Doorgaan naar hoofdcontent

Baby, it's cold outside ...

Neen, niet de versie van Astrid en den John ....

Maar met het terreurniveau op 3 of 4 en de thermometer dicht bij het vriespunt, is er wat nood aan zachtheid en warmte in deze wereld.

En die vond ik in mijn laatste breiwerkjes : 

1. Het Skopje kruippakje uit 'Jules en Julie voor groot en klein'


Een muisgrijs pakje voor het jongste muisje van de familie !

Ik breide 3 maand met 'Suavel' van Schachenmayr, een superlichte en superzachte kunstmatige vezel, met 'Ultra Fresh'-finish (iets met anti-bacterieel en gemakkelijk te onderhouden), die je ook kan gebruiken voor kantbreiwerken (zo van die sjaals met gaten, red). Wasbaar op 40°C lijkt mij een troef te zijn voor babygerief ! Alles gebreid met naalden 3 en de knoopjes vond ik aan een oud hemd van Dieter.
Aanvulling: op mijn instagram-account kan je het muisje bewonderen (help, ik slaag er nog altijd niet in om de widget van Instagram te installeren ...)


2. De Venetië -cardigan uit 'Jules en Julie voor groot en klein'
Mijn mopje is ziek, dus geen foto's buiten.

De nopjes op de cardigan maken dat het minder vlot vooruit gaat en dat je er wat meer je hoofd bij moet houden (de rijen tussen de nopjes, de meerderingen, ...), maar het geeft echt een mooi effect.

Gebreid in Merino Superwash 120 van Langyarns in kleur 34.0002. Ik gebruikte wol uit twee verschillende kleurbaden ( ik had nog 3 bollen liggen en kocht er nog 4 bij, waarvan ik er uiteindelijk maar 3 nodig had), maar er is gelukkig geen kleurverschil te zien. Of de wol uit éénzelfde kleurbad komt, zie je op het label, waarop aan de ene kant de kleurcode staat en aan de andere kant de nummer van het kleurbad. Wol is een natuurlijk product en kan een kleurverschil tonen als die uit een ander kleurbad komt.   

Het eerste stuk van de trui breide ik trouwens met wol, die ik recupereerde van een ander, niet-afgewerkt haakprojectje. Ik merkte toch wel dat de vezel al wat 'gekreukt' was en niet zo mooi breide, maar met het blocken van de cardigan kwam dat helemaal in orde ... Oef !

Voor een volgend breiprojectje wil ik eens iets anders proberen, maar heb ik ook wat hulp nodig, want ik heb geen patroon. Ik zou graag een pilotenmutsje breien voor een jongen (maat 7/8 jaar) van wie het huidige mutsje zijn beste tijd heeft gehad : Kan er iemand mij helpen ?

Reacties

  1. mooi, heel tof.
    aan patronen kan ik je niet helpen want ik geniet van breien: door te kijken naar anderen hun creaties. IK naai :) maar breien gaat net iets te traag voor mij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig, wat een breitalent!
    Ik kan je helaas ook niet helpen aan een patroon, maar heb je al eens op Ravelry gekeken?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…