Doorgaan naar hoofdcontent

Push it

Sinds deze lente is geel zowat mijn hele garderobe binnen geslopen ...

Alleen een cardigan ontbrak nog en het perfecte geel en patroon vond ik bij Juljia's shop.

Julie heeft voor haar nieuwe en intussen 3de boek een cardigan voor groot en klein ontworpen, geïnspireerd op één van de modellen van Lnknits. Dat deze modellen mijn ogen uitsteken, kon je hier  op de blog al lezen en toen Ellen meedeelde dat ze ook aan een 3de boek werkte, hoopte ik op het model van de Cozy Charlene ... Maaaaaaar het 3de boek van Ellen blijkt een boek over gezond eten te zijn en toen Julie het model Adèle (je kreeg het patroon bij aankoop van de wol) lanceerde stond het onmiddellijk op mijn to knit-lijstje.

Wanneer het wekelijks patroontje van de Dolly Plaid van La Maison Victor 'afgehaakt' was, breide ik rustig verder aan de Adèle.

Ik deed er toch een kleine 8 weken over, want nadat ik het rugpand en één van de voorpanden afhad, begon ik opnieuw.

Ik bemerkte immers dat ik te weinig wol had besteld en alles met breinaalden 6 gebreid had, terwijl het patroontje breinaalden 6 en 6,5 voorziet, maar de beschrijving niet vermeldt wanneer je moet wisselen van naalden. Ik dacht als ik na de boord (gebreid met naalden 6) wissel (zoals in de meeste patronen) en verder brei met 6,5, zal het iets losser zijn en misschien kom ik er dan wel met de wol ... Ook besloot ik om, op advies van Rita, alle panden aan elkaar op rondbreinaalden te breien. Ik zette dus in het totaal 130 steken op en breide tot op de hoogte waar het patroon aangaf dat de meerderingen begonnen. Vanaf daar breide ik de 3 panden apart verder. Voordeel is dat je altijd je volledige breiwerk mee hebt en de stukken aan elkaar kan afmeten en bovendien twee stukken minder moet aan elkaar naaien achteraf, nadeel is dat je altijd je volledige breiwerk mee hebt :-)

Naarmate het werk vorderde, bleek er toch te weinig wol te zijn om de halsboord af te werken en bestelde ik de resterende bolletjes (oef) bij Julie. Nu heb ik een bolletje op overschot, samen met nog enkele kleine restjes, maar volgens mij vind ik hiervoor wel een geschikt projectje in haar nieuwe boek.

Enkele sneakpeaks op de facebook pagina, deden mij alvast beslissen om het boek te bestellen (het boek komt uit ergens in augustus, maar hierboven vind je de link om het al te pre-orderen). Ik kreeg er alvast het eerste nummer van haar nieuwste breimagazine 'Boven de wolken ' gratis bij. Ook zeker aan te raden: leuke zomerbreiwerkjes voor klein en groot !

Nog wat breifiles: ik nam maat M, na het breien van de Bilbao-cardigan: perfect fit voor mij, ook de lengte, die bij haar en haar wat kort uitviel ...

Nu rest er mij alleen nog om te genieten van een zalig zachte cardigan, ideaal voor een zomeravond met een cocktail of koffie ...


doe een 'spontaan', zei hij en ik maar zweten ...

Misschien heb ik de cardigan de volgende dagen niet echt nodig, maar aangezien we in België wonen ... Genieten zolang het duurt, is dus de boodschap !

En voor die laatste werkweek voor de vakantie: Push it, push it real good ! (al vermoed ik dat Salt'n Pepa iets anders voor ogen hadden bij het zingen van het nummer )


Reacties

  1. Op 8 weken gebreid, ik deed er bijna 6 maanden over 😂 Maar wel de moeite waard, want de bouclé wol is echt aangenaam, he. Deze gele kleur staat je trouwens heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi katrien.Ik wacht ook op deel 3.En ga voor deze winter dezelfde trui breien.En ik doe er ook langer over :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…