Doorgaan naar hoofdcontent

Bicycle #korteritten

Ik werk op exact 3,8 km van mijn woonplaats en toch nam ik tot voor kort altijd de wagen naar het werk. Met de auto duurt het afzetten van de kinderen aan de schoolpoort 10 min, met de fiets 15 min ... echt tijd verliezen doe ik dus niet.

De aankoop van een nieuwe (tweedehands) fiets moet daar verandering in brengen: alle (of toch de meeste) ritten van minder dan 5 km probeer ik voortaan (we beginnen alvast met juni) met de fiets te doen. 

Naast de fiets investeerde ik in fietstassen: 2 op de bagagedrager en eentje vooraan. 


Aangespoord door de Mijn #korteritten, hou ik een logboekje bij, maar eigenlijk zouden ze er beter een Strava-account aan koppelen, zie je ineens hoe snel je rijdt. 


Wat heb je eigenlijk nodig om aan die uitdaging te beginnen: 

- een fiets, in orde met de nodige verlichting en reflectoren, goedgeblazen banden zijn ook niet te onderschatten
- een fietsslot (ik kan aan mijn fiets een extra slot bevestigen, om hem bv nog aan een paal of boom te bevestigen of een andere fiets ermee samen te sluiten)
- een helm, ja ook voor volwassenen ... Ik scheur misschien niet door het weglandschap, maar als je je hersenen enigszins de kans wil geven om een gewelddadige aanrijding te overleven, DRAAG EEN HELM !  
- een kam, om helmhaar terug in model te brengen
- een KW'tje
- fietstas(sen) (om sjakosj, KW en hakken weg te bergen - eventueel reservekledij, will see )
- een deo

Een kleine investering voor een schoner milieu en wat meer lichaamsbeweging. Nu nog de politiek overtuigen dat dat fietsbeleid in onze gemeente veel en veel beter moet ! Want laat dat nu net hét grootste struikelblok zijn om eraan te beginnen: het absoluut gebrek aan veilige fietspaden van mijn woonplaats tot mijn werkplek !


Doen jullie mee ? Ga naar deze site en registreer jullie ! Bicycle races are coming your way !

Reacties

  1. Ik ging 14 jaar geleden eens per week (of ook wel eens twee keer) met de fiets naar het werk (kleine 7 km), door de jaren heen werd de zin steeds groter, nu ga ik meestal 4 keer met de fiets en ik word er echt blij van :-)
    Goede zet, die fietstassen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…