Doorgaan naar hoofdcontent

Castle on the Hill

In deze ga ik je niet alleen twee 'creaties' voor Jozefien voorstellen, maar ook een verborgen pareltje van ons dorp Bellem.

Bellem ligt niet op een heuvel maar heeft wel een kasteel, Kasteel Mariahove, een bezinningsoord en seminariecomplex ... en ook een magische locatie voor een tuinfeest. 

Nu ligt het communiefeest van Roos net achter de rug en kozen we dit jaar -een beetje gedwongen door mijn knieblessure- voor een light-versie op verplaatsing. De vormelinge liet het in elk geval niet aan haar hart komen en genoot met volle teugen van het feest en de aandacht. 

De obligate familiefoto, met zelfontspanner:

Jullie herkennen wellicht de outfit van Ella ... Indien niet, scroll dan maar helemaal door naar onderaan :-)

Roos en ikzelf kregen elk een jurk en cardigan uit de winkel en voor Jozefien recycleerde ik een jurk, die Roos nooit wou dragen ... 
De cardigan van Jozefien herkennen jullie wellicht van de vorige foto en is dan ook het eerste maaksel om voor te stellen !

Het truitje komt uit Boven de Wolken 2 van Julie Jaeken en is gebreid in Rico Glitz (Julija's Shop - hurry, er loopt momenteel een actie op alle Rico garens en morgen wordt Boven de Wolken 5 boven de doopvont gehouden !)

Het modelletje 'Roodborstje' is misschien toch meer geschikt voor wolgarens, want het katoen rekt verschrikkelijk bij het dragen en de ronde pas is dan ook meer een boothals geworden, maar mooi is het wel :-) Ik ben vooral gek op de nopjes en de subtiele glinstering van het garen. 

De knoopjes komen van Veritas en naaide ik eraan aan de vooravond van het feest. Het truitje zelf breide ik nog in mijn eerste revalidatieperiode. 

Het rokje maakte ik ook zelf en was het onderwerp van deze post

Ik ben nog steeds verliefd op de kleurenpracht van de stof en de ontelbare combinatiemogelijkheden met roze, roest, geel, wit, beige, groen enzovoort ... Het halve metertje dat me nog rest, wordt hier dan ook gekoesterd alsof het goud is :-)
Een kasteelvrouwe heeft echter kledij nodig om mee te schrijden ...
Yep, ook mijn jongste wilde, na Ella, een maxirok ! 
Opnieuw nam ik als basis het patroon van de Picharok en verlengde tot op de gewenste lengte. Voor mijn bijna 9-jarige nam ik de tailleband van maat 110 en deze is nog een beetje aan de wijde kant ... Toch één smal kind in de familie *proest*.

De stof is double gauze (De Stoffenkamer) in mosterdkleur. Ik denk dat ik stilaan genezen ben van mijn mosterdkleur aversie *proest*. De combinatie met roze is ronduit prachtig en ook vele andere opties zijn mogelijk !

We wisselden van rok in de tuin van het kasteel, tot grote hilariteit van de aanwezige nonnetjes. 

Ik viel vooral van de ene verbazing in de andere: achter elk hoekje schuilde er een nog mooier plekje om foto's te nemen ...

Voila, hopelijk hebben jullie de overvloed aan foto's overleefd !

Nog een uitsmijtertje :-)
Reacties

  1. Het truitje is heel mooi geworden. Ik hen het zelf ook wel eens voorgehad dat de nek uitrekt, je kan er dan een rijtje vasten aanhaken en dan is de nek weer zoals in het begin. ❤️❤️❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'Bellem', ik moest het toch even opzoeken ... Blijkbaar wel wat uitgeweken van je oorspronkelijke roots!
    Jullie Jozefien lijkt volgens mij geweldig op haar mama! Mooi hoor, zo'n zelfgemaakt truitje! En ook jij mocht er wezen op het feest!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …