollen sokken te verdienen *schaterlach* 

Alle gekheid op een stokje: alle beetjes helpen om deze plek nog leefbaar te houden voor de volgende generatie !

Oh la la la - TC Matic (1981)

Reacties

  1. Ja, ja, heel goed gedaan!
    En ook een dikke duim voor jullie inspanningen om jullie voetafdruk te verminderen!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…