Doorgaan naar hoofdcontent

Summertime Sadness

De zon doet hier al de hele dag erg haar best om de wind te trotseren en toch wat warmte naar beneden te stralen. 
Een 'Indian Summer' is het nog niet, maar ach, we hebben massa's foto's uit Frankrijk en Italië om ons aan te vergapen en dat warme gevoel op ons af te laten komen. 
Mijn grootmoeder (of was het nu haar moeder) zei altijd wanneer de renners op een zondag eind juli over de kasseien van de Champs Elysée daverden, met weemoed in haar stem: 'jaja, de renners zijn in Parijs, de Tour de France is gedaan en de zomer is ook gedaan ...' 
Helemaal akkoord ga ik niet, maar het is wel een feit dat die zomer in onze streek soms maar van heel korte duur is ... 
Intussen zijn we al stevig winterspullen aan het breien, maar ik wilde jullie nog graag laten meegenieten van twee zomerbreisels, die door de meisjes op vakantie met veel trots werden geshowd!
Het eerste topje is een topje in ajoursteek, genaamd Regenboog, uit Boven de Wolken 5. Het topje is maatje 8 jaar en werd gebreid in Catania katoen. De lintjes maakte ik uit het allerlaatste (maar echt allerlaatste) restje Petit Pan Hanako Blanc in mijn bezit.  
Het tweede topje komt uit hetzelfde boekje. Het topje Zonnestraal breide ik uit een mengeling van lichte merino en zijde. Ik haalde de wol bij de lokale breiwinkel, maar verloor het labeltje ... Ik kan jullie dan ook niet meegeven welk merk breiwol het was, wel dat het erg aangenaam breide ...
Het rokje dat Roos draagt is het lievelingsrokje van Ella (ze dragen continu elkaars kleren en dat gaat voorlopig goed), gemaakt uit mijn lievelingsstofje uit de eerste collectie van See You At Six. Ik maakte het al zowat een jaar geleden en is al ontelbare keren gewassen geweest, maar de stof is nog niet veranderd !

De lintjes aan het topje werden gemaakt uit een restje van de stof van Dear Stella, die ik gebruikte als voering voor de Vinktas van Juf Sarah.
Het topje werd gebreid in maatje 12 jaar. De bandjes van haar bh'tje komen piepen en dat ik wellicht de reden waarom Roos haar topje minder gedragen heeft deze zomer dan Jozefien het hare en waarom het patroontje aanvankelijk maar tot 10 jaar beschikbaar was. 
Een vriendin van mij vond nochtans dat een dergelijk topje ook voor volwassenen wel leuk zou zijn ! Met een strapless bh of doorzichtige bandjes is dat probleem immers opgelost.
Iets om in het achterhoofd te houden voor volgend jaar !
De foto's van Roos werden tegen het vallen van de avond genomen op de laatste avond van de vakantie en zijn niet allemaal even scherp.

Jullie krijgen nog de obligate familiefoto en nu ga ik nog wat verder mijmeren .... euh, werken !
Ciao !!!

Summertime Sadness - Lana Del Rey (2012)

Reacties

  1. Oh, zo mooi!! Als ik dat zie, vind ik het weer spijtig dat ik niet goed kan breien! Vooral die eerste top!! Wow!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blijven oefenen, ook de eerste top is uiteindelijk maar een combi van rechts en averechts breien ... die gaatjes heb je ook in een mum van tijd onder de knie !

      Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

Break Free

Treinen, stations en foto's, dat doet het altijd goed ...
Wat kan ik jullie voorstellen:  - mijn oudste dochter van bijna veertien - een Picha rok uit La Maison Victor: de grootste kindermaat, verlengd naar maxi-rok uit een zalige double gauze, die ik kocht bij De Stoffenkamer. De zakken en de tassels liet ik achterwege. - een Odette t-shirt uit La Maison Victor: maatje 34 in de allerzachtste double gauze, ook uit De Stoffenkamer. Ik werkte voor de halsafwerking met een op patroon getekend beleg. 


Moonstone

Ik had het wat lastig de laatste tijd ... Ondernemen op mijn eentje blijkt gepaard te gaan met hoogtes en met laagtes, een opleiding volgen en kinderen grootbrengen erg intensief, maar super interessant. Alle balletjes in de lucht houden en blijven focussen op 'the bigger picture' blijkt geen sinecure te zijn en dan durft de eeuwige twijfelaar in mij de bovenhand te krijgen ... Maar wat in dit gehele proces wel duidelijk is, is dat ik mijn werk nodig heb om creatief te kunnen zijn en omgekeerd. En de opleiding ('Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken') belooft wat meer creativiteit te brengen in mijn werk, hetgeen ik tot nu toe wat miste in mijn dagelijkse bezigheden.  Eind deze maand volgt er alvast een nieuwe uitdaging, namelijk studeren voor een examen, zodat ik vanaf december mijn advocatenpraktijk kan aanvullen met een praktijk als (erkend) bemiddelaar ... Deze vooruitzichten geven dan weer zuurstof aan mijn slabakkende naaiactiviteiten ... Raar toch hoe een …

Working nine to five

Terug aan de slag (ten laatste op 15 april 2017, enfin na Paasmaandag dus -diegene die nieuwsgierig zijn naar wat ik in het dagelijkse leven doe, kunnenhierterecht :-)) betekent opnieuw wat minder tijd om te koken en vooral wat meer georganiseer om alles klaar te krijgen ...  Vlugge receptjes dus, dat hebben we nodig ! Eentje uit de trukendoos van Lien, één  van de twee verzorgsters van Familiehulp die hier vanaf begin januari langskwamen om de zorg voor mij op de schouders van mijn familieleden (die dit trouwens ook meer dan schitterend gedaan hebben en vele pluimen en nog veel meer verdienen !) te verlichten.  Familiehulp is er dus niet enkel voor pas bevallen mama's of senioren, maar ook voor gezinnen waarin één van de partners zijn/haar gedeelte van de huishoudelijke taken niet meer kan opnemen, al dan niet tijdelijk. Je kan hen laten komen voor allerlei huishoudelijke taken, maar ook voor de persoonlijke verzorging.  De bijdrage wordt berekend aan de hand van je inkomen en j…

Heaven is a Place on Earth

Wat doe je als een knieblessure roet in jouw vakantieplannen gooit ?  Juist, nieuwe plannen maken ! De roadtrip door Scandinavië werd vervangen door een staycation van twee weken, een midweek in de Provence en een weekje op onze favoriete vakantieplek in Italië.  De eerste week vakantie zit er bijna op: Parc Astérix met nonkel Frank (aanrader !), met Opa Jan op Heidi (de rollercoaster ;-)) in Plopsaland De Panne, samen met Oma Lily, nonkel Frank, Arianne, Isaura, tante Leen en nonkel Bram ... Woensdag deed iedereen zowat z'n eigen ding, donderdag werd er gefietst met Les Flammes Rouges, de nieuwbakken lokale damesfietsclub (we zoeken nog leden !) ... en vandaag gingen we met de meisjes dicht bij huis wat chillen met de grote C ! Tijd om foto's te nemen van mijn Carriejurk voor Ella.  Het adresje: Bar Rage, één van de drie zomer Pop-up bars van Aalter en omstreken.  Een klein stukje heaven on earth ...


Herkenbare 'moves' voor ouders van tieners *proest*

 De Mocktail Ba…