Doorgaan naar hoofdcontent

Summertime Sadness

De zon doet hier al de hele dag erg haar best om de wind te trotseren en toch wat warmte naar beneden te stralen. 
Een 'Indian Summer' is het nog niet, maar ach, we hebben massa's foto's uit Frankrijk en Italië om ons aan te vergapen en dat warme gevoel op ons af te laten komen. 
Mijn grootmoeder (of was het nu haar moeder) zei altijd wanneer de renners op een zondag eind juli over de kasseien van de Champs Elysée daverden, met weemoed in haar stem: 'jaja, de renners zijn in Parijs, de Tour de France is gedaan en de zomer is ook gedaan ...' 
Helemaal akkoord ga ik niet, maar het is wel een feit dat die zomer in onze streek soms maar van heel korte duur is ... 
Intussen zijn we al stevig winterspullen aan het breien, maar ik wilde jullie nog graag laten meegenieten van twee zomerbreisels, die door de meisjes op vakantie met veel trots werden geshowd!
Het eerste topje is een topje in ajoursteek, genaamd Regenboog, uit Boven de Wolken 5. Het topje is maatje 8 jaar en werd gebreid in Catania katoen. De lintjes maakte ik uit het allerlaatste (maar echt allerlaatste) restje Petit Pan Hanako Blanc in mijn bezit.  
Het tweede topje komt uit hetzelfde boekje. Het topje Zonnestraal breide ik uit een mengeling van lichte merino en zijde. Ik haalde de wol bij de lokale breiwinkel, maar verloor het labeltje ... Ik kan jullie dan ook niet meegeven welk merk breiwol het was, wel dat het erg aangenaam breide ...
Het rokje dat Roos draagt is het lievelingsrokje van Ella (ze dragen continu elkaars kleren en dat gaat voorlopig goed), gemaakt uit mijn lievelingsstofje uit de eerste collectie van See You At Six. Ik maakte het al zowat een jaar geleden en is al ontelbare keren gewassen geweest, maar de stof is nog niet veranderd !

De lintjes aan het topje werden gemaakt uit een restje van de stof van Dear Stella, die ik gebruikte als voering voor de Vinktas van Juf Sarah.
Het topje werd gebreid in maatje 12 jaar. De bandjes van haar bh'tje komen piepen en dat ik wellicht de reden waarom Roos haar topje minder gedragen heeft deze zomer dan Jozefien het hare en waarom het patroontje aanvankelijk maar tot 10 jaar beschikbaar was. 
Een vriendin van mij vond nochtans dat een dergelijk topje ook voor volwassenen wel leuk zou zijn ! Met een strapless bh of doorzichtige bandjes is dat probleem immers opgelost.
Iets om in het achterhoofd te houden voor volgend jaar !
De foto's van Roos werden tegen het vallen van de avond genomen op de laatste avond van de vakantie en zijn niet allemaal even scherp.

Jullie krijgen nog de obligate familiefoto en nu ga ik nog wat verder mijmeren .... euh, werken !
Ciao !!!

Summertime Sadness - Lana Del Rey (2012)

Reacties

  1. Oh, zo mooi!! Als ik dat zie, vind ik het weer spijtig dat ik niet goed kan breien! Vooral die eerste top!! Wow!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blijven oefenen, ook de eerste top is uiteindelijk maar een combi van rechts en averechts breien ... die gaatjes heb je ook in een mum van tijd onder de knie !

      Verwijderen

Een reactie posten

Laat je iets achter ? Ik lees het met veel plezier want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden !
Wil je mij een vraag stellen, mail dan gerust naar depoorter.katrien@gmail.com !

Populaire posts van deze blog

She

We hebben elkaar ontmoet door een gemeenschappelijke passie: naaien en babbelen.
Ze kwam naar de naailes met een maxi-cosi gevuld met schattigheid en zowat twee jaar later heeft ze een tweede hoopje schattigheid op de wereld gezet.
Gisteren gingen we met het naaigroepje, dat als een verlengde van de naailes is ontstaan, op babybezoek met zelfgemaakte pakjes ... Elena is trouwens al de tweede baby die we in het naaigroepje mochten verwennen met zelfgemaakt moois. In juni was Loes aan de beurt, maar haar zonnehoedjes raakten niet op de blog ...
Dit was mijn pakje:


Dit pakje bestond uit een haarband (volgens dit patroon, maar dan vier centimeter ingekort en in katoen)

Een gebreid pakje volgens een patroon uit een babyboekje van Katia Garens. Het gebruikte katoen was de rest van dit project en kocht ik bij Julijasshop.  Ik had nog een volledige streng liggen en nog wat bolletjes en dit bleek meer dan voldoende voor het pakje in 6 maand. 
De knoopjes kwamen uit mijn voorraad. 
Een bloesje…

Perfect World

Welkom in mijn (opgeruimde) naaistekje.  Naaien kwam in mijn leven nadat de plannen van onze woning reeds meer dan één jaar uitgevoerd waren, vandaar dat de speelhoek voor de kinderen beetje bij beetje door mij werd ingenomen als vaste naaiplaats.  Vorig jaar verhuisde het speelkeukentje definitief naar neefje Vik en in de kerstvakantie werd bij dezelfde meubelgigant een kast aangeschaft om die plaats in te nemen.  De kast herbergt de collectie La Maison Victor, mijn favoriete naaibenodigdheden en een fractie van mijn stoffenvoorraad, voornamelijk deze die recent werden aangeschaft.


De jurk die aan de kast hangt en waarvan ik jullie met trots mijn bijna perfecte tweelingstiksel toon, is de Cara uit de jubileumeditie van La Maison Victor.  Een jurk zonder frivoliteiten, maat 36 in een helblauwe lichte, maar streelzachte sweaterstof: een ideaal recept voor Ella. De sweat kocht ik ook als coupon bij Julijasshop. Gemaakt in een handomdraai en te versieren naar eigen zin of smaak. Leuk me…

Hips don't Lie

Over ondergoed schrijven, das net zoals over kousen schrijven: ik had niet gedacht dat ik het ooit zou doen *proest*. 
Ik maakte vorige week dus mijn eerste onderbroek op basis van de Play Pants van Madeit Patterns en de aanpassingen van Ik ben Vink
De eerste onderbroek was voor Jozefien. Toen Ella deze zag, wou ze er ook ene. Intussen hebben ze er beiden een drietal en merkte ik dat gewone tricot het beste resultaat geeft qua pasvorm en draagcomfort. Alleen Roos is nog niet overtuigd ...
Ik maakte er met en zonder pijpjes en er verschenen er al een aantal op mijn IG-account (@sterrenstofbykatrien). 
Ideaal voor restjesverwerking van tricot, alleen mogen de restjes niet te klein zijn, leerde ik ook ...
Dat de restjes van de Paper Pigeons Ice Pink niet zomaar in de restjesbak zouden verdwijnen en vrij snel een project zouden vinden, was al vrij snel duidelijk. Ook was duidelijk dat er nog voldoende stof over zou blijven om iets voor Jozefien te maken. Het werden twee stuks ...
Play P…

In Dreams

Alhoewel de tekst van deze song erg melancholisch is, vind ik de song erg rustgevend ...  De stem van Roy Orbison, de intro, het kabbelen van de melodie en de hoge eindnoten ... Chills !
Om de killere herfstavonden door te komen, maakte ik de Charlene sweater uit de laatste editie van La Maison Victor. Ik vind deze editie echt een top nummer ... Had ik de tijd, ik maakte elk model !
Op de sneak peak van La Maison Victor had ik deze al gezien en hem onmiddellijk mentaal gepind ... De zacht vuilroze nicky velours vond ik opnieuw bij De Strek te Ledeberg. Laat je niet afschrikken door de carnavalsstoffen bij het binnenkomen, maar deze winkel heeft ook een leuke collectie trendstoffen in huis aan een scherpe prijs. Voor deze streelzachte nicky velours betaalde ik 10,00 EUR per meter !
Ik weet niet meer precies hoe breed de stof was, maar 1m 50 was ruim voldoende om de sweater te maken 
Op de laatste namiddag van de vakantie samen met de meisjes maakte ik de sweater af, tekenen inbegrepen…