Doorgaan naar hoofdcontent

Real Wild Child


Er is er ééntje bijna jarig en ze wordt TIEN!

Ik wil niet bij elke mijlpaal mijmeren, 'time flies when having fun' quoten en de tijd doen stilstaan al helemaal niet ... maar als de benjamin van het gezin tien wordt, denk ik, ga je vanzelf mijmeren over hoe de tijd gevlogen is en hoe dankbaar je bent voor het grote geluk. 

Ze is evenwel degene die ik het vaakst achter het behang wil plakken en me van de ene emotie in de andere doet verglijden: het ene moment de grenzen aftasten, pubermanieren avant-la-lettre en het andere moment het grootste knuffelbeest zijn, oprecht bezorgd om haar vriendinnetjes   ... 

Ze heeft ook de grootste mond van de drie, maar dat is wellicht eigen aan de derde in de rij ...

Wild zou ik haar niet noemen, wel druk. Als ze ergens is, dan zal je het wel geweten hebben. Maar er is nu eenmaal geen song met als titel 'busy child' ...

De jurk die jullie zien is de Oona jurk uit La Maison Victor en maakte ik vorige winter uit een coupon van 1 meter roestkleurige punta di roma (Perfecta Deinze). Het is al dermate lang geleden dat ik niet meer weet welke maat ik maakte, ik vermoed 134 ... Wel weet ik nog dat ik de rits wegliet en het voorste stukje van de salopette verstevigde om 'lubberen' tegen te gaan.

Jozefien deed de 'styling' helemaal zelf: het is misschien niet zoals ik het zou gedaan hebben, maar ik vond het wel iets hebben, zo met dat half-blote rugje (het shirtje is er eentje van Zara van twee zomers geleden). 
Die kleur staat haar erg goed, net als hier
De volgende foto's zijn op en top Jozefien.


Deze wilde ik ook graag met jullie delen ... Picture Perfect, wat mij betreft !

Real Wild Child -Iggy Pop (1987 - Dit blijkt een cover te zijn van 'The Wild One' van de Australische zanger Johnny O'Keefe uit 1958)

Reacties

  1. Ik beaam... picture perfect.
    Nog een dikke - late- proficiat aan het feestvarken, en ook aan jou, uiteraard. Ik snap het mijmeren érg goed. Ook het behang plakken en zo ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…