Doorgaan naar hoofdcontent

Bicycle #korteritten

Ik werk op exact 3,8 km van mijn woonplaats en toch nam ik tot voor kort altijd de wagen naar het werk. Met de auto duurt het afzetten van de kinderen aan de schoolpoort 10 min, met de fiets 15 min ... echt tijd verliezen doe ik dus niet.

De aankoop van een nieuwe (tweedehands) fiets moet daar verandering in brengen: alle (of toch de meeste) ritten van minder dan 5 km probeer ik voortaan (we beginnen alvast met juni) met de fiets te doen. 

Naast de fiets investeerde ik in fietstassen: 2 op de bagagedrager en eentje vooraan. 


Aangespoord door de Mijn #korteritten, hou ik een logboekje bij, maar eigenlijk zouden ze er beter een Strava-account aan koppelen, zie je ineens hoe snel je rijdt. 


Wat heb je eigenlijk nodig om aan die uitdaging te beginnen: 

- een fiets, in orde met de nodige verlichting en reflectoren, goedgeblazen banden zijn ook niet te onderschatten
- een fietsslot (ik kan aan mijn fiets een extra slot bevestigen, om hem bv nog aan een paal of boom te bevestigen of een andere fiets ermee samen te sluiten)
- een helm, ja ook voor volwassenen ... Ik scheur misschien niet door het weglandschap, maar als je je hersenen enigszins de kans wil geven om een gewelddadige aanrijding te overleven, DRAAG EEN HELM !  
- een kam, om helmhaar terug in model te brengen
- een KW'tje
- fietstas(sen) (om sjakosj, KW en hakken weg te bergen - eventueel reservekledij, will see )
- een deo

Een kleine investering voor een schoner milieu en wat meer lichaamsbeweging. Nu nog de politiek overtuigen dat dat fietsbeleid in onze gemeente veel en veel beter moet ! Want laat dat nu net hét grootste struikelblok zijn om eraan te beginnen: het absoluut gebrek aan veilige fietspaden van mijn woonplaats tot mijn werkplek !


Doen jullie mee ? Ga naar deze site en registreer jullie ! Bicycle races are coming your way !

Reacties

  1. Ik ging 14 jaar geleden eens per week (of ook wel eens twee keer) met de fiets naar het werk (kleine 7 km), door de jaren heen werd de zin steeds groter, nu ga ik meestal 4 keer met de fiets en ik word er echt blij van :-)
    Goede zet, die fietstassen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…