Doorgaan naar hoofdcontent

Fifteen Feet of Pure White Snow

Mjah, de temperaturen buiten doen naar  luchtige jurken, blote benen en sandalen verlangen, maar de realiteit is dat deze tijd van het jaar nogal eens verradelijk kan zijn, het weer plots kan omslaan en voor we het goed en wel beseffen er een polar vortex ons om de oren slaat ... 

Wellicht zittten jullie dus niet te wachten op een post met een colsjaal, maar toch ... een gewaarschuwd man/vrouw enzovoort *proest*.

Zelf ruilde ik de nylonkousen al in voor de trendy korte doorzichtige sokjes (tot grote ontzetting van mijn poetsvrouw, die deze trend dus duidelijk niets vindt) en ben ik dus even ongeduldig als heel instagram, waar je het hele weekend om de oren geslagen werd met #springiscoming #springvibes en het obligate #springisintheair. 

Ik deed uiteraard mee, zette vorige vrijdagnamiddag mijn telefoon af, haalde mijn koersfiets (en bijhorende outfit) van stal en begaf mij koersgewijs naar Gent. Deze keer was niet Bar Bidon de stopplaats, maar wel Wolhuis Wolder. De voorzienigheid had een opplooibaar rugzakje in mijn koerstruitje gestopt, groot genoeg om twee nieuwe breimagazines en een paar bolletjes wol te dragen. Het leven kan schoon zijn !

Lien van Wolhuis Wolder vroeg me hoe het stond met de Pippa Colsjaal ... Wel, die is intussen geblocked en klaar om gedragen te worden. 

Ik maakte de colsjaal met een resterende streng Titus (Baaramewe) van mijn Carpino Sweater en twee bolletjes Pip Colourwork (lichtblauw en lichtgrijs-Baaramewe) en een restje ecru Mondim (Rosa Pomar) van deze sokken, die de blog niet haalden. De beschrijving van de Pippa Colsjaal kan je - net zoals de fluffy sjaal en fluffy muts- krijgen bij aankoop van de wol bij Wolhuis Wolder of in pakket bestellen via de webshop ! 

Het was voor mij een eerste kennismaking met 'colourwork' of 'fair isle' breien. Ik volgde trouwens de beschrijving niet helemaal, want omdat ik het verschil tussen het lichtgrijs en lichtblauw wat te onopvallend vond, gooide ik er nog een derde kleur bij. Ook breide ik alle lijntjes gelijk over zes rijen ...

De col wordt in het rondgebreid, hetgeen een lekker warm resultaat geeft. 

Linda (de Oppernaaidame en breiwizzard van onze Naaidames) toonde mij eens deftig hoe je een tijdelijke opzet maakt in gehaakte lussen en de col sluiten deed ik met de kitchenersstitch, waar je eigenlijk de twee rijen steken aan elkaar breit (vraag me niet meer hoe, ik ga zelf het filmpje terug erbij moeten nemen bij een volgend project). Het kan dus nog wel degelijk, die 'Fifteen Feet of Pure White Snow' ... Ik ben er alvast klaar voor ! 

Fifteen Feet of Pure White Snow - Nick Cave (2001)

Reacties

  1. Die subtiele streepjes zijn helemaal mijn ding! 💙 Zelf hou ik wel eerder van een klassieke sjaal 🧣 maar misschien omdat ik de voordelen van zo'n collsjaal nog niet ervaren heb

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt heel mooi en qua kleuren sluit het perfect aan bij het lente gevoel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk! Mooie kleurencombinatie. Je hebt gelijk, vorig jaar sneeuwde het nog in maart. Je kan beter voorbereid zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan Ă©Ă©n jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…