Doorgaan naar hoofdcontent

Summertime Sadness

De zon doet hier al de hele dag erg haar best om de wind te trotseren en toch wat warmte naar beneden te stralen. 
Een 'Indian Summer' is het nog niet, maar ach, we hebben massa's foto's uit Frankrijk en Italië om ons aan te vergapen en dat warme gevoel op ons af te laten komen. 
Mijn grootmoeder (of was het nu haar moeder) zei altijd wanneer de renners op een zondag eind juli over de kasseien van de Champs Elysée daverden, met weemoed in haar stem: 'jaja, de renners zijn in Parijs, de Tour de France is gedaan en de zomer is ook gedaan ...' 
Helemaal akkoord ga ik niet, maar het is wel een feit dat die zomer in onze streek soms maar van heel korte duur is ... 
Intussen zijn we al stevig winterspullen aan het breien, maar ik wilde jullie nog graag laten meegenieten van twee zomerbreisels, die door de meisjes op vakantie met veel trots werden geshowd!
Het eerste topje is een topje in ajoursteek, genaamd Regenboog, uit Boven de Wolken 5. Het topje is maatje 8 jaar en werd gebreid in Catania katoen. De lintjes maakte ik uit het allerlaatste (maar echt allerlaatste) restje Petit Pan Hanako Blanc in mijn bezit.  
Het tweede topje komt uit hetzelfde boekje. Het topje Zonnestraal breide ik uit een mengeling van lichte merino en zijde. Ik haalde de wol bij de lokale breiwinkel, maar verloor het labeltje ... Ik kan jullie dan ook niet meegeven welk merk breiwol het was, wel dat het erg aangenaam breide ...
Het rokje dat Roos draagt is het lievelingsrokje van Ella (ze dragen continu elkaars kleren en dat gaat voorlopig goed), gemaakt uit mijn lievelingsstofje uit de eerste collectie van See You At Six. Ik maakte het al zowat een jaar geleden en is al ontelbare keren gewassen geweest, maar de stof is nog niet veranderd !

De lintjes aan het topje werden gemaakt uit een restje van de stof van Dear Stella, die ik gebruikte als voering voor de Vinktas van Juf Sarah.
Het topje werd gebreid in maatje 12 jaar. De bandjes van haar bh'tje komen piepen en dat ik wellicht de reden waarom Roos haar topje minder gedragen heeft deze zomer dan Jozefien het hare en waarom het patroontje aanvankelijk maar tot 10 jaar beschikbaar was. 
Een vriendin van mij vond nochtans dat een dergelijk topje ook voor volwassenen wel leuk zou zijn ! Met een strapless bh of doorzichtige bandjes is dat probleem immers opgelost.
Iets om in het achterhoofd te houden voor volgend jaar !
De foto's van Roos werden tegen het vallen van de avond genomen op de laatste avond van de vakantie en zijn niet allemaal even scherp.

Jullie krijgen nog de obligate familiefoto en nu ga ik nog wat verder mijmeren .... euh, werken !
Ciao !!!

Summertime Sadness - Lana Del Rey (2012)

Reacties

  1. Oh, zo mooi!! Als ik dat zie, vind ik het weer spijtig dat ik niet goed kan breien! Vooral die eerste top!! Wow!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blijven oefenen, ook de eerste top is uiteindelijk maar een combi van rechts en averechts breien ... die gaatjes heb je ook in een mum van tijd onder de knie !

      Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …