Doorgaan naar hoofdcontent

De Zji

De kop van het school- en gerechtelijk jaar is eraf, de triathlon van Keulen staat afgevinkt op Dieters Bucket List en dat in een tijd onder de 12 uur (om exact te zijn 11 uur, 43 minuten en 42 seconden, hetgeen een 51ste plaats in het algemeen klassement en een 8ste plaats in zijn leeftijdscategorie opleverde) en ook mijn eerste tourtocht met de koersfiets (het Grootste Vrouwenpeleton) is achter de kiezen. 
Wat uitwaaien en familietijd was dan ook aan de orde !
Alhoewel we dichter bij Knokke-Heist wonen, kiezen we meestal voor Nieuwpoort als bestemming aan zee. Die 'meestal' moet je wel met een stevige korrel zout nemen, want meer dan één keer per zomer geraken we er meestal niet, aan onze Noordzee. 
Op het programma stond een brunch in een charmant eethuisje 'Jeanne' in het centrum van Nieuwpoort. We werden er niet alleen erg hartelijk ontvangen, maar ook super verwend met allerlei lekkers ! 
Na de brunch trokken we met z'n allen langs de Vismijn en de talrijke viswinkels naar de Vaargeul en uiteindelijk 'De Zji' ...
Met drie dochters ontsnap je niet aan de winkelstraat, maar de terugtocht werd langs de dijk afgelegd. Daar viel het mij ineens op dat Roos een handgemaakte outfit had gekozen ! Het strand, een min of meer blauwe lucht en een tiener die al weken zeurt om nog eens op de blog te mogen ... Mijn Iphone bovengehaald en een mini fotoshoot later trokken we weer huiswaarts, want er dreigden donkere wolken ...
Roos droeg een Troptop van Ivanne S, gemaakt in gridtricot van De Stoffenkamer. Uit die stof ging ik eigenlijk de jurkjes maken voor het huwelijk van mijn zus, maar de knipstress sloeg keihard toe en toen werden er jurkjes gekocht *proest*. Lang bleef de stof echter niet liggen, want ik maakte er dus een t-shirt uit voor mijn tieners, die nog net in het grootste kindermaatje passen.  
De grid werd een ruit en er werd een klein fluo accent toegevoegd (het kruisje om de mouwboordje vast te zetten, maar dat zie je jammergenoeg niet op mijn smartphone foto's). 
Het kind had gelukkig nog iets warmers aan *schaterlach* en ook dat had ik zelf gemaakt !
Een Bernadette vest in roze Zeeman Julia wol, samengebreid met één draadje Adriafil Kid Mohair. Voor de Bernadette baseerde ik me op de afmetingen van de Ranonkel cardigan uit 'Jules en Julie voor Groot en Klein -deel 3', maar freestylede grotendeels voor de meerderingen en minderingen. Het vest werd al door de oudste meisjes veel gedragen, want het is een projectje van een klein jaar geleden.
In elk geval gaat mijn Canon de volgende keer weer mee op uitstap ! 
En 'Jeanne', daar ga je ons wellicht nog eens zien ...
En tenslotte de Zji ... die moakt hoopkes van uw zandkastelen ...

De Zji - Ertebrekers (2016)

Reacties

 1. Wil ook wel eens naar Jeanne. Wij zijn fier op zo een mooi gezin, ga maar af en toe naar het zeetje want het is er altijd gezonde lucht ! oma tien en opa marc.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh, wat een zalig bernadetje! Dzju, een jaar geleden zeg je? Dus die wol zal er al alleszins niet meer liggen (och ja, ik ben toch geen breiwonder). Groot gelijk heeft ze, die dochter van u!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Julia wol is nog beschikbaar, hoor, bij Zeeman, alleen zou het kunnen zijn dat het een andere tint roze is ... Voor een Bernadette hoef je helemaal geen breiwonder te zijn en anders gil je maar heel luid vanuit Kortrijk als je vastzit ;-)

   Verwijderen
 3. Nieuwpoort staat hier ook hoog op de lijst van favoriete-stukjes-Noordzee ;). Ooit, als in lang geleden, was dat de dichtste badplaats waar ik maar liefst zeven jaar ijs schepte als vakantiejob. Als in; toen het nog niet volledig dicht gebouwd was ook. ♥ voor toevallige uitstappen met handgemaakt moois!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en toen "een appartement aan zee" een realistische droom was :-D

   Verwijderen
 4. zoveel mooie kiekjes.... onze kust blijft gewoon top!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

1999

Tonight i'm gonna party like it's 1999 ...
Waarbij het voor Prince een vooruitblik was toen hij dit zong, kunnen we al heel wat jaren terugblikken ... 
2017, het jaar van de breuk in mijn knie en in mijn professioneel leven, maar vooral het jaar van opstaan, veerkracht en geloof in mijn eigen kracht (alhoewel het al dik oktober was toen dit kwam te dagen *proest*) !
Er werd gehuild, getoast, gebreid, voorzichtig gestapt, terug met de wagen gereden, nog eens gehuild, terug gelachen, op de nagels gebeten van de spanning, gesupporterd, out of the comfortzone gestapt, met de kop tegen de muur gelopen, nog eens gevallen, gerelativeerd, gestudeerd, alweer gelachen, genaaid ... en zoveel meer ! Kortom geleefd ! 
Ik feest, net als op Kerst (die blog ik binnenkort wel eens), in een zelfgemaakte outfit: een Elsa blouse en een Kirsty rok (allebei patronen uit La Maison Victor). 
De Elsa blouse (La Maison Victor, editie september-oktober 2016) was mijn tweede project van de naailes, na d…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…