Doorgaan naar hoofdcontent

Zinal, here we come ...

Na Kerst nog één nachtje slapen en dan vertrekken we terug richting Zwitserland, Zinal om de pistes onveilig te maken.

Op de piste zelf is de tijd van enkel mutsen en hoofdbanden voorbij en dragen de meeste mensen een helm om hoofd en de inhoud ervan te beschermen. Maar om gezellig in een winterzonnetje een brownie te eten en een 'vin blanc chaud' te drinken, heb je een stylish hoofddeksel nodig (uw helm ophouden is echt 'not done') om minstens uw oren warm te houden of te verdoezelen dat uw kapsel geruïneerd is door het dragen van de helm.

Nu vind je wel mutsen en hoofdbanden in allerlei kleuren, maten en stijlen ... maar een zelfgemaakt exemplaar is er toch eentje om te koesteren.

Vorig jaar breide ik deze hieronder voor mezelf en wonder, boven wonder bleef deze nergens liggen op een tafeltje, skilift, Intersochotel ...

sneeuwengels maken in de sneeuw !
Een haarband met dubbele kabel, gebreid in de zachtste baby-lama wol (Mirasol Mitsi ecru) die je je maar kan inbeelden. Het was meteen ook mijn eerste aankoop bij Lana Exclusieve te Aalter.

Het patroon komt uit het boek 'In mijn nopjes' van Ellen Kegels, in het onderdeel 'Herfst'. Ellen Kegels is allang geen onbekende meer en haar verhaal kan je hier lezen. Fair fashion en Belgisch, met een Peruviaans sausje.

Een klein lapje fleece werd aan de binnenkant met de hand vastgenaaid om warme oortjes te verzekeren.

Dit jaar zijn de meisjes aan de beurt ! Het patroon komt opnieuw uit 'In mijn nopjes'. Je vindt het in het onderdeel 'Lente' en staat uitgewerkt in katoen, maar je kan dit uiteraard ook uitvoeren met wol, geschikt voor naalden 5 of 5 1/2.


Het kabelmotief geeft maximum resultaat, met een minimumeffort, i like it ! Ik breide er drie op vier avonden. Allemaal kregen ze een lapje fleece tegen de achterkant.

Breien met een hulpnaald is eventjes wennen, maar eigenlijk vrij simpel. Het ziet er dus echt moeilijker uit dan het in werkelijkheid is.

Precies een Napoli(tana) Ijsje 
Marsala: Kid Mohair Adriafil (kleur 18) in combi met Pashmina van Lana Grossa (kleur 056)
Ecru: Kid Mohair Adriafil (kleur 11) in combi met Sierra Andina van Adriafil (kleur 30)
Babyroze: Kid Mohair van Adriafil (kleur 03) in combi met Sierra Andina van Adriafil (kleur 10)
Allemaal gekocht bij Lana Exclusieve.

De foto's met modellen werden genomen op 'Wintergloed', de jaarlijkse samenkomst van de Academie voor Muziek, Woord en Dans.

Altijd leuk om te zien wat de kinderen in de muziekschool doen en voor hen is het meestal een eerste ervaring om voor een publiek te spelen.

Ella speelt piano.
Roos speelt viool.
Jozefien speelt op Orff-instrumenten en krijgt initiatieles piano.
Geen filmpjes of foto's van het optreden zelf, wel genoten na een hectische dag (one of those day)Ik kijk uit naar de skivakantie: stramme spieren, pijnlijke scheenbenen, gesprongen lippen en koortsblaasjes, overvolle skilift, huilende kinderen in het skikot ... maar ook (en vooral) de hele dag buiten met de kinderen, vin blanc chaud, fondue à la tomate, 2 keer warm eten per dag en toch niet moeten koken, geen TV, mijn Tolino en de gezellige lounge van Hotel Les Diablons (Intersoc), here we come !

Nu nog duimen voor dikke pakken sneeuw (misschien wel wachten met sneeuwen tot we op de berg aangekomen zijn .... )

Toedels !

 

Reacties

  1. Geniet daar in Zinal! Waar is de tijd dat ik een Intersoc-medewerker was ... Super veel toffe momenten en heel veel skiplezier gehad, tot ik de liefde van mijn leven tegen kwam ... die helemaal geen ambitie tot skiën heeft ...
    Ik breide en haakte er al op los uit 'Goed gemutst', mooie spullen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniet ervan, aan Zinal heb ik ook nog jeugdherinneringen.... Hopelijk valt er nog genoeg sneeuw. De haarbanden zijn echt mooi geworden en zien er heerlijk warm en zacht uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …