Doorgaan naar hoofdcontent

Mr Blue Sky

Een goede basis doet groeien ... dat hopen we allemaal en allemaal hopen we onze kinderen te zien uitgroeien tot volwassenen, met het hart op de juiste plaats. 

De gebeurtenissen van vorige week doen het gevoel om die pauzeknop keihard ingedrukt te houden alleen maar groeien ... Maar het leven is op die manier onverbiddelijk: het gaat verder, zonder de fysieke aanwezigheid van diegene die we achterlieten, maar met herinneringen. 

Ik kan alleen maar wensen dat de familie en vrienden van Christophe Lambrecht (stubru-presentator) en Julie Vanespen veel van deze herinneringen zullen kunnen koesteren. 
Mijn meisjes verwennen met handgemaakt moois, is dan weer mijn manier om de harde realiteit een beetje te ontvluchten ... 
De twee oudste veranderen elke dag wat meer in echte dames, zodat de kasten regelmatig eens grondig dienen te worden uitgemest met te kleine spullen ... Omdat ik de slechte kwaliteit van de 'fastfashion' echt grondig beu ben, stelde ik hen voor om basis t-shirts te maken en deze dan te pimpen met allerlei ongein.
Om de oorsprong van de tekening uit te leggen, zou ik u een tour moeten geven in het Marvel-universum van nu intussen een 20-tal films: Iron Man, Ant Man, Thor, Captain America, Captain Marvel, Spider Man, Dr Strange, Star-Lord ... al deze personage zegden mij een tweetal jaar geleden weinig of niets maar enige achtergrondkennis wordt stilaan noodzakelijk om de conversaties tussen de meisjes te kunnen volgen. Gelukkig zijn de films voldoende doorspekt met humor en special effects (en knappe mannen) en ik kan bevestigen, eens je begint te kijken, hang je vast !
Persoonlijk vind ik de Guardians of the Galaxy erg leuke films en doken de personages ook in Avengers op ... 
Ook Groot dus: Groot (spreek uit Groet) is een grappig plantachtig wezen, waarvan de woordenschat zich beperkt tot 'I am Groot'.  
Het patroon voor de t-shirt vond ik hier: de 'boyfriend' snit sprak me wel aan en ook het zakje is een leuk detail. 
Het is een Frans patroon en in mijn ervaring betekent dit dat de maatvoering kleiner uitvalt dan de Belgische patronen. Ik maakte maat 36 en dat zit goed, maar volgens Ella zou het gerust nog wat wijder mogen zijn.
Om de tekening op het zakje en de achterkant te krijgen gebruikte ik transferpapier. 
Ik downloadde een tekening van het wereldwijde web en knipte en plakte wat op de computer tot ik een leuk resultaat had. Vergeet het hele boeltje niet te spiegelen voor je het op transferpapier print !


Hier zie je baby Groot aan het werk en heb je ineens de link naar het gekozen nummer. De beide films hebben trouwens een schitterende soundtrack.
Die 'blue sky' zouden we allemaal wel weer kunnen gebruiken ! Duimen jullie mee voor beter weer ? 
Patroon: Jeanne le T-shirt van Ready to Sew - maat 36
Stof: witte jersey gekocht bij de stoffenverkoop van het damesmerk Marie Mero

Mr Blue Sky - Electric Light Orchestra (1977)

Reacties

 1. leuk gevonden zo. inderdaad fast fashion is niet alles maar met snel groeiende meiden moet het natuurlijk wel 'fast' te maken zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor het kaderen van Groot! En topmoeder! Boe aan de fastfashion, laat die slowfashion maar in overdrive gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maakte onlangs ook een simpel wit T-shirt voor Leonie om dezelfde redenen! Die fast-fashion, zoals jij het omschrijft, dat is inderdaad wel heel erg fast aan het worden, één keer wassen en je hebt een vod :-(
  Hier geen filmfans, dus ik leerde bij ...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Summer in the City

It's getting hot in here ...  Neen, das ander nummer, maar je voelt het in de lucht: de zomer hangt er in !  De rokjes en jurkjes worden korter, de panty's kunnen eindelijk in de kast blijven liggen, sandalen worden opgeblonken, de barbecue uitgerold ...  Een heerlijke tijd om wasgoed te drogen, een ramptijd voor hooikoortspatiënten (waarvan ik er helaas eentje ben), een zalige tijd om te genieten op een terras tot in de kleine uurtjes ... Catch my drift ?

In de nieuwste editie van Fibre Mood #5 staan er opnieuw enkele leuke designs om jouw zomergarderobe aan te vullen.  Ik kreeg de kans om het patroon Rosalie te maken.  Alhoewel dit de ideale tienerjurk is, besloot ik om deze voor mezelf te maken. De eerste foto's toonden deze jurk namelijk ook op een 'voller' model en ik was verkocht !
De tencel jeans die ik bij Pieke Wieke kocht om een Taylor jurk (uit Fibre Mood #4) te maken, kreeg een andere bestemming en ik een nieuwe lievelings zomerjurk.De jurk zit op één…

(It's Not Easy ) Bein' Green

Een groene maxijurk, een groen Pola, dat had ik mijn hoofd na het verschijnen van Fibremood #3.  Ik maakte eerst een testversie van de jurk, omdat er nogal veel stof in kruipt en je voor een leuke viscose toch al snel meer dan 15,00 EUR per meter betaalt ... Met net 3 meter teststof kon ik er een midiversie uitkrijgen, die je hier kan terugvinden. Ik volgde haar aanwijzingen om de jurk wat korter te maken en liet ook de manchetten en zakken vallen. Maar de definitieve jurk zou dus groen zijn en lang ! Toen we half april in Milaan waren, werd er geen stof geshopt en ook in de webwinkels vond ik geen groene viscose die beantwoordde aan mijn wensen ... het moest echt fel groen zijn en boho-stijl uitstralen.  Half mei was ik op een maandag voor het werk in Kortrijk en wie Kortrijk zegt, zegt Harelbeke en wie Harelbeke zegt, zegt In Den Beer !  De dames van In Den Beer zitten sinds het begin van dit jaar in een nagelnieuwe winkel, maar leveren nog steeds dezelfde geweldige service: een ru…

Gigi (l'Amoroso)

Eentje uit mijn geboortejaar van de zangeres met de zwoelste stem ooit ...

Dat liedje catapulteert je onmiddellijk naar de zwoele straatjes van Napels, met een Napolitaanse Tarantella op de achtergrond. 
Of naar die zomer toen Dieter en ik in onze Opel Corsa helemaal tot in Bordeaux reden, ruzie maakten op een golfcourt en op de terugweg bleven hangen op een radiozender die de hele tijd Dalida, Nicoletta ('Il est Mort Le Soleil -1970, met de wondere tekst 'Il est mort le soleil, il est mort ... mais je suis la seule à porter le dieul) en andere Franse klassiekers speelde ... Heerlijk. 
Jammergenoeg is in deze periode van het jaar de zon ver te zoeken ... 
We moeten ons dan maar hullen in zachte stofjes. Gelukkig is velours hipper dan hip vandaag ! 
De Gigi van Fibre Mood #2 zal wellicht eerder genoemd zijn naar die andere Gigi, hedendaags topmodel en socialite Gigi Hadid :-)
Ik maakte de broek voor Jozefien. 
Mijn tienjarige heeft nog geen vrouwelijke vormen en dus dacht ik da…