Doorgaan naar hoofdcontent

Push it

Sinds deze lente is geel zowat mijn hele garderobe binnen geslopen ...

Alleen een cardigan ontbrak nog en het perfecte geel en patroon vond ik bij Juljia's shop.

Julie heeft voor haar nieuwe en intussen 3de boek een cardigan voor groot en klein ontworpen, geïnspireerd op één van de modellen van Lnknits. Dat deze modellen mijn ogen uitsteken, kon je hier  op de blog al lezen en toen Ellen meedeelde dat ze ook aan een 3de boek werkte, hoopte ik op het model van de Cozy Charlene ... Maaaaaaar het 3de boek van Ellen blijkt een boek over gezond eten te zijn en toen Julie het model Adèle (je kreeg het patroon bij aankoop van de wol) lanceerde stond het onmiddellijk op mijn to knit-lijstje.

Wanneer het wekelijks patroontje van de Dolly Plaid van La Maison Victor 'afgehaakt' was, breide ik rustig verder aan de Adèle.

Ik deed er toch een kleine 8 weken over, want nadat ik het rugpand en één van de voorpanden afhad, begon ik opnieuw.

Ik bemerkte immers dat ik te weinig wol had besteld en alles met breinaalden 6 gebreid had, terwijl het patroontje breinaalden 6 en 6,5 voorziet, maar de beschrijving niet vermeldt wanneer je moet wisselen van naalden. Ik dacht als ik na de boord (gebreid met naalden 6) wissel (zoals in de meeste patronen) en verder brei met 6,5, zal het iets losser zijn en misschien kom ik er dan wel met de wol ... Ook besloot ik om, op advies van Rita, alle panden aan elkaar op rondbreinaalden te breien. Ik zette dus in het totaal 130 steken op en breide tot op de hoogte waar het patroon aangaf dat de meerderingen begonnen. Vanaf daar breide ik de 3 panden apart verder. Voordeel is dat je altijd je volledige breiwerk mee hebt en de stukken aan elkaar kan afmeten en bovendien twee stukken minder moet aan elkaar naaien achteraf, nadeel is dat je altijd je volledige breiwerk mee hebt :-)

Naarmate het werk vorderde, bleek er toch te weinig wol te zijn om de halsboord af te werken en bestelde ik de resterende bolletjes (oef) bij Julie. Nu heb ik een bolletje op overschot, samen met nog enkele kleine restjes, maar volgens mij vind ik hiervoor wel een geschikt projectje in haar nieuwe boek.

Enkele sneakpeaks op de facebook pagina, deden mij alvast beslissen om het boek te bestellen (het boek komt uit ergens in augustus, maar hierboven vind je de link om het al te pre-orderen). Ik kreeg er alvast het eerste nummer van haar nieuwste breimagazine 'Boven de wolken ' gratis bij. Ook zeker aan te raden: leuke zomerbreiwerkjes voor klein en groot !

Nog wat breifiles: ik nam maat M, na het breien van de Bilbao-cardigan: perfect fit voor mij, ook de lengte, die bij haar en haar wat kort uitviel ...

Nu rest er mij alleen nog om te genieten van een zalig zachte cardigan, ideaal voor een zomeravond met een cocktail of koffie ...


doe een 'spontaan', zei hij en ik maar zweten ...

Misschien heb ik de cardigan de volgende dagen niet echt nodig, maar aangezien we in België wonen ... Genieten zolang het duurt, is dus de boodschap !

En voor die laatste werkweek voor de vakantie: Push it, push it real good ! (al vermoed ik dat Salt'n Pepa iets anders voor ogen hadden bij het zingen van het nummer )


Reacties

  1. Op 8 weken gebreid, ik deed er bijna 6 maanden over 😂 Maar wel de moeite waard, want de bouclé wol is echt aangenaam, he. Deze gele kleur staat je trouwens heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi katrien.Ik wacht ook op deel 3.En ga voor deze winter dezelfde trui breien.En ik doe er ook langer over :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…