Doorgaan naar hoofdcontent

Let it go

De naaidip, de mede naaiblogsters zullen wellicht dit gevoel herkennen: massa's ideeën in het hoofd, eigenlijk wel wat tijd om enkele uit te voeren, niet kunnen kiezen aan welk idee eerst te beginnen, om dan aan de zetel gekluisterd te zitten met het hoofd in overdrive ... Of een ander mogelijk scenario: massa's ideeën, want weer veel te lang op blogs en pinterest blijven hangen en geen tijd om ze in uitvoering te brengen, want oudercontacten, deadlines op het werk, inschrijvingen voor volgend jaar, een verjaardagsfeest of twee..

Het grote verjaardagsfeest voor Dieter kwam in orde, ondanks het feit dat de regen mijn 'pinterest-proof'-tafel wegregende: tafellakens, lampionnen, bloemen en tafelconfetti belandden in alle hoeken van de tuin (want eind juni heb je toch geen tent meer nodig *proest*), maar de zon won het op het juiste moment van de regen, de drank vloeide rijkelijk, de paëlla (La Fiësta-Oostkamp) was lekker, de compagnie zalig, de hulp efficiënt, de speech inspirerend en het Smart-ijsje (Smartijs-Wingene) werd gesmaakt ... Onvergetelijke momenten, die we maar al te graag deelden met anderen ...

Zilveren cijferballonnen: Louique's Party Studio 
Na regen kwam zonneschijn ... 
Ook het verjaardagsfeest van Jozefien was een knaller, zonder veel voorbereiding: kindjes verzamelen aan het lokale binnenzwembad rond 15.00 uur, twee uur ploeteren in het water, kindjes (die zichzelf al perfect aan- en uit kunnen kleden, Yay!) laten kiezen uit de heerlijkheden van de lokale frituur en met hun buikje rond voor Netflix zetten, af en toe eens laten graaien in de snoeppot en wachten tot mama ze om 19.00 uur komt ophalen ... Ook bij de klastraktatie heb ik pinterest eens mooi aan mijn laars gelapt: een simpele 'quatre-quart''-cake in een hartjesvorm van IKEA en twee zakken Haribosnoep van de Action. Ik heb niemand horen klagen !

Van beide feestjes heb ik bijna geen foto's en werden er ook geen speciale jurken of outfits genaaid. De naaidip, you know ... Jozefien heeft haar verjaardagsjurk dus nog tegoed !

Een uurtje voor ik vorige woensdag het rapport van de oudste mocht gaan afhalen (Ik denk dat ik een krak in wiskunde was geweest met die klastitularis van haar *proest*), waren de attenties voor Juf Sara, Meester Jan en Meester Alain klaar. Er was een streng verbod om ook iets voor de klastitularis van de oudste te maken. Spijtig, ik heb nochtans graag drie kussen in ontvangst willen nemen van haar klastitularis (mochten jullie zich afvragen waarom, licht ik alvast een tipje van de sluier: hij is niet ouder dan 25, staalblauwe ogen, groot, speelt piano (dat laatste vertelde hij mij spontaan op het oudercontact, ik ben niet gaan neuzen in zijn facebookprofiel) * nogmaals proest*, een (gelukkig getrouwde) vrouw van meer dan 40 mag al eens denken 'als ik nu 20 was geweest ...', dit tot grote hilariteit van haar huisgenoten :-D ). 

Ik koos voor snelle klassiekers: voor de meesters de pennenzak, op basis van het recept van Oon (eenvoudige versie) in nepleer, met een gekleurde rits en een restje fietsstof (De Stoffenkamer - 20cm stof, voor 3 pennenzakken, twee jaar geleden kreeg een andere Meester Jan er al eentje in fietsstof, lang leve the hoarder in me ) als voering en voor Juf Sara  een reversible bag van Verypurpleperson in twee restlapjes Petit Pan. 

Dit moeten zowat de eerste patronen geweest zijn die ik vijf jaar geleden van het internet haalde om te experimenteren met de in de les geleerde technieken of om zelf technieken aan te leren.
Alles zit op een wip in elkaar en maakte ik met stof en fournituren, die ik al in huis had.Helemaal 'Let it go' was het dus niet, eerder 'Let it flow', en das al een stuk meer relax ...

Nu de schoolvakantie is gestart en het gerechtelijke verlof een feit is, kan alles op een rustiger tempo. Volgens mij komt het dan wel goed met de naaidip. Het einde van de tunnel waarin ik de voorbije maand het gevoel had een beetje opgesloten te zitten, is in zicht ...

Er staan alvast een aantal leuke dingen op het programma: het uitkiezen van de trouwjurk van mijn zus, samen met mama, een dagje Cactusfestival, kamp (aka 10 dagen alleen met de jongste thuis), Gentse Feesten en in augustus ... Vakantie !

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Twee meisjes op het strand

Ze lezen modebladen en dragen sweaters uit stof, getekend door Eva Mouton in samenwerking met Bambiblauw.

En laat Eva Mouton nu één van de nieuwe rolmodellen zijn voor mijn tienerdochters (Check, mama, die nageltattoo's, drool drool). Ze hadden niet beter kunnen kiezen: een madam met ondernemingszin, creativiteit ten overvloede, een grote liefde voor dieren en een sprankelende dosis humor en zelfrelativering.

En neen, er scheelt niets aan jullie ogen: het zijn er inderdaad drie en ze zitten niet op het strand. De foto's zijn genomen aan de oevers van het kanaal, in de buurt.

De weersvoorspellingen (alhoewel, heeft nu toch de hele namiddag de zon geschenen, zekers) en balletrepetities stuurden de plannen om terug naar zee te gaan in de war, maar gelukkig hebben we 'water' dichtbij huis. Een deken, een doos vol aardbeien, water en we waren vertrokken ...

De stoffen zijn zalig om mee te werken en voelen zalig aan op de huid ... ideaal om aan te doen op een zon gebruind …

Wild horses

Song uit opnieuw 1987, wat blijkbaar voor mij een muzikaal topjaar was (proest).

As the sun goes down on the arizona plain
and the wind whistles by like a runaway train
hey hey hey it's a beautiful thing
well it's me and you and a flatbed truck
my heart kicking over like a whitetail buck
hey hey hey in the middle of spring

You can cut me deep
you can cut me down
you can cut me loose 
don't you know it's okay
you can kick and scream
you can slap my face
you can set my wheels on a high speed chase
hey no matter what you do

Wild horses could not drag me away from you
Wild horses could not drag me away from you

Terwijl anderen in hun pen kropen om te reageren op de stok die de voorzitster van een politieke partij in het hoenderhok gooide over de moederschapsrust en de verdeling van deze tussen moeder en vader, zat ik rustig achter mijn naaimachine om de Aster-trui te maken uit het laatste nummer van La Maison Victor in het vierde stofje van de Eva Mouton Collectie van Bambiblauw. 
Niet dat …

Rosa

De kop van het nieuwe schooljaar is er vanaf en ook de naailessen zijn terug begonnen.

Mijn eerste project uit de les, kan ik je al voorstellen: De Rosa jurk uit La Maison Victor, Editie 2, maart-april 2015.

Een gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om te dragen.

De stof is deze uit de Maan collectie gekocht bij Mondepot. In het het echt is de stof nog mooier ! Wel opnieuw geen idee of ik de rechte kant heb gebruikt. Samen met de andere cursisten koos ik voor de kant waar de stipjes op de stof wat blauw-grijs zijn ...

De mouwen hebben een zoom van 8 cm, zodat ik ze nog eens kan omslaan.

De neklijn achteraan veranderde ik, aangezien het v-nekje achteraan een te grote halsopening zou geven.

Er zit een rits in, maar ik kan de jurk eigenlijk gewoon aan- en uitdoen boven het hoofd.

De schouder had wat mij betreft nog iets verder mogen komen.

De stof is licht en zomers (en doorzichtig), maar met een onderjurkje, taupe kousen, zwarte enkellaarsje en een zandkleurige Bernadette, heb je in …

Weather with you

Mamaaaaa .... we leren vanaf morgen over de herfst en ik heb 'herfstdingen' nodig ...

Nu wonen we wel wat landelijk, maar meer dan wat afgevallen bladeren vind je hier niet in de onmiddellijke omgeving. Dus maakten we deze namiddag een blitzbezoek aan het Drongengoed op een kleine 10 km van onze voordeur. Joke Schauvlieghe opende er vorig weekend nog een nieuw boslooppad, dat we in de komende weken wel eens zullen uittesten ...
Maar bon, eerst 'herfstdingen' dus. We vonden paddestoelen, bladeren (duh), beukenootjes en tamme kastanjes, maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om foto's te nemen voor de blog. 
Je zal hier de komende tijd heel wat zien passeren met de hashtag #mysisterswedding14012017, want mijn zus en haar lief trouwen en op die dag moeten we er natuurlijk allemaal piekfijn uitzien !
Ze heeft me gevraagd om de jurken van de bruidsmeisjes te maken, maar die ga ik natuurlijk niet voor de grote dag aan jullie voorstellen. Deze blijven geheim tot n…