Doorgaan naar hoofdcontent

Babe

Kerstdag, voor ons een rustige dag, want traditioneel komt de familie bij ons samen op Kerstavond en kan iedereen de volgende dag bekomen van een overload aan hapjes, zalmtartaar, kalkoen en als klap op de vuurpijl de soezenboom van oma Tien. 
Het voordeel van een kleine familie is dat iedereen in onze living past, mits wat herschikking van de meubels ...
Wat nu volgt zijn enkele dagen onversneden familietijd: lang ontbijten, boekje lezen, cinema, tieners die en in en uit huis vliegen, familiefilms op televisie (wat hier meer en meer gelijkstaat aan Netflix) ...
Eén van die klassiekers is 'Babe'; het verhaal van een varkentje dat denkt dat het een herdershond is. Waarom moet ik bij de Carpino sweater nu toch aan 'Babe' denken ? 
Wel, mijn Carpino sweater is gemaakt in Titus van Baa Ram Ewe, één van de ongelooflijk mooie merken van Wolder
Ennn 'Baa Ram Ewe' is het paswoord dat Babe nodig heeft om de schapen op de schapenhoederswedstrijd in beweging te krijgen ...
Ik kocht de wol en het patroon in pakket bij Wolder. 
Ik koos de Brass Band 021 als kleur ... Met een streepje winterzon er bovenop het mooiste oker dat ik ooit zag ...
 
De trui is volledig op rondbreinaalden gebreid en nam anderhalve maand in beslag om te breien. 
Om de halslijn juist te krijgen, moest ik vier pogingen ondernemen, maar eens je deze horde hebt overwonnen en je de steekmarkeerders volgt gaat het vlot. De beschrijving is duidelijk, maar het loont de moeite om ze een paar keer door te nemen voor je effectief steken op de naalden zet ... (hetgeen ik dus niet deed, obviously) 
De mouwen in het patroon zijn driekwart, maar ik breide ze wat langer. 
Voor de afwerking van de hals, kan je kiezen tussen een aantal naalden 1/1 gedraaide boordsteek of een i-cord. 
Linda, lid van de naaidames, volgt ook breiles en toonde mij hoe je een i-cord breide als afwerking: ook hier had ik vier pogingen nodig vooraleer ik een bevredigend resultaat had, maar tevreden ben ik !
De sweater werd hier al veel gedragen, zowel met een topje eronder als met een bloesje of een hemdjurk ! 
Ik heb wel nog bijna een volledige bol Titus over, maar heb nog niet onmiddelijk een projectje hiervoor gevonden ... suggesties voor 300 meter fingering yarn zijn steeds welkom !

Prettige feestdagen !

Babe - Take That (1993)

Reacties

 1. Wat een leuk weetje over 'baa ram ewe'! We zijn bezig met het uitwerken van een patroontje voor een colsjaal in titus, ik zal het je sturen als het af is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze trui is zo een pareltje! De fijne steek van het voorpand is prachtig. Ik heb zoveel respect voor deze talenten, 4 keer herbeginnen ... van doorzetting gesproken.
  De jongste is hier plots gebeten door het weven van wandtapijtjes, misschien moet je jouw meisjes eens warm maken om zo je wolrestjes te gebruiken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh God neen, die dingen vangen gigantisch veel stof *proest* ...
   Ik zette net een hele zak restjes bij de vuilniszakken (echt resten, geen hele of halve bollen), maar ik hou je in gedachten bij de volgende opruimronde !
   Meestal geef ik deze restjes aan de lokale naschoolse opvang ... een van de begeleidster leerde de oudsten breien, maar volgens mij zouden die wandtapijtjes ook een succes zijn !

   Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…