Doorgaan naar hoofdcontent

Konijntje

Ik verontschuldig mij alvast voor de songkeuze van deze keer. Het is mogelijk dat je de hele dag met het deuntje in jouw hoofd loopt, indien je gaat zoeken op You Tube (als je het liedje niet kent). U bent alvast gewaarschuwd ! 
De song is alvast verantwoordelijk voor de naam van ons huiskonijn, Wiebel. Het beest heeft nog geen eigen Instagramaccount, dit in tegenstelling tot onze oude kater, Joeksel, die ineens ook beschikt over een eigen emailadres *proest* De dames waren in elk geval erg sociaal actief dit weekend ! 
Intussen heeft Joeksel 30 volgers (!), maar proporties à la Choupette (Kat van Karl Lagerfeld) hoeft niet ...
Konijntje dus ...
Tussen het blocken van een nieuwe trui, breide ik nog een kadootje voor deze dame.
Niet alleen heeft ze een fantastische zaak overgenomen en doen bloeien, maar nu heeft ze een nieuwe locatie en dat mocht ik op vrijdag 1 september samen met anderen vieren !  
Het werd een super feestje waarbij mijn tongspieren stevig op de proef werden gesteld *proest*.
Kers op de taart was de aanwezigheid van -hetgeen ook door andere bevestigd werd- de mooiste IG-baby van het ogenblik, Lucie.
Het was voor haar dat ik een geschenkje in gedachten had !
Ik dook in mijn voorraad breiwol en vond nog wat restjes merinowol van deze truien. Julija's Shop zorgde opnieuw voor de patroontjes
Het konijntje komt uit het allernieuwste 'Boven de Wolken 6' en is superleuk om te maken. Voor de armpjes en beentjes dook ik in het knutselmateriaal van de meisjes en viste hun punnikmateriaal eruit. Zo krijg je icordjes, zonder dubbelpuntige breinaalden te moeten aanschaffen (mocht je dat toevallig niet liggen hebben)
Ik breide er nog een tuttenkoord aan (naald 4, 6 steken opzetten in rijstpapsteek en zo'n 15cm lang breien), zette er een elastiekje aan en zette de tuttenkoord vast aan de rugje van het konijntje. Ik vergat wel een foto te nemen, bummer.
Ik breide ook een New Dehli babymuts uit 'Jules en Julie voor groot en klein-deel 2. Donkerblauw, gecombineerd met twee zachte kleurtjes in maat 6 maand, goed voor het wegwerken van nog drie bolletjes restjes. Het mutsje is gebreid met naalden 3 (boord) en 3,5 (rest) in dezelfde zachte, niet prikkende merinowol van Langyarns (Merino120).


Het geheel werd gefotografeerd in een nieuwe fototool, die uit China kwam overgevlogen tijdens de vakantie. Het is een soort witte plastic uitvouwbare box, met ledverlichting (aan te sluiten op netstroomadapter), waarin je kleine objecten kan fotograferen (vb bolletjes wol, stukken taart, bord ). Het wordt verkocht als handige tool voor IG-fotografen.
Het ding blijkt echt wel klein te zijn, maar dus (bijna) perfect voor het konijntje en een babymutsje!

En De Stoffenkamer ? Die vind je voortaan te 9000 Gent, Jozef Kluyskensstraat 1A, of via bovenstaande link !Konijntje - AKA The Junkies (2008)


Reacties

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

Africa

Param pampam parampam paaaaaaaaaaam

De nieuwste La Maison Victor vond ik op het eerste zicht niet zo spectaculair: een beetje 'been there, done that' ...
Enkele dagen ervoor had ik enkele beelden gezien van Magdalena Collection, met als blikvangers een midi rok en lange broek in Afrikaanse print. In plaats van naar de winkel te spurten, wandelde ik naar mijn stoffenkamer, want enkele jaren geleden had mijn 'moeke' (zo noem ik mijn mama nog steeds) haar kasten opgeruimd en mij twee lappen Afrikaanse stof meegegeven, die ze zelf ongeveer 20 jaar (of is het al 25 of 30 jaar, time flies when having fun) geleden kocht tijdens hun (papa was ook mee) reis naar Kenia en Tanzania. De link met het Fez-patroon werd snel gelegd. 
De stof is redelijk stug en doorzichtig (de kwaliteit lijkt nog het best op linnen) maar ik was niet meer te houden: één van de twee lappen zou een Fez-broek worden !Ik nam -zoals steeds- maat 42 over, maar wel met een klein hartje ... Een broek is toch …

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…