Doorgaan naar hoofdcontent

Jump

You might as well Jump !

Dat was het idee toen we besloten een derde kind te nemen, zo'n elf jaar geleden. In tegenstelling tot de twee eerste was het al vrij snel 'raak', en dat zouden we geweten hebben  :-)

Baby's blijven niet klein en gisteren werd Jozefien tien !
We hielden een Beauty en Party Salon-feestje. Geïnspireerd door de workshop van Cîme, die ik bij haar (inschrijven op de nieuwsbrief en dan word je op hoogte gehouden van de data van volgende workshops) volgde, haalde ik mijn producten en wat make-up, die toch maar ligt te verkommeren, uit de kast en zette de feesttafel klaarJe zag duidelijk wie al meer dan eens met mama's make-up had geëxperimenteerd :-)
Na de 'workshop' was het tijd voor vrij spel. Hoera voor kadootjes, die onmiddellijk worden gebruikt!


De taart was een streling voor het oog (al zeg ik het zelf *proest*)
Ik voegde wet wat meer suiker toe aan de aardbeienroom op aanraden van mijn zus.

Na de taart, de trampoline op en de jacuzzi in, of omgekeerd ! Met een drankje en een stukje watermeloen ... Summertime ten top !

Geen kinderfeest, zonder pinata ... Dieter koos Olaf uit. Some people are worth melting for !De verjaardagsoutfit van Jozefien komt uit de meest recente Burda en is gemaakt uit een stofje dat ik meebracht uit Lissabon.
Het Burdees werd vervloekt, maar Stof voor Durf het Zelvers en La Maison Victor waren de reddende engels van dienst om het project tot een goed einde te brengen. 
De playsuit met off the shoulder top is een hit en zal wellicht niet veel de binnenkant van haar kleerkast zien als het tropische weer aanhoudt. 
 Dolgelukkig dat we sprongen !

Jump - Van Halen (1984)

Reacties

 1. Dat zag er een zalig feestje uit! En die taart, hmmm!! Supermooie jumpsuit! Proficiat aan Jozefien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, de taart viel helaas niet erg in de smaak bij de jeugd ... 't Is een geval van pinterest versus reality :-D

   Verwijderen
 2. Ja... de burda😉 staat vol met prachtige patronen maar hun vakjargon is quasi onbegrijpelijk.
  Mooi hoor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt !
   Ik denk dat het vaak de vertaler is die steken laat vallen, waardoor het onbegrijpelijk wordt :-) En hier speelde de deadline me ook wat parten, moet ik toegeven :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …