Doorgaan naar hoofdcontent

Mr Blue Sky

Een goede basis doet groeien ... dat hopen we allemaal en allemaal hopen we onze kinderen te zien uitgroeien tot volwassenen, met het hart op de juiste plaats. 

De gebeurtenissen van vorige week doen het gevoel om die pauzeknop keihard ingedrukt te houden alleen maar groeien ... Maar het leven is op die manier onverbiddelijk: het gaat verder, zonder de fysieke aanwezigheid van diegene die we achterlieten, maar met herinneringen. 

Ik kan alleen maar wensen dat de familie en vrienden van Christophe Lambrecht (stubru-presentator) en Julie Vanespen veel van deze herinneringen zullen kunnen koesteren. 
Mijn meisjes verwennen met handgemaakt moois, is dan weer mijn manier om de harde realiteit een beetje te ontvluchten ... 
De twee oudste veranderen elke dag wat meer in echte dames, zodat de kasten regelmatig eens grondig dienen te worden uitgemest met te kleine spullen ... Omdat ik de slechte kwaliteit van de 'fastfashion' echt grondig beu ben, stelde ik hen voor om basis t-shirts te maken en deze dan te pimpen met allerlei ongein.
Om de oorsprong van de tekening uit te leggen, zou ik u een tour moeten geven in het Marvel-universum van nu intussen een 20-tal films: Iron Man, Ant Man, Thor, Captain America, Captain Marvel, Spider Man, Dr Strange, Star-Lord ... al deze personage zegden mij een tweetal jaar geleden weinig of niets maar enige achtergrondkennis wordt stilaan noodzakelijk om de conversaties tussen de meisjes te kunnen volgen. Gelukkig zijn de films voldoende doorspekt met humor en special effects (en knappe mannen) en ik kan bevestigen, eens je begint te kijken, hang je vast !
Persoonlijk vind ik de Guardians of the Galaxy erg leuke films en doken de personages ook in Avengers op ... 
Ook Groot dus: Groot (spreek uit Groet) is een grappig plantachtig wezen, waarvan de woordenschat zich beperkt tot 'I am Groot'.  
Het patroon voor de t-shirt vond ik hier: de 'boyfriend' snit sprak me wel aan en ook het zakje is een leuk detail. 
Het is een Frans patroon en in mijn ervaring betekent dit dat de maatvoering kleiner uitvalt dan de Belgische patronen. Ik maakte maat 36 en dat zit goed, maar volgens Ella zou het gerust nog wat wijder mogen zijn.
Om de tekening op het zakje en de achterkant te krijgen gebruikte ik transferpapier. 
Ik downloadde een tekening van het wereldwijde web en knipte en plakte wat op de computer tot ik een leuk resultaat had. Vergeet het hele boeltje niet te spiegelen voor je het op transferpapier print !


Hier zie je baby Groot aan het werk en heb je ineens de link naar het gekozen nummer. De beide films hebben trouwens een schitterende soundtrack.
Die 'blue sky' zouden we allemaal wel weer kunnen gebruiken ! Duimen jullie mee voor beter weer ? 
Patroon: Jeanne le T-shirt van Ready to Sew - maat 36
Stof: witte jersey gekocht bij de stoffenverkoop van het damesmerk Marie Mero

Mr Blue Sky - Electric Light Orchestra (1977)

Reacties

 1. leuk gevonden zo. inderdaad fast fashion is niet alles maar met snel groeiende meiden moet het natuurlijk wel 'fast' te maken zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor het kaderen van Groot! En topmoeder! Boe aan de fastfashion, laat die slowfashion maar in overdrive gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maakte onlangs ook een simpel wit T-shirt voor Leonie om dezelfde redenen! Die fast-fashion, zoals jij het omschrijft, dat is inderdaad wel heel erg fast aan het worden, één keer wassen en je hebt een vod :-(
  Hier geen filmfans, dus ik leerde bij ...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…