Doorgaan naar hoofdcontent

White room

In a white room, with black curtains ... (Cream -1968)

Of dit had ook de titel van de post kunnen zijn: 'A whiter shade of pale' (Procul Harum-1967)

Allebei songs van 'voor mijnen tijd', maar beiden blijkbaar in mijn muziekgeschiedenis, want beiden kwamen opborrelen bij het aanzien van onze maagdelijk witte muren in huis. Dat we geen zwarte, maar wel taupe gordijnen hebben is een klein detail.

Alle spullen die we uit de leefruimte gooiden net voor de schilderwerken, krijgen beetje bij beetje terug een plaatsje in huis, het containerpark of de kringwinkel. Nog een aantal dozen met naaiboeken en patronen te gaan, verlichting en de hangkast (terug) te plaatsen en ik heb mijn bureau, dat nu fungeert als tijdelijke opslagruimte, opnieuw voor mezelf.

De 'declutter' van de leefruimte lijkt voorlopig geslaagd. 

Een groot aantal boeken vond een nieuwe eigenaar en de rest zal een gulle donatie voor de lokale bibliotheek of kringloopwinkel zijn.
Geen nood, er blijven er voldoende over om de boekenkast te vullen en zo wat kleur en gezelligheid in de leefruimte te brengen.

Ook de rode wand aan het kook(schier)eiland moest eraan geloven. Deze wand was een DIY-projectje van Dieter: wand werd rood geverfd en daarna bekleefd met een vel magnetisch krijtbehang, waar onze wekelijkse agenda op stond. Volgers op Instagram zullen wellicht deze foto's gezien hebben:Maar die rode wand is nu weer maagdelijk wit en ook het krijtbehang is weg. Dit alles werd -op aanraden van onze schilder- vervangen door een whiteboard.

De muur werd eerst afgeschuurd en daarna geschilderd met magnetische verf, vervolgens een laagje primer en daarna de 2-componenten whiteboardverf, in de gekozen ral-kleur. Je kan dus ook een rood, groen, blauw, grijs ... whiteboard hebben, mochten we heimwee hebben naar de gekleurde wand. 

Voor doe-het-zelvers: het is vrij duur spul en volgens de schilders dien je de verf onmiddellijk te gebruiken na openen van de blikken. Je moet de laatste laag verf kunnen leggen op dezelfde dag dat je de blikken opent.

  Een pakje stiften, speciale spray en een zachte doek maakten het pakket compleet.

Het resultaat ziet er wat minder artisanaal uit, maar je hebt tenminste geen last meer van krijtstof tussen de kookpotten. Ook kan je veel meer info kwijt op het bord, want je kan fijner schrijven met de stiften dan met krijt.
De magnetische kracht van het bord valt een beetje tegen, maar dat zou ook aan de magneten kunnen liggen. Enter search voor sterke magneten ! (Suggesties voor leuke (web)shops, ik hoor ze graag)

We gebruiken het bord voornamelijk om de weekagenda op te zetten, zodat iedereen in één oogopslag kan zien waar wie moet zijn en wie hen naar daar brengt. Ook het weekmenu wordt op die manier ingevuld.

Elke zondag proberen we de agenda's naast elkaar te leggen en het bord in te vullen. Een ingevuld bord brengt rust in de chaos. Gisteren werd er aan de hand van het weekmenu een bestelling geplaatst bij Collect en Go.
Het systeem werkt en dat merken we vooral in de weken waarin er geen 15 minuten tijd gemaakt wordt (want zolang duurt het meestal maximaal om die agenda's te overlopen) om het bord in te vullen.

Ik koos bewust voor de centrale plaats in ons huis, zodat echt elk lid van ons gezin de agenda kan zien. Hing het ergens in een hoekje, dan is er weer een excuus om iets niet gezien te hebben.

Is er bezoek, dan wordt het bord soms schoongeveegd en kunnen de meisjes naar hartenlust tekeningen maken of boodschappen voor de gasten erop schrijven. Gasten mogen ook steeds een berichtje nalaten...

Het is ook de ideale plaats om lieve woordjes na te laten (ja, melig, i know).Reacties

  1. Heel netjes zo! Ja, weekmenu's, dat werkt hier ook het best. Hobby's vallen gelukkig nogal mee so far.... Ik zou ook zo geen fan zijn van krijt in mijn eten, hoewel het de saus wel goed bindt, of niet??

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…