Doorgaan naar hoofdcontent

Konijntje

Ik verontschuldig mij alvast voor de songkeuze van deze keer. Het is mogelijk dat je de hele dag met het deuntje in jouw hoofd loopt, indien je gaat zoeken op You Tube (als je het liedje niet kent). U bent alvast gewaarschuwd ! 
De song is alvast verantwoordelijk voor de naam van ons huiskonijn, Wiebel. Het beest heeft nog geen eigen Instagramaccount, dit in tegenstelling tot onze oude kater, Joeksel, die ineens ook beschikt over een eigen emailadres *proest* De dames waren in elk geval erg sociaal actief dit weekend ! 
Intussen heeft Joeksel 30 volgers (!), maar proporties à la Choupette (Kat van Karl Lagerfeld) hoeft niet ...
Konijntje dus ...
Tussen het blocken van een nieuwe trui, breide ik nog een kadootje voor deze dame.
Niet alleen heeft ze een fantastische zaak overgenomen en doen bloeien, maar nu heeft ze een nieuwe locatie en dat mocht ik op vrijdag 1 september samen met anderen vieren !  
Het werd een super feestje waarbij mijn tongspieren stevig op de proef werden gesteld *proest*.
Kers op de taart was de aanwezigheid van -hetgeen ook door andere bevestigd werd- de mooiste IG-baby van het ogenblik, Lucie.
Het was voor haar dat ik een geschenkje in gedachten had !
Ik dook in mijn voorraad breiwol en vond nog wat restjes merinowol van deze truien. Julija's Shop zorgde opnieuw voor de patroontjes
Het konijntje komt uit het allernieuwste 'Boven de Wolken 6' en is superleuk om te maken. Voor de armpjes en beentjes dook ik in het knutselmateriaal van de meisjes en viste hun punnikmateriaal eruit. Zo krijg je icordjes, zonder dubbelpuntige breinaalden te moeten aanschaffen (mocht je dat toevallig niet liggen hebben)
Ik breide er nog een tuttenkoord aan (naald 4, 6 steken opzetten in rijstpapsteek en zo'n 15cm lang breien), zette er een elastiekje aan en zette de tuttenkoord vast aan de rugje van het konijntje. Ik vergat wel een foto te nemen, bummer.
Ik breide ook een New Dehli babymuts uit 'Jules en Julie voor groot en klein-deel 2. Donkerblauw, gecombineerd met twee zachte kleurtjes in maat 6 maand, goed voor het wegwerken van nog drie bolletjes restjes. Het mutsje is gebreid met naalden 3 (boord) en 3,5 (rest) in dezelfde zachte, niet prikkende merinowol van Langyarns (Merino120).


Het geheel werd gefotografeerd in een nieuwe fototool, die uit China kwam overgevlogen tijdens de vakantie. Het is een soort witte plastic uitvouwbare box, met ledverlichting (aan te sluiten op netstroomadapter), waarin je kleine objecten kan fotograferen (vb bolletjes wol, stukken taart, bord ). Het wordt verkocht als handige tool voor IG-fotografen.
Het ding blijkt echt wel klein te zijn, maar dus (bijna) perfect voor het konijntje en een babymutsje!

En De Stoffenkamer ? Die vind je voortaan te 9000 Gent, Jozef Kluyskensstraat 1A, of via bovenstaande link !Konijntje - AKA The Junkies (2008)


Reacties

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…