Doorgaan naar hoofdcontent

Push it

Sinds deze lente is geel zowat mijn hele garderobe binnen geslopen ...

Alleen een cardigan ontbrak nog en het perfecte geel en patroon vond ik bij Juljia's shop.

Julie heeft voor haar nieuwe en intussen 3de boek een cardigan voor groot en klein ontworpen, geïnspireerd op één van de modellen van Lnknits. Dat deze modellen mijn ogen uitsteken, kon je hier  op de blog al lezen en toen Ellen meedeelde dat ze ook aan een 3de boek werkte, hoopte ik op het model van de Cozy Charlene ... Maaaaaaar het 3de boek van Ellen blijkt een boek over gezond eten te zijn en toen Julie het model Adèle (je kreeg het patroon bij aankoop van de wol) lanceerde stond het onmiddellijk op mijn to knit-lijstje.

Wanneer het wekelijks patroontje van de Dolly Plaid van La Maison Victor 'afgehaakt' was, breide ik rustig verder aan de Adèle.

Ik deed er toch een kleine 8 weken over, want nadat ik het rugpand en één van de voorpanden afhad, begon ik opnieuw.

Ik bemerkte immers dat ik te weinig wol had besteld en alles met breinaalden 6 gebreid had, terwijl het patroontje breinaalden 6 en 6,5 voorziet, maar de beschrijving niet vermeldt wanneer je moet wisselen van naalden. Ik dacht als ik na de boord (gebreid met naalden 6) wissel (zoals in de meeste patronen) en verder brei met 6,5, zal het iets losser zijn en misschien kom ik er dan wel met de wol ... Ook besloot ik om, op advies van Rita, alle panden aan elkaar op rondbreinaalden te breien. Ik zette dus in het totaal 130 steken op en breide tot op de hoogte waar het patroon aangaf dat de meerderingen begonnen. Vanaf daar breide ik de 3 panden apart verder. Voordeel is dat je altijd je volledige breiwerk mee hebt en de stukken aan elkaar kan afmeten en bovendien twee stukken minder moet aan elkaar naaien achteraf, nadeel is dat je altijd je volledige breiwerk mee hebt :-)

Naarmate het werk vorderde, bleek er toch te weinig wol te zijn om de halsboord af te werken en bestelde ik de resterende bolletjes (oef) bij Julie. Nu heb ik een bolletje op overschot, samen met nog enkele kleine restjes, maar volgens mij vind ik hiervoor wel een geschikt projectje in haar nieuwe boek.

Enkele sneakpeaks op de facebook pagina, deden mij alvast beslissen om het boek te bestellen (het boek komt uit ergens in augustus, maar hierboven vind je de link om het al te pre-orderen). Ik kreeg er alvast het eerste nummer van haar nieuwste breimagazine 'Boven de wolken ' gratis bij. Ook zeker aan te raden: leuke zomerbreiwerkjes voor klein en groot !

Nog wat breifiles: ik nam maat M, na het breien van de Bilbao-cardigan: perfect fit voor mij, ook de lengte, die bij haar en haar wat kort uitviel ...

Nu rest er mij alleen nog om te genieten van een zalig zachte cardigan, ideaal voor een zomeravond met een cocktail of koffie ...


doe een 'spontaan', zei hij en ik maar zweten ...

Misschien heb ik de cardigan de volgende dagen niet echt nodig, maar aangezien we in België wonen ... Genieten zolang het duurt, is dus de boodschap !

En voor die laatste werkweek voor de vakantie: Push it, push it real good ! (al vermoed ik dat Salt'n Pepa iets anders voor ogen hadden bij het zingen van het nummer )


Reacties

  1. Op 8 weken gebreid, ik deed er bijna 6 maanden over 😂 Maar wel de moeite waard, want de bouclé wol is echt aangenaam, he. Deze gele kleur staat je trouwens heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi katrien.Ik wacht ook op deel 3.En ga voor deze winter dezelfde trui breien.En ik doe er ook langer over :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Superbenieuwd naar wat jullie ervan vinden ... Laat gerust iets achter, ik lees het met veel plezier ! Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…