Doorgaan naar hoofdcontent

Castle on the Hill

In deze ga ik je niet alleen twee 'creaties' voor Jozefien voorstellen, maar ook een verborgen pareltje van ons dorp Bellem.

Bellem ligt niet op een heuvel maar heeft wel een kasteel, Kasteel Mariahove, een bezinningsoord en seminariecomplex ... en ook een magische locatie voor een tuinfeest. 

Nu ligt het communiefeest van Roos net achter de rug en kozen we dit jaar -een beetje gedwongen door mijn knieblessure- voor een light-versie op verplaatsing. De vormelinge liet het in elk geval niet aan haar hart komen en genoot met volle teugen van het feest en de aandacht. 

De obligate familiefoto, met zelfontspanner:

Jullie herkennen wellicht de outfit van Ella ... Indien niet, scroll dan maar helemaal door naar onderaan :-)

Roos en ikzelf kregen elk een jurk en cardigan uit de winkel en voor Jozefien recycleerde ik een jurk, die Roos nooit wou dragen ... 
De cardigan van Jozefien herkennen jullie wellicht van de vorige foto en is dan ook het eerste maaksel om voor te stellen !

Het truitje komt uit Boven de Wolken 2 van Julie Jaeken en is gebreid in Rico Glitz (Julija's Shop - hurry, er loopt momenteel een actie op alle Rico garens en morgen wordt Boven de Wolken 5 boven de doopvont gehouden !)

Het modelletje 'Roodborstje' is misschien toch meer geschikt voor wolgarens, want het katoen rekt verschrikkelijk bij het dragen en de ronde pas is dan ook meer een boothals geworden, maar mooi is het wel :-) Ik ben vooral gek op de nopjes en de subtiele glinstering van het garen. 

De knoopjes komen van Veritas en naaide ik eraan aan de vooravond van het feest. Het truitje zelf breide ik nog in mijn eerste revalidatieperiode. 

Het rokje maakte ik ook zelf en was het onderwerp van deze post

Ik ben nog steeds verliefd op de kleurenpracht van de stof en de ontelbare combinatiemogelijkheden met roze, roest, geel, wit, beige, groen enzovoort ... Het halve metertje dat me nog rest, wordt hier dan ook gekoesterd alsof het goud is :-)
Een kasteelvrouwe heeft echter kledij nodig om mee te schrijden ...
Yep, ook mijn jongste wilde, na Ella, een maxirok ! 
Opnieuw nam ik als basis het patroon van de Picharok en verlengde tot op de gewenste lengte. Voor mijn bijna 9-jarige nam ik de tailleband van maat 110 en deze is nog een beetje aan de wijde kant ... Toch één smal kind in de familie *proest*.

De stof is double gauze (De Stoffenkamer) in mosterdkleur. Ik denk dat ik stilaan genezen ben van mijn mosterdkleur aversie *proest*. De combinatie met roze is ronduit prachtig en ook vele andere opties zijn mogelijk !

We wisselden van rok in de tuin van het kasteel, tot grote hilariteit van de aanwezige nonnetjes. 

Ik viel vooral van de ene verbazing in de andere: achter elk hoekje schuilde er een nog mooier plekje om foto's te nemen ...

Voila, hopelijk hebben jullie de overvloed aan foto's overleefd !

Nog een uitsmijtertje :-)
Reacties

  1. Het truitje is heel mooi geworden. Ik hen het zelf ook wel eens voorgehad dat de nek uitrekt, je kan er dan een rijtje vasten aanhaken en dan is de nek weer zoals in het begin. ❤️❤️❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'Bellem', ik moest het toch even opzoeken ... Blijkbaar wel wat uitgeweken van je oorspronkelijke roots!
    Jullie Jozefien lijkt volgens mij geweldig op haar mama! Mooi hoor, zo'n zelfgemaakt truitje! En ook jij mocht er wezen op het feest!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…