Doorgaan naar hoofdcontent

Bicycle #korteritten

Ik werk op exact 3,8 km van mijn woonplaats en toch nam ik tot voor kort altijd de wagen naar het werk. Met de auto duurt het afzetten van de kinderen aan de schoolpoort 10 min, met de fiets 15 min ... echt tijd verliezen doe ik dus niet.

De aankoop van een nieuwe (tweedehands) fiets moet daar verandering in brengen: alle (of toch de meeste) ritten van minder dan 5 km probeer ik voortaan (we beginnen alvast met juni) met de fiets te doen. 

Naast de fiets investeerde ik in fietstassen: 2 op de bagagedrager en eentje vooraan. 


Aangespoord door de Mijn #korteritten, hou ik een logboekje bij, maar eigenlijk zouden ze er beter een Strava-account aan koppelen, zie je ineens hoe snel je rijdt. 


Wat heb je eigenlijk nodig om aan die uitdaging te beginnen: 

- een fiets, in orde met de nodige verlichting en reflectoren, goedgeblazen banden zijn ook niet te onderschatten
- een fietsslot (ik kan aan mijn fiets een extra slot bevestigen, om hem bv nog aan een paal of boom te bevestigen of een andere fiets ermee samen te sluiten)
- een helm, ja ook voor volwassenen ... Ik scheur misschien niet door het weglandschap, maar als je je hersenen enigszins de kans wil geven om een gewelddadige aanrijding te overleven, DRAAG EEN HELM !  
- een kam, om helmhaar terug in model te brengen
- een KW'tje
- fietstas(sen) (om sjakosj, KW en hakken weg te bergen - eventueel reservekledij, will see )
- een deo

Een kleine investering voor een schoner milieu en wat meer lichaamsbeweging. Nu nog de politiek overtuigen dat dat fietsbeleid in onze gemeente veel en veel beter moet ! Want laat dat nu net hét grootste struikelblok zijn om eraan te beginnen: het absoluut gebrek aan veilige fietspaden van mijn woonplaats tot mijn werkplek !


Doen jullie mee ? Ga naar deze site en registreer jullie ! Bicycle races are coming your way !

Reacties

  1. Ik ging 14 jaar geleden eens per week (of ook wel eens twee keer) met de fiets naar het werk (kleine 7 km), door de jaren heen werd de zin steeds groter, nu ga ik meestal 4 keer met de fiets en ik word er echt blij van :-)
    Goede zet, die fietstassen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …