Doorgaan naar hoofdcontent

Real Wild Child


Er is er ééntje bijna jarig en ze wordt TIEN!

Ik wil niet bij elke mijlpaal mijmeren, 'time flies when having fun' quoten en de tijd doen stilstaan al helemaal niet ... maar als de benjamin van het gezin tien wordt, denk ik, ga je vanzelf mijmeren over hoe de tijd gevlogen is en hoe dankbaar je bent voor het grote geluk. 

Ze is evenwel degene die ik het vaakst achter het behang wil plakken en me van de ene emotie in de andere doet verglijden: het ene moment de grenzen aftasten, pubermanieren avant-la-lettre en het andere moment het grootste knuffelbeest zijn, oprecht bezorgd om haar vriendinnetjes   ... 

Ze heeft ook de grootste mond van de drie, maar dat is wellicht eigen aan de derde in de rij ...

Wild zou ik haar niet noemen, wel druk. Als ze ergens is, dan zal je het wel geweten hebben. Maar er is nu eenmaal geen song met als titel 'busy child' ...

De jurk die jullie zien is de Oona jurk uit La Maison Victor en maakte ik vorige winter uit een coupon van 1 meter roestkleurige punta di roma (Perfecta Deinze). Het is al dermate lang geleden dat ik niet meer weet welke maat ik maakte, ik vermoed 134 ... Wel weet ik nog dat ik de rits wegliet en het voorste stukje van de salopette verstevigde om 'lubberen' tegen te gaan.

Jozefien deed de 'styling' helemaal zelf: het is misschien niet zoals ik het zou gedaan hebben, maar ik vond het wel iets hebben, zo met dat half-blote rugje (het shirtje is er eentje van Zara van twee zomers geleden). 
Die kleur staat haar erg goed, net als hier
De volgende foto's zijn op en top Jozefien.


Deze wilde ik ook graag met jullie delen ... Picture Perfect, wat mij betreft !

Real Wild Child -Iggy Pop (1987 - Dit blijkt een cover te zijn van 'The Wild One' van de Australische zanger Johnny O'Keefe uit 1958)

Reacties

 1. Ik beaam... picture perfect.
  Nog een dikke - late- proficiat aan het feestvarken, en ook aan jou, uiteraard. Ik snap het mijmeren érg goed. Ook het behang plakken en zo ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze wordt eind deze maand tien, ik ben te vroeg 😂

   Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…

Vinde Gij Mijn Gat (niet te dik in deze rok) ?

Don't worry, ik verwacht geen eerlijk antwoord op deze vraag van CPX *proest* Het is natuurlijk DE levensvraag van elke vrouw aan haar partner ... Telkens ik een rok voor mezelf heb gemaakt, wordt de vraag aan Dieter gesteld, waarna je de paniek in zijn ogen al ziet opborrelen ... De midirok Dolores uit de nieuwe LMV sprong er onmiddellijk uit en na een bezoek aan De Stoffenkamer had ik de ideale stof gevonden, maar de knipstress sloeg genadeloos toe en na nog een bezoek aan Gent vond ik in De Strek (Au Plus Bas) een katoenen stofje aan 6 EUR/meter om het model eens uit te testen. De teststof bleek te matchen met de knopen die ik uit De Stoffenkamer meehad. De rok was vorige vrijdagavond af, zaterdagochtend deed ik hem aan met een donkerblauw t-shirt.
De vraag hierboven werd gesteld en door de dochters met een dikke 'NEE' beantwoord en ook Dieter zei zonder angst in de ogen 'no way'. De truc is -denk ik- de rok hoog genoeg (en strak genoeg) in de taille te dragen …