Doorgaan naar hoofdcontent

Konijntje

Ik verontschuldig mij alvast voor de songkeuze van deze keer. Het is mogelijk dat je de hele dag met het deuntje in jouw hoofd loopt, indien je gaat zoeken op You Tube (als je het liedje niet kent). U bent alvast gewaarschuwd ! 
De song is alvast verantwoordelijk voor de naam van ons huiskonijn, Wiebel. Het beest heeft nog geen eigen Instagramaccount, dit in tegenstelling tot onze oude kater, Joeksel, die ineens ook beschikt over een eigen emailadres *proest* De dames waren in elk geval erg sociaal actief dit weekend ! 
Intussen heeft Joeksel 30 volgers (!), maar proporties à la Choupette (Kat van Karl Lagerfeld) hoeft niet ...
Konijntje dus ...
Tussen het blocken van een nieuwe trui, breide ik nog een kadootje voor deze dame.
Niet alleen heeft ze een fantastische zaak overgenomen en doen bloeien, maar nu heeft ze een nieuwe locatie en dat mocht ik op vrijdag 1 september samen met anderen vieren !  
Het werd een super feestje waarbij mijn tongspieren stevig op de proef werden gesteld *proest*.
Kers op de taart was de aanwezigheid van -hetgeen ook door andere bevestigd werd- de mooiste IG-baby van het ogenblik, Lucie.
Het was voor haar dat ik een geschenkje in gedachten had !
Ik dook in mijn voorraad breiwol en vond nog wat restjes merinowol van deze truien. Julija's Shop zorgde opnieuw voor de patroontjes
Het konijntje komt uit het allernieuwste 'Boven de Wolken 6' en is superleuk om te maken. Voor de armpjes en beentjes dook ik in het knutselmateriaal van de meisjes en viste hun punnikmateriaal eruit. Zo krijg je icordjes, zonder dubbelpuntige breinaalden te moeten aanschaffen (mocht je dat toevallig niet liggen hebben)
Ik breide er nog een tuttenkoord aan (naald 4, 6 steken opzetten in rijstpapsteek en zo'n 15cm lang breien), zette er een elastiekje aan en zette de tuttenkoord vast aan de rugje van het konijntje. Ik vergat wel een foto te nemen, bummer.
Ik breide ook een New Dehli babymuts uit 'Jules en Julie voor groot en klein-deel 2. Donkerblauw, gecombineerd met twee zachte kleurtjes in maat 6 maand, goed voor het wegwerken van nog drie bolletjes restjes. Het mutsje is gebreid met naalden 3 (boord) en 3,5 (rest) in dezelfde zachte, niet prikkende merinowol van Langyarns (Merino120).


Het geheel werd gefotografeerd in een nieuwe fototool, die uit China kwam overgevlogen tijdens de vakantie. Het is een soort witte plastic uitvouwbare box, met ledverlichting (aan te sluiten op netstroomadapter), waarin je kleine objecten kan fotograferen (vb bolletjes wol, stukken taart, bord ). Het wordt verkocht als handige tool voor IG-fotografen.
Het ding blijkt echt wel klein te zijn, maar dus (bijna) perfect voor het konijntje en een babymutsje!

En De Stoffenkamer ? Die vind je voortaan te 9000 Gent, Jozef Kluyskensstraat 1A, of via bovenstaande link !Konijntje - AKA The Junkies (2008)


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Summer in the City

It's getting hot in here ...  Neen, das ander nummer, maar je voelt het in de lucht: de zomer hangt er in !  De rokjes en jurkjes worden korter, de panty's kunnen eindelijk in de kast blijven liggen, sandalen worden opgeblonken, de barbecue uitgerold ...  Een heerlijke tijd om wasgoed te drogen, een ramptijd voor hooikoortspatiënten (waarvan ik er helaas eentje ben), een zalige tijd om te genieten op een terras tot in de kleine uurtjes ... Catch my drift ?

In de nieuwste editie van Fibre Mood #5 staan er opnieuw enkele leuke designs om jouw zomergarderobe aan te vullen.  Ik kreeg de kans om het patroon Rosalie te maken.  Alhoewel dit de ideale tienerjurk is, besloot ik om deze voor mezelf te maken. De eerste foto's toonden deze jurk namelijk ook op een 'voller' model en ik was verkocht !
De tencel jeans die ik bij Pieke Wieke kocht om een Taylor jurk (uit Fibre Mood #4) te maken, kreeg een andere bestemming en ik een nieuwe lievelings zomerjurk.De jurk zit op één…

(It's Not Easy ) Bein' Green

Een groene maxijurk, een groen Pola, dat had ik mijn hoofd na het verschijnen van Fibremood #3.  Ik maakte eerst een testversie van de jurk, omdat er nogal veel stof in kruipt en je voor een leuke viscose toch al snel meer dan 15,00 EUR per meter betaalt ... Met net 3 meter teststof kon ik er een midiversie uitkrijgen, die je hier kan terugvinden. Ik volgde haar aanwijzingen om de jurk wat korter te maken en liet ook de manchetten en zakken vallen. Maar de definitieve jurk zou dus groen zijn en lang ! Toen we half april in Milaan waren, werd er geen stof geshopt en ook in de webwinkels vond ik geen groene viscose die beantwoordde aan mijn wensen ... het moest echt fel groen zijn en boho-stijl uitstralen.  Half mei was ik op een maandag voor het werk in Kortrijk en wie Kortrijk zegt, zegt Harelbeke en wie Harelbeke zegt, zegt In Den Beer !  De dames van In Den Beer zitten sinds het begin van dit jaar in een nagelnieuwe winkel, maar leveren nog steeds dezelfde geweldige service: een ru…

Gigi (l'Amoroso)

Eentje uit mijn geboortejaar van de zangeres met de zwoelste stem ooit ...

Dat liedje catapulteert je onmiddellijk naar de zwoele straatjes van Napels, met een Napolitaanse Tarantella op de achtergrond. 
Of naar die zomer toen Dieter en ik in onze Opel Corsa helemaal tot in Bordeaux reden, ruzie maakten op een golfcourt en op de terugweg bleven hangen op een radiozender die de hele tijd Dalida, Nicoletta ('Il est Mort Le Soleil -1970, met de wondere tekst 'Il est mort le soleil, il est mort ... mais je suis la seule à porter le dieul) en andere Franse klassiekers speelde ... Heerlijk. 
Jammergenoeg is in deze periode van het jaar de zon ver te zoeken ... 
We moeten ons dan maar hullen in zachte stofjes. Gelukkig is velours hipper dan hip vandaag ! 
De Gigi van Fibre Mood #2 zal wellicht eerder genoemd zijn naar die andere Gigi, hedendaags topmodel en socialite Gigi Hadid :-)
Ik maakte de broek voor Jozefien. 
Mijn tienjarige heeft nog geen vrouwelijke vormen en dus dacht ik da…