Doorgaan naar hoofdcontent

Baby, it's cold outside ...

Neen, niet de versie van Astrid en den John ....

Maar met het terreurniveau op 3 of 4 en de thermometer dicht bij het vriespunt, is er wat nood aan zachtheid en warmte in deze wereld.

En die vond ik in mijn laatste breiwerkjes : 

1. Het Skopje kruippakje uit 'Jules en Julie voor groot en klein'


Een muisgrijs pakje voor het jongste muisje van de familie !

Ik breide 3 maand met 'Suavel' van Schachenmayr, een superlichte en superzachte kunstmatige vezel, met 'Ultra Fresh'-finish (iets met anti-bacterieel en gemakkelijk te onderhouden), die je ook kan gebruiken voor kantbreiwerken (zo van die sjaals met gaten, red). Wasbaar op 40°C lijkt mij een troef te zijn voor babygerief ! Alles gebreid met naalden 3 en de knoopjes vond ik aan een oud hemd van Dieter.
Aanvulling: op mijn instagram-account kan je het muisje bewonderen (help, ik slaag er nog altijd niet in om de widget van Instagram te installeren ...)


2. De Venetië -cardigan uit 'Jules en Julie voor groot en klein'
Mijn mopje is ziek, dus geen foto's buiten.

De nopjes op de cardigan maken dat het minder vlot vooruit gaat en dat je er wat meer je hoofd bij moet houden (de rijen tussen de nopjes, de meerderingen, ...), maar het geeft echt een mooi effect.

Gebreid in Merino Superwash 120 van Langyarns in kleur 34.0002. Ik gebruikte wol uit twee verschillende kleurbaden ( ik had nog 3 bollen liggen en kocht er nog 4 bij, waarvan ik er uiteindelijk maar 3 nodig had), maar er is gelukkig geen kleurverschil te zien. Of de wol uit éénzelfde kleurbad komt, zie je op het label, waarop aan de ene kant de kleurcode staat en aan de andere kant de nummer van het kleurbad. Wol is een natuurlijk product en kan een kleurverschil tonen als die uit een ander kleurbad komt.   

Het eerste stuk van de trui breide ik trouwens met wol, die ik recupereerde van een ander, niet-afgewerkt haakprojectje. Ik merkte toch wel dat de vezel al wat 'gekreukt' was en niet zo mooi breide, maar met het blocken van de cardigan kwam dat helemaal in orde ... Oef !

Voor een volgend breiprojectje wil ik eens iets anders proberen, maar heb ik ook wat hulp nodig, want ik heb geen patroon. Ik zou graag een pilotenmutsje breien voor een jongen (maat 7/8 jaar) van wie het huidige mutsje zijn beste tijd heeft gehad : Kan er iemand mij helpen ?

Reacties

  1. mooi, heel tof.
    aan patronen kan ik je niet helpen want ik geniet van breien: door te kijken naar anderen hun creaties. IK naai :) maar breien gaat net iets te traag voor mij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig, wat een breitalent!
    Ik kan je helaas ook niet helpen aan een patroon, maar heb je al eens op Ravelry gekeken?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…