Doorgaan naar hoofdcontent

La Mer

Streepjes zijn 'in', enfin, streepjes zijn nog nooit 'uit' geweest. 
Naast de jurken, rokken, T-shirts ...met streepjes ben ik wel fan van een gebreid streepjes truitje. 

Niks moeilijks aan, gewoon af en toe de twee draden uit elkaar halen, maar anders een naald rechts en een naald averechts en terug wisselen van kleur. Als je houdt van dikkere streepje, doe je dit gewoon tweemaal (naalden 1r, 1av, 1r, 1av en wisselen van kleur)
Een truitje voor Vik, het jongste zoontje van mijn schoonbroer en schoonzus en broertje van Lenka, stond al een tijdje op het programma. De grootste knuffelbeer en deugniet van de familie: stoer en lief tegelijk dus, dat zocht ik !
'Boven de Wolken 5' bracht soelaas: het truitje Bliksem, met walvisjes erop gemaasd.
Het truitje is gebreid in 'Apilou' van Atelier Veritas. De knoopjes vond ik vorig jaar bij Zeeman.
Eén bol donkergrijs en één bol ecru en je hebt een schattig, maar stoer truitje in maat 4 jaar. Elke avond een mouw en het voor- en rugpand op vier avonden, in elkaar zetten en mazen op zaterdag (tussen de was door en tijdens de film 's avonds), knoopjes aanzetten tijdens het verjaardagsfeest van Jozefien en het truitje was klaar ...
Eenmaal de naalden tikken, ben ik ook moeilijk te stoppen ...
Ik had eigenlijk ook nog een derde van de bol ecru over en wat doe je dan ...
De kinesiste is al de hele tijd erg enthousiast over mijn breiwerkjes, die ze in het begin bij de huisbezoeken overal zag rondslingeren. Ze heeft ook een dochtertje van 18 maand ... Bon, maat 2 jaar gaat dus nog sneller om te breien *proest* Een kleine 'dank u wel' voor de prettige samenwerking tijdens mijn revalidatie.
Omdat ik niet hetzelfde truitje wou breien, haalde ik nog een bol Apilou navy blauw in huis en besliste om bootjes op het truitje te mazen ... Het patroontje vond ik in hetzelfde boekje !
Een stapeltje zacht breiwerk, om aan te trekken na een dagje zee of op een frissere zomerdag ! Lily was alvast gelukkig met haar truitje !

La Mer, n'est pas ?
Mijn abonnement op 'Boven de Wolken' werd alvast verlengd ! Ook liggen de breinaalden (en wol) alvast klaar om mee te nemen op vakantie !

Reacties

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…