Doorgaan naar hoofdcontent

Push it

Sinds deze lente is geel zowat mijn hele garderobe binnen geslopen ...

Alleen een cardigan ontbrak nog en het perfecte geel en patroon vond ik bij Juljia's shop.

Julie heeft voor haar nieuwe en intussen 3de boek een cardigan voor groot en klein ontworpen, geïnspireerd op één van de modellen van Lnknits. Dat deze modellen mijn ogen uitsteken, kon je hier  op de blog al lezen en toen Ellen meedeelde dat ze ook aan een 3de boek werkte, hoopte ik op het model van de Cozy Charlene ... Maaaaaaar het 3de boek van Ellen blijkt een boek over gezond eten te zijn en toen Julie het model Adèle (je kreeg het patroon bij aankoop van de wol) lanceerde stond het onmiddellijk op mijn to knit-lijstje.

Wanneer het wekelijks patroontje van de Dolly Plaid van La Maison Victor 'afgehaakt' was, breide ik rustig verder aan de Adèle.

Ik deed er toch een kleine 8 weken over, want nadat ik het rugpand en één van de voorpanden afhad, begon ik opnieuw.

Ik bemerkte immers dat ik te weinig wol had besteld en alles met breinaalden 6 gebreid had, terwijl het patroontje breinaalden 6 en 6,5 voorziet, maar de beschrijving niet vermeldt wanneer je moet wisselen van naalden. Ik dacht als ik na de boord (gebreid met naalden 6) wissel (zoals in de meeste patronen) en verder brei met 6,5, zal het iets losser zijn en misschien kom ik er dan wel met de wol ... Ook besloot ik om, op advies van Rita, alle panden aan elkaar op rondbreinaalden te breien. Ik zette dus in het totaal 130 steken op en breide tot op de hoogte waar het patroon aangaf dat de meerderingen begonnen. Vanaf daar breide ik de 3 panden apart verder. Voordeel is dat je altijd je volledige breiwerk mee hebt en de stukken aan elkaar kan afmeten en bovendien twee stukken minder moet aan elkaar naaien achteraf, nadeel is dat je altijd je volledige breiwerk mee hebt :-)

Naarmate het werk vorderde, bleek er toch te weinig wol te zijn om de halsboord af te werken en bestelde ik de resterende bolletjes (oef) bij Julie. Nu heb ik een bolletje op overschot, samen met nog enkele kleine restjes, maar volgens mij vind ik hiervoor wel een geschikt projectje in haar nieuwe boek.

Enkele sneakpeaks op de facebook pagina, deden mij alvast beslissen om het boek te bestellen (het boek komt uit ergens in augustus, maar hierboven vind je de link om het al te pre-orderen). Ik kreeg er alvast het eerste nummer van haar nieuwste breimagazine 'Boven de wolken ' gratis bij. Ook zeker aan te raden: leuke zomerbreiwerkjes voor klein en groot !

Nog wat breifiles: ik nam maat M, na het breien van de Bilbao-cardigan: perfect fit voor mij, ook de lengte, die bij haar en haar wat kort uitviel ...

Nu rest er mij alleen nog om te genieten van een zalig zachte cardigan, ideaal voor een zomeravond met een cocktail of koffie ...


doe een 'spontaan', zei hij en ik maar zweten ...

Misschien heb ik de cardigan de volgende dagen niet echt nodig, maar aangezien we in België wonen ... Genieten zolang het duurt, is dus de boodschap !

En voor die laatste werkweek voor de vakantie: Push it, push it real good ! (al vermoed ik dat Salt'n Pepa iets anders voor ogen hadden bij het zingen van het nummer )


Reacties

  1. Op 8 weken gebreid, ik deed er bijna 6 maanden over 😂 Maar wel de moeite waard, want de bouclé wol is echt aangenaam, he. Deze gele kleur staat je trouwens heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi katrien.Ik wacht ook op deel 3.En ga voor deze winter dezelfde trui breien.En ik doe er ook langer over :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …