Doorgaan naar hoofdcontent

Oh La La La'Oh La la la ... C'est Magnifique !'

Dat was het dat door mijn hoofd flitste toen ik met een couponnetje van 40cm van deze stof in mijn handen stond bij een blitzbezoek aan de Soldeur in Kortrijk, op zoek naar paspel voor dit project. Mijn man en kinderen zaten in de wagen te wachten, dus tijd om op zoek te gaan naar de bijhorende rol stof was er niet ... Enkele dagen later vertrok er een Messenger bericht naar Wild van Stof en enkele uren later was de stof besteld. Er was nog maar 1m30 voorradig, maar dit moest genoeg zijn voor rok of bloesje voor mezelf in deze prachtige stof. 

Het werd de Suzy rok uit de La Maison Victor van september-oktober 2017 (waar ook de Imani jurk in staat). 

De patroondelen van de rok werden netjes aan elkaar getekend, maar ik behield de rits in het achterpand. Ook de lengte van het oorspronkelijke patroon kon worden behouden. Enkel voor de tailleband diende ik wat knip- en plakwerk uit te voeren, aangezien ik stof te weinig had om deze uit één stuk te maken.Het t-shirt dat ik erbij draag is een simpel wit t-shirtje uit Decathlon, dat werd gepimpt met de aanhef van de beroemde song van TC Matic ! De kettingsteek en de rijgsteek werden afgestoft met deze uitleg. 

De foto's werden genomen op het provinciaal domein Bulskampveld te Beernem (West-Vlaanderen), waar we getuige waren van de recordpoging 'Hoeve-ijs eten', als afsluiter van 'Week van de Korte Keten'. De organisatoren waren wat overrompeld door het grote succes, want in een mum van tijd waren alle nodige 3.500 deelnemers (nodig om het record van Antwerpen scherper te zetten) verzameld. 

De lokale KVLV en allerlei hoeves stelden er hun werking en producten voor, om ervoor te zorgen dat onze volgende generatie weet dat melk van een koe komt en zo in de winkel terecht komt, maar dat je ook je producten meestal rechtstreeks bij de lokale boeren zelf kan kopen aan een faire prijs. 

Zelf hebben we nu al een tweetal jaar een veertiendaags groenten- en fruitabonnement bij De Wassende Maan, koop ik enkel aardbeien in het seizoen bij de lokale aardbeienteler en is er in de buurt ook een goede hoeveslager.

Ik heb me dit weekend ook gewaagd aan het maken van vlierbloesemsiroop, volgens dit recept. Ik ben dus goed op weg om mijn geitenwollen sokken te verdienen *schaterlach* 

Alle gekheid op een stokje: alle beetjes helpen om deze plek nog leefbaar te houden voor de volgende generatie !

Oh la la la - TC Matic (1981)

Reacties

  1. Ja, ja, heel goed gedaan!
    En ook een dikke duim voor jullie inspanningen om jullie voetafdruk te verminderen!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…

Vinde Gij Mijn Gat (niet te dik in deze rok) ?

Don't worry, ik verwacht geen eerlijk antwoord op deze vraag van CPX *proest* Het is natuurlijk DE levensvraag van elke vrouw aan haar partner ... Telkens ik een rok voor mezelf heb gemaakt, wordt de vraag aan Dieter gesteld, waarna je de paniek in zijn ogen al ziet opborrelen ... De midirok Dolores uit de nieuwe LMV sprong er onmiddellijk uit en na een bezoek aan De Stoffenkamer had ik de ideale stof gevonden, maar de knipstress sloeg genadeloos toe en na nog een bezoek aan Gent vond ik in De Strek (Au Plus Bas) een katoenen stofje aan 6 EUR/meter om het model eens uit te testen. De teststof bleek te matchen met de knopen die ik uit De Stoffenkamer meehad. De rok was vorige vrijdagavond af, zaterdagochtend deed ik hem aan met een donkerblauw t-shirt.
De vraag hierboven werd gesteld en door de dochters met een dikke 'NEE' beantwoord en ook Dieter zei zonder angst in de ogen 'no way'. De truc is -denk ik- de rok hoog genoeg (en strak genoeg) in de taille te dragen …