Doorgaan naar hoofdcontent

Castle on the Hill

In deze ga ik je niet alleen twee 'creaties' voor Jozefien voorstellen, maar ook een verborgen pareltje van ons dorp Bellem.

Bellem ligt niet op een heuvel maar heeft wel een kasteel, Kasteel Mariahove, een bezinningsoord en seminariecomplex ... en ook een magische locatie voor een tuinfeest. 

Nu ligt het communiefeest van Roos net achter de rug en kozen we dit jaar -een beetje gedwongen door mijn knieblessure- voor een light-versie op verplaatsing. De vormelinge liet het in elk geval niet aan haar hart komen en genoot met volle teugen van het feest en de aandacht. 

De obligate familiefoto, met zelfontspanner:

Jullie herkennen wellicht de outfit van Ella ... Indien niet, scroll dan maar helemaal door naar onderaan :-)

Roos en ikzelf kregen elk een jurk en cardigan uit de winkel en voor Jozefien recycleerde ik een jurk, die Roos nooit wou dragen ... 
De cardigan van Jozefien herkennen jullie wellicht van de vorige foto en is dan ook het eerste maaksel om voor te stellen !

Het truitje komt uit Boven de Wolken 2 van Julie Jaeken en is gebreid in Rico Glitz (Julija's Shop - hurry, er loopt momenteel een actie op alle Rico garens en morgen wordt Boven de Wolken 5 boven de doopvont gehouden !)

Het modelletje 'Roodborstje' is misschien toch meer geschikt voor wolgarens, want het katoen rekt verschrikkelijk bij het dragen en de ronde pas is dan ook meer een boothals geworden, maar mooi is het wel :-) Ik ben vooral gek op de nopjes en de subtiele glinstering van het garen. 

De knoopjes komen van Veritas en naaide ik eraan aan de vooravond van het feest. Het truitje zelf breide ik nog in mijn eerste revalidatieperiode. 

Het rokje maakte ik ook zelf en was het onderwerp van deze post

Ik ben nog steeds verliefd op de kleurenpracht van de stof en de ontelbare combinatiemogelijkheden met roze, roest, geel, wit, beige, groen enzovoort ... Het halve metertje dat me nog rest, wordt hier dan ook gekoesterd alsof het goud is :-)
Een kasteelvrouwe heeft echter kledij nodig om mee te schrijden ...
Yep, ook mijn jongste wilde, na Ella, een maxirok ! 
Opnieuw nam ik als basis het patroon van de Picharok en verlengde tot op de gewenste lengte. Voor mijn bijna 9-jarige nam ik de tailleband van maat 110 en deze is nog een beetje aan de wijde kant ... Toch één smal kind in de familie *proest*.

De stof is double gauze (De Stoffenkamer) in mosterdkleur. Ik denk dat ik stilaan genezen ben van mijn mosterdkleur aversie *proest*. De combinatie met roze is ronduit prachtig en ook vele andere opties zijn mogelijk !

We wisselden van rok in de tuin van het kasteel, tot grote hilariteit van de aanwezige nonnetjes. 

Ik viel vooral van de ene verbazing in de andere: achter elk hoekje schuilde er een nog mooier plekje om foto's te nemen ...

Voila, hopelijk hebben jullie de overvloed aan foto's overleefd !

Nog een uitsmijtertje :-)
Reacties

  1. Het truitje is heel mooi geworden. Ik hen het zelf ook wel eens voorgehad dat de nek uitrekt, je kan er dan een rijtje vasten aanhaken en dan is de nek weer zoals in het begin. ❤️❤️❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'Bellem', ik moest het toch even opzoeken ... Blijkbaar wel wat uitgeweken van je oorspronkelijke roots!
    Jullie Jozefien lijkt volgens mij geweldig op haar mama! Mooi hoor, zo'n zelfgemaakt truitje! En ook jij mocht er wezen op het feest!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…