Doorgaan naar hoofdcontent

Keep on running

Mijn man is een triatleet, dat mag ik na zijn tweede kwart triatlon (Brugge) wel zeggen ... Voor een verslagje ervan, stuur ik je naar zijn blog. Waarschuwing: er staan bijna geen foto's op de blog, tenzij van objecten met digitale cijfers of twee wielen ...

Door de regen en drie hongerige dochters hebben we zijn doortocht en aankomst op de Markt te Brugge echter compleet gemist, maar dat zijn we van plan om dubbel en dik goed te maken bij een volgende inspanning. En dit zou wel eens een volledige triatlon kunnen worden, met als streefdatum september 2017 (Keulen).

In afwachting van een volledige triatlon (compleet nutters, volgens mij) traint my hubby samen met een coach en zwemleraar. 'The Coach' stuurt hem wekelijk een trainingsschema door dat niet van de poes is, maar ook worden er voedingsadvies en 'core stability' oefeningen doorgestuurd.

Ook het voedingsadvies is niet van de poes en eigenlijk komt het op hetvolgende neer (zonder afbreuk te doen aan de job van de Coach): als het niet op de lijst staat van producten die je mag eten 'dan is het niet goed'. Een banaan staat bijvoorbeeld niet op de lijst, 'dat is voor verder in de training' en ook magere yohurt komt niet op het lijstje voor, enkel te consumeren' 'als je je eens wil verwennen'.

Het is een voedingsadvies: dat wil zeggen dat dit nog moet omgezet worden in de dagelijkse realiteit en eerlijk gezegd, kan ik daarbij wat hulp gebruiken. Ik ging dus op zoek naar een kookboek dat ik als leidraad kan gebruiken, zonder te overdrijven en het ook voor de vier andere teamleden van #teamneirinck houdbaar te maken. Het plan is om het voedingsadvies zo veel mogelijk te volgen en toe te passen om elk lid van het gezin, zodat er niet apart gekookt moet worden.

Wat kan wel: veeeel groenten en fruit, kokosolie, mager vlees, veel vis, ... Did I already mentionned the vegetables and fruits ? 

Haar lofbetuigingen op Ottelenghi deden me in het verleden al bezwijken in de boekhandel, maar ik moet toegeven dat verder dan de winterse Couscous ik nog niets uit het boek (Plenty) klaarmaakte.

Ondanks alle succes, kunnen de boeken van mevrouw Naessens me nog steeds niet overtuigen en zocht ik verder. In mijn zoektocht (nu moet je daar niet veel meer bij voorstellen dan een half uur langer in de Standaard Boekhandel ronddrentelen op dinsdag ochtend wanneer ik de TV Story (guilty pleasure!) ga kopen :-) ) stootte ik op het nieuwste boek van de gezusters Hemsley. Good and Simple (Of in het Nederlands: 'Lekker en snel voor elke dag'- persoonlijk had ik gewoon de Engelse titel behouden)

Het boek bevat de gewoonlijk uitleg over eten en meer bepaald lekker en gezond eten, maar vooral twee weekmenu's, met eraan gekoppeld de boodschappenlijstjes. Schot in de roos !

Ook vind je er een aantal leuke variaties voor een quinoasalade, courgetti en brocoli- of bloemkoolrijst. Het boek maakt een onderscheid in verschillende categorieën, maar verwijst onderling naar de recepten, zodat je makkelijk een compleet menu kan samenstellen. 

Good and Simple: het boek geeft wat het belooft: lekkere, eenvoudige recepten zonder uren in de keuken te moeten staan !

Vorige zondag, met de hubby in de Alpen voor zijn laatste Tourtocht (Gran Fondo La Marmotte, uitgereden en de zilveren medaille in zijn leeftijdscategorie !), want dergelijk crazy inspanningen mogen voorlopig niet meer van de Coach, ging ik me er eens in smijten. Spijtig genoeg begon ik pas echt te plannen op zaterdagavond en de boodschappen te doen op zondagochtend, hetgeen mijn keuze limiteerde, want in de lokale supermarkt vind je bij ons jammergenoeg geen kokosbloem, zuiver cacoapoeder ... Want ja, spijtig genoeg houdt koken volgens dit boek ook een uitstapje in naar de natuurvoedingswinkel. 
In de meeste supermarkten (ik spreek op gemeentelijk vlak, wellicht is het anders in grootsteden en is er daar meer keuze aan natuurproducten in de supermarkt, of vergis ik mij ? ) is het aanbod aan natuurvoeding vrij beperkt en meestal vind je ook enkel maaltijdvervangers, hetgeen hier echt niet binnen komt ...


Enfin, wat stond er dan op menu zondag:

1. Middagsnack: appelspekmuffins (p. 118)


Hier verving ik de kokosbloem (niet gevonden, en iets vertelde mij dat het niet gewoon geraspte kokosnoot was) door boekweitbloem, welke ik wel vond. Aangezien de kokosyoghurt, die ook in het recept staat, erg doorsmaakte, bleek dit een goede keuze te zijn.

2. Avondmaal: Mexicaanse gehaktballetjes (p. 214) met courgetti en rode pesto (p 245-246) of BBQ ketchup (p 278), met als desssert Banaan Avocado Chocolademousse. Dit laatste recept is te vinden op de blog van mme Zsazsa, die het geluk had de zusters te mogen interviewen bij hun doortocht in België, of hier

Mexicaanse Hamburgers/balletjes voor het bakken in de oven
BBQ Ketchup
Banaan Avocado Chocolademousse
Tussen de dames bij Mme Zsazsa aan tafel zal u misschien deze madam herkennen ... Of had ik hierboven nu al naar haar blog verwezen ? 

Op maandag stond de Noedelsalade met Groene-Godinnendressing (p. 250) op het menu: Boekweitnoedels had ik niet gevonden en ik had er ook een klein kalkoenhaasje bij gebakken, maar alle teamleden waren het er over eens: de dressing was lekker fris en de kalkoen eigenlijk overbodig !

Het kleinste teamlid is nog niet helemaal overtuigd van de nieuwe wind die door Huize Neirinck waait op Foodgebied, maar ze draait wel bij ... Op tijd en stond kan er wel gezondigd worden, maar hopelijk voelen en smaken ze zelf het verschil. 

Ik kijk er alvast naar uit om de restjes van de salade deze avond op te peuzelen en op dat laatste chocomousje heb ik alvast een stickertje met mijn naam geplakt ...

Ik heb doelbewust geen recept gekopieerd: Buy the damn book, you won't regret it !!! 

De intensieve trainingssessies van de Coach voor Dieter, motiveerden mij alvast om ook wat vaker mijn loopschoenen aan te trekken. Keep on Running !
     

Reacties

 1. Je doet me toch denken aan dat kookboek kopen :). Wat ik over de vent denk, dat zal ik maar voor mezelf houden zeker #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
 2. potverdikkie, van al dat lekkers krijg ik wel honger! Ziet er toch heel erg goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is echt een aanrader: intussen nog twee receptjes geprobeerd en goed bevonden en vanavond eten we opnieuw iets uit het boek na een bezoekje aan de natuurvoedingswinkel :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…