Doorgaan naar hoofdcontent

Dancing Queen

De foto's die jullie te zien krijgen zijn genomen op de eerste dag van onze roadtrip naar Denemarken (beperkt tot Kopenhagen), Zweden en Noorwegen. 
Na een rit van 12 uur in onze kamper, kwamen we aan te Kopenhagen. Alles wat ik van deze stad verwachtte, was er : ambiance, knusheid, bezienswaardigheden ... kortom veel te veel om te doen op één dag !
We beperkten ons tot een stevige wandeling door het stadcentrum, met gezellige terrasjes, koffiehuisjes, winkeltjes met snuisterijen en een boottochtje door de kanalen met grappige (nu ja ...) gids.
De stadswandeling is te vinden op het gratis plannetje van Kopenhagen, dat je vindt, ofwel op de camping, ofwel in elk café of koffiehuisje als je het vraagt ... Het centrum is erg bewandelbaar, enkel de Kleine Zeemeermin is een kwartiertje wandelen. Maar dan passeer je ook aan Kastellet, een prachtige plaats om te vertoeven en mooie locatie voor fotoshoots. Wij waren er op zaterdag 30 juni 2019 en dat was blijkbaar een populaire dag om in het huwelijksbootje te stappen voor de Denen, want we kwamen maar liefst een vijftal koppeltjes in huwelijkskledij tegen tijdens onze wandeling ... Ook in Kastellet kwamen we er tegen.
De locatie was dan ook erg geschikt om de verjaardagsjurk van Jozefien te shooten !
Het is een Poppy, lange versie met halterbandjes uit Fibre Mood #5. 
Helemaal in double gauze. 
Helemaal in de tinten die mijn jongste dochter goed staan: oker, marsala en wijnrood.
Zij maakte als eerste de Poppy in verschillende kleurtjes double gauze voor de Linkparty. 
Een schot in de roos, want dit is al de tweede Poppy die ik maakte: de eerste was er ééntje in drie tinten blauw voor mijn jarig metekindje, die morgen al zes wordt !
Poppy is de ideale zomerjurk en erg gemakkelijk te maken. Ook viel de jurk erg in de smaak bij de tienerdochters en misschien overhalen ze me wel om bij thuiskomst er een versie voor hen te maken.
We genieten alvast eerst nog van een weekje Scandinavië !
In Stockholm bezochten we " The Abba Museum' ! Echt een aanrader met opgroeiende kinderen, want het museum is erg interactief opgebouwd. De (verdere) kennismaking met de muziek van Abba was een schot in de roos, want de tickets voor de musical 'Mamma Mia' in Antwerpen in maart 2020 zijn alvast geboekt !

Dancing Queen - Abba (1976) 

Reacties

 1. Wat een mooie zomerse jurk! Leuk dat je dochter (nog) zo vlotjes poseert ook. Het is een knappe meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige setting voor haar jurk! De kleuren staan niet alleen de dochter maar al even goed de omgeving (of is het andersom?)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je dochter past zo helemaal in het plaatje. Leuke jurk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haar outfit past perfect bij de setting.
  Mooie kleuren 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke sorbet-jurk! Past prachtig met dat zonnige weer. En straks met glitterpanty en gardian kan het ook nog wel een rondje herfst/nazomer hebben. ❤️

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…