Doorgaan naar hoofdcontent

Keep on running

Mijn man is een triatleet, dat mag ik na zijn tweede kwart triatlon (Brugge) wel zeggen ... Voor een verslagje ervan, stuur ik je naar zijn blog. Waarschuwing: er staan bijna geen foto's op de blog, tenzij van objecten met digitale cijfers of twee wielen ...

Door de regen en drie hongerige dochters hebben we zijn doortocht en aankomst op de Markt te Brugge echter compleet gemist, maar dat zijn we van plan om dubbel en dik goed te maken bij een volgende inspanning. En dit zou wel eens een volledige triatlon kunnen worden, met als streefdatum september 2017 (Keulen).

In afwachting van een volledige triatlon (compleet nutters, volgens mij) traint my hubby samen met een coach en zwemleraar. 'The Coach' stuurt hem wekelijk een trainingsschema door dat niet van de poes is, maar ook worden er voedingsadvies en 'core stability' oefeningen doorgestuurd.

Ook het voedingsadvies is niet van de poes en eigenlijk komt het op hetvolgende neer (zonder afbreuk te doen aan de job van de Coach): als het niet op de lijst staat van producten die je mag eten 'dan is het niet goed'. Een banaan staat bijvoorbeeld niet op de lijst, 'dat is voor verder in de training' en ook magere yohurt komt niet op het lijstje voor, enkel te consumeren' 'als je je eens wil verwennen'.

Het is een voedingsadvies: dat wil zeggen dat dit nog moet omgezet worden in de dagelijkse realiteit en eerlijk gezegd, kan ik daarbij wat hulp gebruiken. Ik ging dus op zoek naar een kookboek dat ik als leidraad kan gebruiken, zonder te overdrijven en het ook voor de vier andere teamleden van #teamneirinck houdbaar te maken. Het plan is om het voedingsadvies zo veel mogelijk te volgen en toe te passen om elk lid van het gezin, zodat er niet apart gekookt moet worden.

Wat kan wel: veeeel groenten en fruit, kokosolie, mager vlees, veel vis, ... Did I already mentionned the vegetables and fruits ? 

Haar lofbetuigingen op Ottelenghi deden me in het verleden al bezwijken in de boekhandel, maar ik moet toegeven dat verder dan de winterse Couscous ik nog niets uit het boek (Plenty) klaarmaakte.

Ondanks alle succes, kunnen de boeken van mevrouw Naessens me nog steeds niet overtuigen en zocht ik verder. In mijn zoektocht (nu moet je daar niet veel meer bij voorstellen dan een half uur langer in de Standaard Boekhandel ronddrentelen op dinsdag ochtend wanneer ik de TV Story (guilty pleasure!) ga kopen :-) ) stootte ik op het nieuwste boek van de gezusters Hemsley. Good and Simple (Of in het Nederlands: 'Lekker en snel voor elke dag'- persoonlijk had ik gewoon de Engelse titel behouden)

Het boek bevat de gewoonlijk uitleg over eten en meer bepaald lekker en gezond eten, maar vooral twee weekmenu's, met eraan gekoppeld de boodschappenlijstjes. Schot in de roos !

Ook vind je er een aantal leuke variaties voor een quinoasalade, courgetti en brocoli- of bloemkoolrijst. Het boek maakt een onderscheid in verschillende categorieën, maar verwijst onderling naar de recepten, zodat je makkelijk een compleet menu kan samenstellen. 

Good and Simple: het boek geeft wat het belooft: lekkere, eenvoudige recepten zonder uren in de keuken te moeten staan !

Vorige zondag, met de hubby in de Alpen voor zijn laatste Tourtocht (Gran Fondo La Marmotte, uitgereden en de zilveren medaille in zijn leeftijdscategorie !), want dergelijk crazy inspanningen mogen voorlopig niet meer van de Coach, ging ik me er eens in smijten. Spijtig genoeg begon ik pas echt te plannen op zaterdagavond en de boodschappen te doen op zondagochtend, hetgeen mijn keuze limiteerde, want in de lokale supermarkt vind je bij ons jammergenoeg geen kokosbloem, zuiver cacoapoeder ... Want ja, spijtig genoeg houdt koken volgens dit boek ook een uitstapje in naar de natuurvoedingswinkel. 
In de meeste supermarkten (ik spreek op gemeentelijk vlak, wellicht is het anders in grootsteden en is er daar meer keuze aan natuurproducten in de supermarkt, of vergis ik mij ? ) is het aanbod aan natuurvoeding vrij beperkt en meestal vind je ook enkel maaltijdvervangers, hetgeen hier echt niet binnen komt ...


Enfin, wat stond er dan op menu zondag:

1. Middagsnack: appelspekmuffins (p. 118)


Hier verving ik de kokosbloem (niet gevonden, en iets vertelde mij dat het niet gewoon geraspte kokosnoot was) door boekweitbloem, welke ik wel vond. Aangezien de kokosyoghurt, die ook in het recept staat, erg doorsmaakte, bleek dit een goede keuze te zijn.

2. Avondmaal: Mexicaanse gehaktballetjes (p. 214) met courgetti en rode pesto (p 245-246) of BBQ ketchup (p 278), met als desssert Banaan Avocado Chocolademousse. Dit laatste recept is te vinden op de blog van mme Zsazsa, die het geluk had de zusters te mogen interviewen bij hun doortocht in België, of hier

Mexicaanse Hamburgers/balletjes voor het bakken in de oven
BBQ Ketchup
Banaan Avocado Chocolademousse
Tussen de dames bij Mme Zsazsa aan tafel zal u misschien deze madam herkennen ... Of had ik hierboven nu al naar haar blog verwezen ? 

Op maandag stond de Noedelsalade met Groene-Godinnendressing (p. 250) op het menu: Boekweitnoedels had ik niet gevonden en ik had er ook een klein kalkoenhaasje bij gebakken, maar alle teamleden waren het er over eens: de dressing was lekker fris en de kalkoen eigenlijk overbodig !

Het kleinste teamlid is nog niet helemaal overtuigd van de nieuwe wind die door Huize Neirinck waait op Foodgebied, maar ze draait wel bij ... Op tijd en stond kan er wel gezondigd worden, maar hopelijk voelen en smaken ze zelf het verschil. 

Ik kijk er alvast naar uit om de restjes van de salade deze avond op te peuzelen en op dat laatste chocomousje heb ik alvast een stickertje met mijn naam geplakt ...

Ik heb doelbewust geen recept gekopieerd: Buy the damn book, you won't regret it !!! 

De intensieve trainingssessies van de Coach voor Dieter, motiveerden mij alvast om ook wat vaker mijn loopschoenen aan te trekken. Keep on Running !
     

Reacties

 1. Je doet me toch denken aan dat kookboek kopen :). Wat ik over de vent denk, dat zal ik maar voor mezelf houden zeker #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
 2. potverdikkie, van al dat lekkers krijg ik wel honger! Ziet er toch heel erg goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is echt een aanrader: intussen nog twee receptjes geprobeerd en goed bevonden en vanavond eten we opnieuw iets uit het boek na een bezoekje aan de natuurvoedingswinkel :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…