Doorgaan naar hoofdcontent

Real Wild Child


Er is er ééntje bijna jarig en ze wordt TIEN!

Ik wil niet bij elke mijlpaal mijmeren, 'time flies when having fun' quoten en de tijd doen stilstaan al helemaal niet ... maar als de benjamin van het gezin tien wordt, denk ik, ga je vanzelf mijmeren over hoe de tijd gevlogen is en hoe dankbaar je bent voor het grote geluk. 

Ze is evenwel degene die ik het vaakst achter het behang wil plakken en me van de ene emotie in de andere doet verglijden: het ene moment de grenzen aftasten, pubermanieren avant-la-lettre en het andere moment het grootste knuffelbeest zijn, oprecht bezorgd om haar vriendinnetjes   ... 

Ze heeft ook de grootste mond van de drie, maar dat is wellicht eigen aan de derde in de rij ...

Wild zou ik haar niet noemen, wel druk. Als ze ergens is, dan zal je het wel geweten hebben. Maar er is nu eenmaal geen song met als titel 'busy child' ...

De jurk die jullie zien is de Oona jurk uit La Maison Victor en maakte ik vorige winter uit een coupon van 1 meter roestkleurige punta di roma (Perfecta Deinze). Het is al dermate lang geleden dat ik niet meer weet welke maat ik maakte, ik vermoed 134 ... Wel weet ik nog dat ik de rits wegliet en het voorste stukje van de salopette verstevigde om 'lubberen' tegen te gaan.

Jozefien deed de 'styling' helemaal zelf: het is misschien niet zoals ik het zou gedaan hebben, maar ik vond het wel iets hebben, zo met dat half-blote rugje (het shirtje is er eentje van Zara van twee zomers geleden). 
Die kleur staat haar erg goed, net als hier
De volgende foto's zijn op en top Jozefien.


Deze wilde ik ook graag met jullie delen ... Picture Perfect, wat mij betreft !

Real Wild Child -Iggy Pop (1987 - Dit blijkt een cover te zijn van 'The Wild One' van de Australische zanger Johnny O'Keefe uit 1958)

Reacties

 1. Ik beaam... picture perfect.
  Nog een dikke - late- proficiat aan het feestvarken, en ook aan jou, uiteraard. Ik snap het mijmeren érg goed. Ook het behang plakken en zo ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze wordt eind deze maand tien, ik ben te vroeg 😂

   Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …

De Zji

De kop van het school- en gerechtelijk jaar is eraf, de triathlon van Keulen staat afgevinkt op Dieters Bucket List en dat in een tijd onder de 12 uur (om exact te zijn 11 uur, 43 minuten en 42 seconden, hetgeen een 51ste plaats in het algemeen klassement en een 8ste plaats in zijn leeftijdscategorie opleverde) en ook mijn eerste tourtocht met de koersfiets (het Grootste Vrouwenpeleton) is achter de kiezen.  Wat uitwaaien en familietijd was dan ook aan de orde ! Alhoewel we dichter bij Knokke-Heist wonen, kiezen we meestal voor Nieuwpoort als bestemming aan zee. Die 'meestal' moet je wel met een stevige korrel zout nemen, want meer dan één keer per zomer geraken we er meestal niet, aan onze Noordzee.  Op het programma stond een brunch in een charmant eethuisje 'Jeanne' in het centrum van Nieuwpoort. We werden er niet alleen erg hartelijk ontvangen, maar ook super verwend met allerlei lekkers !  Na de brunch trokken we met z'n allen langs de Vismijn en de talrijke …