Doorgaan naar hoofdcontent

Fuzzy

Fuzzy...

We schrijven 1993 en Grant Lee Buffalo bracht hun debuutalbum uit met dezelfde naam en titeltrack. Instant crush, liefde op het eerste gehoor, de CD werd grijsgedraaid en maakte elk weekend de verplaatsing tussen Kortrijk en Gent in mijn 1ste jaar aan de Universiteit te Gent.

Toen we in hetzelfde jaar een naam mochten kiezen voor onze nieuwe hond, stond 'Fuzzy' bovenaan het lijstje. Helaas hadden mijn familieleden mij verkeerd begrepen en werd de hond in kwestie aangesproken met 'Fozzy', naar mijn favoriete Muppet, ook goed.

De band bestaat intussen niet meer, Fozzy is naar de eeuwige jachtvelden stokken gaan apporteren, maar de song 'Fuzzy' wordt nog af en toe gedraaid op de radio en zou zeker en vast op de mixtape van mijn 'early twenties' voorkomen ... Come to think of it: wellicht stond het er op ! I'll explain: mijn beste vriend maakte in 1993 een mixtape voor mij, maar die heb ik nooit beluisterd omdat ik hem na ontvangst, domweg in Auditorium E van de Blandijnberg heb laten liggen... Mijn beste vriend werd uiteindelijk mijn lief, mijn man en de vader van mijn kinderen, maar wat er op die tape stond, daar heb ik tot op vandaag het raden naar...

Fuzzy (in de betekening van harig) was ook de stof waarmee ik de laatste weken aan de slag was. Met alle breiprojectjes lag het naaien hier wat op zijn (of haar) gat. Het afwerken van mijn cardigan kreeg prioriteit, gelukkig is er nog de naailes op donderdagavond. Nu is het omgekeerd: er wordt weer wat genaaid en de afwerking van de cozy cardigan laat op zich wachten...

Ik maakte de Amber-jas uit de laatste La Maison Victor en vond de stoffen ervoor in mijn eigen stoffenvoorraad. Het blauwzwarte bontje kocht ik bij Mercerie Mertens, de voering van de mouwen komt uit hét winkeltje uit Anzegem en de overige voering is een prachtig stofje van Lucy has a Secret, dat ik van deze madam overkocht, die het zelf aanschafte bij Mon Depot.
De tip om dit satijnachtig (viscose) stofje te gebruiken, kreeg ik van haar, die een keimooi deux-pièceke maakte van de Amber jas en de Rachel rok.

Naaien met nepbont is geen pretje: bij het knippen (gebruik een goede schaar en knip met de punt van de schaar om zo weinig mogelijk pluizen te hebben) lag de hele vloer vol pluizen en was ik aan het niezen gelijk een zot.
Linda, die niet hoort of ziet in de naailes (dat zegt ze zelf), gaf me de tip om alle rechte naden te overlocken vóór het naaien van de stukken (voor de naaidummies of beginners: normaal overlock je nadat je de stukken samen gestikt heb, enfin zo hebben ze het mij toch geleerd) om te vermijden dat er te veel pluizen in je naaimachine terechtkomen. Works like a charm !
Hier vind je ook nog wat tips voor het naaien met nepbont.

Het achterpand van de voering legde op op twee centimeter van de stofvouw verlengde met twee centimeter zoom voor bewegingsruimte. Ook de belegstukken werden enkele centimeters verbreed.

Het jasje zelf is enkele centimeters korter dan de originele versie en dat had alles te maken met het stukje bont dat ik ter beschikking had: er zal nog 1m30cm op de rol, gelukkig ben ik niet van de langste/grootste.

De felblauwe drukknopen vond ik bij Veritas. Je vindt ze in hun plastic buisjes en je kan ze per stuk kopen.

Het resultaat zit zalig !

Een selfie:


De voering: lucy has a secret: 


De drukkknopen (Veritas):


Onderkraag in voering :


Ook de zakken werden in Lucy has a secret uitgevoerd:


Roos nam enkele foto's in de wildernis van opa en oma:
 

Reacties

 1. Super mooi, zou ik ook wel willen ... de voering is zo mooi!
  Bedankt voor de anti-pluis tips. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooo ! Dit lijkt mij ook zo'n zalige amber !!!
  (hihihi, ik moest wel lachen ... was ik ook even content dat ik eindelijk klaar was met het verwerken van mijn fluffy amber en rachel ;-) 't Is toch zo'n "vuiligheid" hé! Gelukkig prachtig eenmaal af !)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij moesten indertijd vd naaijuf alles locken VOOR het ineenzetten. Zo doe ik het nu nog. En bij een stofje als dit zou ik het zonder twijfel ook zo doen. Ik ben ook fan van de voering, schoon schoon! Ik ga me dat jasje ook maken, peins ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh, fuzzy! en Jupiter and teardrop! ja, ochot, waar is de tijd, ook grijs gedraaid hier, mee gekeeld alles er op en er aan, ... memorabele tijden, al was ik waarschijnlijk wel een beetje jonger, 16? gewoon een gokje. Mooi gecombineerd, fuzzy met Lucy

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…