Doorgaan naar hoofdcontent

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...

Wat kan ik jullie voorstellen: 
- mijn oudste dochter van bijna veertien
- een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege.
- een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 
De titel van de post verwijst naar een nummer van Ariana Grande, de popster populair bij tieners en van wie het concert twee weken geleden in een bloedbad eindigde door de terreur van IS. 

Het went niet, die terreur. 
Het blijft plakken en beklijven ...
Zeker als er zovele jongeren het slachtoffer zijn ...
Zeker als ze toeslaan op een manifestatie waar mijn dochters wel eens zouden willen naar toe gaan ...

Vorige jaar gingen we naar het Sportpaleis naar Ellie Goulding met Ella en Roos en werden we geconfronteerd met de militairen op straat, op de plaats waar de mensen wachtten om het Sportpaleis binnen te gaan ... Met de aanslag in Parijs nog in gedachten, dachten Dieter en ik ook hoe het toch zeer gemakkelijk zou zijn om toe te slaan tussen de wachtende massa ... maar die gedachte drongen we ver naar de achtergrond om zorgeloos samen met onze dochters van hun eerste concert te genieten ...

En dus moeten we blijven genieten, blijven vechten voor een warme samenleving, zonder polarisatie. 

'Break Free' verwijst ook naar hetgeen de meisjes volop aan het doen zijn: de vleugels uitslaan om met mini stapjes het nest te verlaten en te gaan genieten van een grotere wereld dan hetgeen onder de kerktoren gebeurt. 

Ligt het aan mij, of is die oudste van mij de laatste maanden een flink stuk groter geworden ? 

Enfin, het einde van het schooljaar nadert en madam heeft een eerste echte klasfuif op de agenda staan. Ouders niet toegelaten uiteraard, enkel als taxichauffeur, zoals het hoort op onze leeftijd. 

Stretch those wings, baby of mine, and FLY !


PS: Mijn post werd niet gesponsord door De Stoffenkamer. De tote-bag wordt hier wel bijna dagelijks door iemand gebruikt :-)

Reacties

 1. Wat een prachtige rok! En die schoenen erbij zijn geweldig. Het stofje van de rok blijft me ook in in de billen bijten, ik klikte het al diverse keren in mijn winkelmandje, maar tot nu toe hield ik de boot af. Misschien toch... Neeee Marjolein, stof genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, mooi zeg!! Echt helemaal iets voor zo'n jongedame!! Het staat haar prachtig en ze straalt! Mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie outfit! Mooi verhaal ook! Nog geen tieners hier, maar met oudere neven en nichten al wel een blik op wat komt. Mooi zoals je dat omschrijft. En terreur die steeds meer greep op mijn gedachten krijgt is heel herkenbaar. Helaas... Ik laat me niet tegenhouden, ga naar een kerstmarkts, een bevrijdingsfestival, maar het onbehagen is nooit helemaal weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fotomodel en wat een geweldige outfit. De laatste foto is een geweldige afsluiter van een prachtige blogpost.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…