Doorgaan naar hoofdcontent

C'mon Billie

Je familie, je kiest ze niet zelf en toch kies je er zelf steeds voor.

Familie kan hard en pijnlijk zijn, maar ook de bron van veel geluk en liefde.

Ik heb het geluk een fantastische familie te hebben, eentje met gebreken, dat wel, maar wel fantastisch. En ook de familie die ik wel 'koos', is er eentje om te koesteren.

Vanwaar die reflectie: enkele weken geleden was mijn oudste, kleine broer het slachtoffer van een verkeersongeval. Hij werd als fietser aangereden door een auto, veel meer weten we er niet over. Hij werd enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis met een schedelbarst en gehoorschade.

Hij is intussen aan de beterhand, maar het hoeft uiteraard niet uitgelegd worden dat iedereen behoorlijk geschrokken was en iedereen hoopt dat de gehoorschade niet permanent zal zijn.

Nu had ik hem bij zijn verjaardag de belofte gemaakt om een hemd voor hem te maken, op maat. Hij zocht enkele leuke stofjes uit, ik naam zijn maten op en tekende het patroon uit. Toen ik het liet nakijken door de naaijuf, bleek er niets te kloppen en sloeg de paniek toe. Resultaat: hij heeft nog steeds geen hemd, wegens extreme knip- en naaistress.

Zonen09 heeft nieuwe stoffen op de markt om de lancering van het Billie-patroon voor volwassenen te begeleiden en ik viel als een blok voor het stofje met de mannetjes. Cool Flakes !

De maten van mijn broer had ik, een paneeltje en het patroon kocht ik bij de Stoffenkamer.Het zwarte tricot  is een XXL t-shirt van de Zeeman (was de enige manier om snel aan zwart tricot te geraken, nadat ik vaststelde dat één paneeltje echt te klein is om het t-shirt eruit te krijgen) en de zwarte boordstof vond ik gelukkig in mijn eigen stoffenvoorraad (komt ook nog van De Stoffenkamer).

De mouwen werden afgewerkt met dezelfde broodstof als de hals. Ik ben erg tevreden met de boordjes: de handleiding van het patroon legt het haarfijn uit.  Alles werd trouwens met de overlock in elkaar gezet.

De onderkant van de t-shirt, was gewoon de onderkant van de t-shirt maw ik knipte zo dat ik het tweelingstiksel van de gekochte t-shirt kon behouden.

Dit alles, samen met een regenachtige woensdagochtend, gaf een t-shirt in afwachting van het beloofde hemd.

C'mon Tom, hou de moed erin ! 

Reacties

 1. Je tricottekort heb je ferm opgelost. Veel beterschap aan de broer en sterkte voor jullie allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel beterschap voor je broer, ik duim dat alles in orde komt!

  en heel mooi gedaan, die Billie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blij om dit shirt te zien passeren en vooral duimend voor je broer! Courage daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supertof gedaan en vooral ... veel beterschap voor je broer !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap resultaat.... Ik vraag me alleen maar af of de twee verschillende textielsoorten die je verwerkt hebt in het t shirt na het wassen niet gaan 'tegentrekken' omdat de ene soort misschien wat meer krimpt of de andere....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het mij ook afgevraagd, want de kwaliteit van de zwarte tricot was lichter dan deze van de cool flakes ... Maar dan zou Zonen09 de bijpassende effen tricot ook moeten aanleveren 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…