Doorgaan naar hoofdcontent

De Zji

De kop van het school- en gerechtelijk jaar is eraf, de triathlon van Keulen staat afgevinkt op Dieters Bucket List en dat in een tijd onder de 12 uur (om exact te zijn 11 uur, 43 minuten en 42 seconden, hetgeen een 51ste plaats in het algemeen klassement en een 8ste plaats in zijn leeftijdscategorie opleverde) en ook mijn eerste tourtocht met de koersfiets (het Grootste Vrouwenpeleton) is achter de kiezen. 
Wat uitwaaien en familietijd was dan ook aan de orde !
Alhoewel we dichter bij Knokke-Heist wonen, kiezen we meestal voor Nieuwpoort als bestemming aan zee. Die 'meestal' moet je wel met een stevige korrel zout nemen, want meer dan één keer per zomer geraken we er meestal niet, aan onze Noordzee. 
Op het programma stond een brunch in een charmant eethuisje 'Jeanne' in het centrum van Nieuwpoort. We werden er niet alleen erg hartelijk ontvangen, maar ook super verwend met allerlei lekkers ! 
Na de brunch trokken we met z'n allen langs de Vismijn en de talrijke viswinkels naar de Vaargeul en uiteindelijk 'De Zji' ...
Met drie dochters ontsnap je niet aan de winkelstraat, maar de terugtocht werd langs de dijk afgelegd. Daar viel het mij ineens op dat Roos een handgemaakte outfit had gekozen ! Het strand, een min of meer blauwe lucht en een tiener die al weken zeurt om nog eens op de blog te mogen ... Mijn Iphone bovengehaald en een mini fotoshoot later trokken we weer huiswaarts, want er dreigden donkere wolken ...
Roos droeg een Troptop van Ivanne S, gemaakt in gridtricot van De Stoffenkamer. Uit die stof ging ik eigenlijk de jurkjes maken voor het huwelijk van mijn zus, maar de knipstress sloeg keihard toe en toen werden er jurkjes gekocht *proest*. Lang bleef de stof echter niet liggen, want ik maakte er dus een t-shirt uit voor mijn tieners, die nog net in het grootste kindermaatje passen.  
De grid werd een ruit en er werd een klein fluo accent toegevoegd (het kruisje om de mouwboordje vast te zetten, maar dat zie je jammergenoeg niet op mijn smartphone foto's). 
Het kind had gelukkig nog iets warmers aan *schaterlach* en ook dat had ik zelf gemaakt !
Een Bernadette vest in roze Zeeman Julia wol, samengebreid met één draadje Adriafil Kid Mohair. Voor de Bernadette baseerde ik me op de afmetingen van de Ranonkel cardigan uit 'Jules en Julie voor Groot en Klein -deel 3', maar freestylede grotendeels voor de meerderingen en minderingen. Het vest werd al door de oudste meisjes veel gedragen, want het is een projectje van een klein jaar geleden.
In elk geval gaat mijn Canon de volgende keer weer mee op uitstap ! 
En 'Jeanne', daar ga je ons wellicht nog eens zien ...
En tenslotte de Zji ... die moakt hoopkes van uw zandkastelen ...

De Zji - Ertebrekers (2016)

Reacties

 1. Wil ook wel eens naar Jeanne. Wij zijn fier op zo een mooi gezin, ga maar af en toe naar het zeetje want het is er altijd gezonde lucht ! oma tien en opa marc.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh, wat een zalig bernadetje! Dzju, een jaar geleden zeg je? Dus die wol zal er al alleszins niet meer liggen (och ja, ik ben toch geen breiwonder). Groot gelijk heeft ze, die dochter van u!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Julia wol is nog beschikbaar, hoor, bij Zeeman, alleen zou het kunnen zijn dat het een andere tint roze is ... Voor een Bernadette hoef je helemaal geen breiwonder te zijn en anders gil je maar heel luid vanuit Kortrijk als je vastzit ;-)

   Verwijderen
 3. Nieuwpoort staat hier ook hoog op de lijst van favoriete-stukjes-Noordzee ;). Ooit, als in lang geleden, was dat de dichtste badplaats waar ik maar liefst zeven jaar ijs schepte als vakantiejob. Als in; toen het nog niet volledig dicht gebouwd was ook. ♥ voor toevallige uitstappen met handgemaakt moois!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en toen "een appartement aan zee" een realistische droom was :-D

   Verwijderen
 4. zoveel mooie kiekjes.... onze kust blijft gewoon top!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…