Doorgaan naar hoofdcontent

Oh La La La'Oh La la la ... C'est Magnifique !'

Dat was het dat door mijn hoofd flitste toen ik met een couponnetje van 40cm van deze stof in mijn handen stond bij een blitzbezoek aan de Soldeur in Kortrijk, op zoek naar paspel voor dit project. Mijn man en kinderen zaten in de wagen te wachten, dus tijd om op zoek te gaan naar de bijhorende rol stof was er niet ... Enkele dagen later vertrok er een Messenger bericht naar Wild van Stof en enkele uren later was de stof besteld. Er was nog maar 1m30 voorradig, maar dit moest genoeg zijn voor rok of bloesje voor mezelf in deze prachtige stof. 

Het werd de Suzy rok uit de La Maison Victor van september-oktober 2017 (waar ook de Imani jurk in staat). 

De patroondelen van de rok werden netjes aan elkaar getekend, maar ik behield de rits in het achterpand. Ook de lengte van het oorspronkelijke patroon kon worden behouden. Enkel voor de tailleband diende ik wat knip- en plakwerk uit te voeren, aangezien ik stof te weinig had om deze uit één stuk te maken.Het t-shirt dat ik erbij draag is een simpel wit t-shirtje uit Decathlon, dat werd gepimpt met de aanhef van de beroemde song van TC Matic ! De kettingsteek en de rijgsteek werden afgestoft met deze uitleg. 

De foto's werden genomen op het provinciaal domein Bulskampveld te Beernem (West-Vlaanderen), waar we getuige waren van de recordpoging 'Hoeve-ijs eten', als afsluiter van 'Week van de Korte Keten'. De organisatoren waren wat overrompeld door het grote succes, want in een mum van tijd waren alle nodige 3.500 deelnemers (nodig om het record van Antwerpen scherper te zetten) verzameld. 

De lokale KVLV en allerlei hoeves stelden er hun werking en producten voor, om ervoor te zorgen dat onze volgende generatie weet dat melk van een koe komt en zo in de winkel terecht komt, maar dat je ook je producten meestal rechtstreeks bij de lokale boeren zelf kan kopen aan een faire prijs. 

Zelf hebben we nu al een tweetal jaar een veertiendaags groenten- en fruitabonnement bij De Wassende Maan, koop ik enkel aardbeien in het seizoen bij de lokale aardbeienteler en is er in de buurt ook een goede hoeveslager.

Ik heb me dit weekend ook gewaagd aan het maken van vlierbloesemsiroop, volgens dit recept. Ik ben dus goed op weg om mijn geitenwollen sokken te verdienen *schaterlach* 

Alle gekheid op een stokje: alle beetjes helpen om deze plek nog leefbaar te houden voor de volgende generatie !

Oh la la la - TC Matic (1981)

Reacties

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…