Doorgaan naar hoofdcontent

Keep on running

Mijn man is een triatleet, dat mag ik na zijn tweede kwart triatlon (Brugge) wel zeggen ... Voor een verslagje ervan, stuur ik je naar zijn blog. Waarschuwing: er staan bijna geen foto's op de blog, tenzij van objecten met digitale cijfers of twee wielen ...

Door de regen en drie hongerige dochters hebben we zijn doortocht en aankomst op de Markt te Brugge echter compleet gemist, maar dat zijn we van plan om dubbel en dik goed te maken bij een volgende inspanning. En dit zou wel eens een volledige triatlon kunnen worden, met als streefdatum september 2017 (Keulen).

In afwachting van een volledige triatlon (compleet nutters, volgens mij) traint my hubby samen met een coach en zwemleraar. 'The Coach' stuurt hem wekelijk een trainingsschema door dat niet van de poes is, maar ook worden er voedingsadvies en 'core stability' oefeningen doorgestuurd.

Ook het voedingsadvies is niet van de poes en eigenlijk komt het op hetvolgende neer (zonder afbreuk te doen aan de job van de Coach): als het niet op de lijst staat van producten die je mag eten 'dan is het niet goed'. Een banaan staat bijvoorbeeld niet op de lijst, 'dat is voor verder in de training' en ook magere yohurt komt niet op het lijstje voor, enkel te consumeren' 'als je je eens wil verwennen'.

Het is een voedingsadvies: dat wil zeggen dat dit nog moet omgezet worden in de dagelijkse realiteit en eerlijk gezegd, kan ik daarbij wat hulp gebruiken. Ik ging dus op zoek naar een kookboek dat ik als leidraad kan gebruiken, zonder te overdrijven en het ook voor de vier andere teamleden van #teamneirinck houdbaar te maken. Het plan is om het voedingsadvies zo veel mogelijk te volgen en toe te passen om elk lid van het gezin, zodat er niet apart gekookt moet worden.

Wat kan wel: veeeel groenten en fruit, kokosolie, mager vlees, veel vis, ... Did I already mentionned the vegetables and fruits ? 

Haar lofbetuigingen op Ottelenghi deden me in het verleden al bezwijken in de boekhandel, maar ik moet toegeven dat verder dan de winterse Couscous ik nog niets uit het boek (Plenty) klaarmaakte.

Ondanks alle succes, kunnen de boeken van mevrouw Naessens me nog steeds niet overtuigen en zocht ik verder. In mijn zoektocht (nu moet je daar niet veel meer bij voorstellen dan een half uur langer in de Standaard Boekhandel ronddrentelen op dinsdag ochtend wanneer ik de TV Story (guilty pleasure!) ga kopen :-) ) stootte ik op het nieuwste boek van de gezusters Hemsley. Good and Simple (Of in het Nederlands: 'Lekker en snel voor elke dag'- persoonlijk had ik gewoon de Engelse titel behouden)

Het boek bevat de gewoonlijk uitleg over eten en meer bepaald lekker en gezond eten, maar vooral twee weekmenu's, met eraan gekoppeld de boodschappenlijstjes. Schot in de roos !

Ook vind je er een aantal leuke variaties voor een quinoasalade, courgetti en brocoli- of bloemkoolrijst. Het boek maakt een onderscheid in verschillende categorieën, maar verwijst onderling naar de recepten, zodat je makkelijk een compleet menu kan samenstellen. 

Good and Simple: het boek geeft wat het belooft: lekkere, eenvoudige recepten zonder uren in de keuken te moeten staan !

Vorige zondag, met de hubby in de Alpen voor zijn laatste Tourtocht (Gran Fondo La Marmotte, uitgereden en de zilveren medaille in zijn leeftijdscategorie !), want dergelijk crazy inspanningen mogen voorlopig niet meer van de Coach, ging ik me er eens in smijten. Spijtig genoeg begon ik pas echt te plannen op zaterdagavond en de boodschappen te doen op zondagochtend, hetgeen mijn keuze limiteerde, want in de lokale supermarkt vind je bij ons jammergenoeg geen kokosbloem, zuiver cacoapoeder ... Want ja, spijtig genoeg houdt koken volgens dit boek ook een uitstapje in naar de natuurvoedingswinkel. 
In de meeste supermarkten (ik spreek op gemeentelijk vlak, wellicht is het anders in grootsteden en is er daar meer keuze aan natuurproducten in de supermarkt, of vergis ik mij ? ) is het aanbod aan natuurvoeding vrij beperkt en meestal vind je ook enkel maaltijdvervangers, hetgeen hier echt niet binnen komt ...


Enfin, wat stond er dan op menu zondag:

1. Middagsnack: appelspekmuffins (p. 118)


Hier verving ik de kokosbloem (niet gevonden, en iets vertelde mij dat het niet gewoon geraspte kokosnoot was) door boekweitbloem, welke ik wel vond. Aangezien de kokosyoghurt, die ook in het recept staat, erg doorsmaakte, bleek dit een goede keuze te zijn.

2. Avondmaal: Mexicaanse gehaktballetjes (p. 214) met courgetti en rode pesto (p 245-246) of BBQ ketchup (p 278), met als desssert Banaan Avocado Chocolademousse. Dit laatste recept is te vinden op de blog van mme Zsazsa, die het geluk had de zusters te mogen interviewen bij hun doortocht in België, of hier

Mexicaanse Hamburgers/balletjes voor het bakken in de oven
BBQ Ketchup
Banaan Avocado Chocolademousse
Tussen de dames bij Mme Zsazsa aan tafel zal u misschien deze madam herkennen ... Of had ik hierboven nu al naar haar blog verwezen ? 

Op maandag stond de Noedelsalade met Groene-Godinnendressing (p. 250) op het menu: Boekweitnoedels had ik niet gevonden en ik had er ook een klein kalkoenhaasje bij gebakken, maar alle teamleden waren het er over eens: de dressing was lekker fris en de kalkoen eigenlijk overbodig !

Het kleinste teamlid is nog niet helemaal overtuigd van de nieuwe wind die door Huize Neirinck waait op Foodgebied, maar ze draait wel bij ... Op tijd en stond kan er wel gezondigd worden, maar hopelijk voelen en smaken ze zelf het verschil. 

Ik kijk er alvast naar uit om de restjes van de salade deze avond op te peuzelen en op dat laatste chocomousje heb ik alvast een stickertje met mijn naam geplakt ...

Ik heb doelbewust geen recept gekopieerd: Buy the damn book, you won't regret it !!! 

De intensieve trainingssessies van de Coach voor Dieter, motiveerden mij alvast om ook wat vaker mijn loopschoenen aan te trekken. Keep on Running !
     

Reacties

 1. Je doet me toch denken aan dat kookboek kopen :). Wat ik over de vent denk, dat zal ik maar voor mezelf houden zeker #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
 2. potverdikkie, van al dat lekkers krijg ik wel honger! Ziet er toch heel erg goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is echt een aanrader: intussen nog twee receptjes geprobeerd en goed bevonden en vanavond eten we opnieuw iets uit het boek na een bezoekje aan de natuurvoedingswinkel :-)

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…