Doorgaan naar hoofdcontent

Jump

You might as well Jump !

Dat was het idee toen we besloten een derde kind te nemen, zo'n elf jaar geleden. In tegenstelling tot de twee eerste was het al vrij snel 'raak', en dat zouden we geweten hebben  :-)

Baby's blijven niet klein en gisteren werd Jozefien tien !
We hielden een Beauty en Party Salon-feestje. Geïnspireerd door de workshop van Cîme, die ik bij haar (inschrijven op de nieuwsbrief en dan word je op hoogte gehouden van de data van volgende workshops) volgde, haalde ik mijn producten en wat make-up, die toch maar ligt te verkommeren, uit de kast en zette de feesttafel klaarJe zag duidelijk wie al meer dan eens met mama's make-up had geëxperimenteerd :-)
Na de 'workshop' was het tijd voor vrij spel. Hoera voor kadootjes, die onmiddellijk worden gebruikt!


De taart was een streling voor het oog (al zeg ik het zelf *proest*)
Ik voegde wet wat meer suiker toe aan de aardbeienroom op aanraden van mijn zus.

Na de taart, de trampoline op en de jacuzzi in, of omgekeerd ! Met een drankje en een stukje watermeloen ... Summertime ten top !

Geen kinderfeest, zonder pinata ... Dieter koos Olaf uit. Some people are worth melting for !De verjaardagsoutfit van Jozefien komt uit de meest recente Burda en is gemaakt uit een stofje dat ik meebracht uit Lissabon.
Het Burdees werd vervloekt, maar Stof voor Durf het Zelvers en La Maison Victor waren de reddende engels van dienst om het project tot een goed einde te brengen. 
De playsuit met off the shoulder top is een hit en zal wellicht niet veel de binnenkant van haar kleerkast zien als het tropische weer aanhoudt. 
 Dolgelukkig dat we sprongen !

Jump - Van Halen (1984)

Reacties

 1. Dat zag er een zalig feestje uit! En die taart, hmmm!! Supermooie jumpsuit! Proficiat aan Jozefien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, de taart viel helaas niet erg in de smaak bij de jeugd ... 't Is een geval van pinterest versus reality :-D

   Verwijderen
 2. Ja... de burda😉 staat vol met prachtige patronen maar hun vakjargon is quasi onbegrijpelijk.
  Mooi hoor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt !
   Ik denk dat het vaak de vertaler is die steken laat vallen, waardoor het onbegrijpelijk wordt :-) En hier speelde de deadline me ook wat parten, moet ik toegeven :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …